Image and video hosting by TinyPic

14 May 2012

baby 21 weeks, turun darah sikit.

semalam ( ahad ) bangun pg dengan keadaan cuak sbb nya ada bleeding sket.



tak banyak,hanya 2 3 titik je,tapi itu amat menakutkan aku oke!
aku penah bleeding di awal kehamilan dulu.then sampai skrg xde.
and doc dh pesan,if ada bleeding 2 3 titik pon trus g klinik,
risau kalau ada pape jadi,then dgn segera trus gerak suami.
ckp kat dye aku ada bleeding sket,dye pon dgn cuak bangun
and ajak aku g klinik.dlm hati berdoa hope xde pape jd.

suami tanya,perut ada sakit x,aku ckp xde.
rasa baby gerak je cm biasa,sambil mandi aku usap usap perut.
ckp dgn baby,tanya dye,dye ada pape x,ok ke,jgn bg ibu risau.
ibu sayang kamu.huaaaaa nk nanges dh sebenarnya.
nasib suami ada,dye kata jgn risau,insyaAllah ok sume.

sampai klinik,doc siasat siasat,
cek bp sume ok,then scan,masa sket hilang sume risau aku
sbb tgk baby sihat,sonok dye joget joget dlm perut.
hepy nya,dh besar sgt baby aku,beza dr scan 2 bulan lepas.
Ya Allah aku x dpt bayangkan perasaan hepy masa tu.

then doc said,baby ok,sihat,tak songsang,kedudukan baik.
Alhamdulillah.dh darah tu maybe dtg dr sebab sebab tertentu,
and doc suruh aku more berhati hati lepas ni.
jgn buat benda suka suka hati.

huaaaa wahai anak,kamu buat hati ibu xkeruan lah.
ibu syg kamu,abi syg kamu,jaga diri ya anak.
lepas scan baby x habes habes kick n bergerak gerak.
hepy nya.

masa scan sempat lagik aku tanya doc aku nk tgk gender baby,
then doc cari cari,then dye kata girl sbb xnmpk bola.
tapi actually doc punya scanner tu mcm 2d punye.xnmpk sgt.
maybe baru lagik,minggu ni scan lagik untuk comfirm kan gender.

xkisah lah apa jantina nya,asalkan anak sihat didalam perut.
Amin~

cantek kan pic ni.terjumpa td kat fb.best nya kalo dpt snap pic baby cm ni.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 comments:

  1. huhuh...aeen bace pun jd panik lak...kene lebih bhati2 yeh rara....jgn wt keje berat2 sgt....:)

    ReplyDelete
  2. bestnya. semoga selamat semuanya ye u. take care :)

    ReplyDelete
  3. harap2 rara dan baby sihat k.. :))
    xsangka baby rara dh semakin besar.. :) best!

    ReplyDelete
  4. nasib baik xde pape....jaga diri ye mummy rara

    ReplyDelete
  5. Hana pun pernah jd mcm Rara dulu. Memang cuak gila. Nasib baik tak ada apa2. Rara ati2 ye. Semoga mommy n baby sihat.

    ReplyDelete
  6. Haaa.. takleh buat kerja berat ler tu.. duk baik baik kat umah.. Jadik mandur je tau~ heee~ Take care rara...=)

    ReplyDelete
  7. jaga diri baik2...
    ada orang bila hamil ok je bergerak aktif..tapi ada jugak yang tak boleh..banyak kan rehat ok..

    ReplyDelete
  8. sama dgn kina pakai 2d je..26weeks nak try 3d/4d..boleh nampak muka..

    ReplyDelete
  9. SEB BAIK TAKDE PEPE.... JGN ANGKAT BERAT2 AND REHAT BYK2 K DEAR....

    ReplyDelete
  10. uish risaunya... jgn banyak wat keja berat... apapun tahniah ye rara... baru tau rara pregnant... lbh kurang je kita ni :)

    ReplyDelete
  11. semoga semuanya selamat.... jgn buat kerja berat2 ye... sy dulu pun prnh bleeding jugak... sebaik la takde apa2....

    ReplyDelete
  12. jaga diri,jgn angkat brg berat-berat sgt..

    ReplyDelete
  13. jaga diri baik2 rara & jgn bt kerja brt2
    semoga rara & bby sihat...

    ReplyDelete
  14. itu lah ragam ibu mengandung kan.. memang cm ni ek... sebelum kawen sy yg lelaki ne pon kena study dulu psl pompuan mengandung ni kn.. hehe

    ReplyDelete
  15. take care yer sis... jangan banyak angkat berat.. n nak buat tett pon jangan ganas sgt..hehe :p

    ReplyDelete
  16. rara take care ye! jgn buat keje berat2.. kalau confirm gugirl best jugak! boleh buat geng ;p and baju cute2! hehehe ;p

    ReplyDelete
  17. memang cuak weeiihh kalau turun darah..i tau rsenyer..i dulu awal2 pegnan-mase tu dalan 2 atau 3 bulan kot turun darah..menangis2..alhamdulillah..buat pemeriksaan cepat n makan ubat kuatkan janin..sekarang dah selamat pon semua..u take care tau rara..setiap mase memang kene alert..:)

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com