28 May 2012

baby takut papa yeeee~

hai uollsssss~ sihat? pagi ni cuti sekolah kan.mst ramai ma ayah yg santai santai je.


yg cuti pon mesti ramai kan,mcm kat opis i ni pon sama,dh naik lenggang dh,naik bosan gak sorg sorg.
rini i kua lambat pon boleh sampai opis awal.heee~ kalau hari hari cm ni kan best!

so cite pasal baby takut papa,heee cm ni cerita nya,
suami i kan balik every weekend je kan,sabtu dye balik kl,
ahad malam dye balik manjung balik,tapi yg i pelik nya ngan baby i neh.
bila papa dye balik,dye diam jeeee,baik jeeee.i pon xtau knp.
kalau papa dye xde,or week days,dia bukan main aktif,tendang sana tendang sini.
skrg ni kalau dye tendang,dh sampai naik terangkat angkat baju i.heee kelakar sgt!

tapi bila papa dye ada kat sebelah,dye senyap sunyi,gerak pon sket sket je.
xnk pon tendang perut ibu kuat kuat.heeee.anak ibu ni.pandai eh.takut papa marah ke
tendang ibu kuat kuat.jgn takut lah,papa x marah lah syg!

sape berpengalaman mcm i,yg si papa ni punya lah excited nk rasa anak dye menendang,
tapi xdpt,kalau i kata,anak tendang ni.dye letak je tangan,anak trus diam.heee.sian tgk suami i.
xpelah eh syg.nt baby dh keluar,leh rasa dye tendang hari hari eh.heee.

sok lusa i dh nk masuk 6bulan.weee~tapi org keep on cakap perut i kecik.
xpelah,i xkisah,janji baby sihat n sempurna.Amin

oooppssss muka terlebay putih lak.

18 comments:

Aeen said...

hehehe...mcm hsbnd aeen la...dy nk rase baby tendang..pas 2 baby tu xnk tendang..dy da geram sgt..dy goyang2 kan perut kite...heheehhe..alhamdulilah..dy dah dpt rase skali baby tendang...2 pun skali je la...:)

Yaya Azura aka Naz Azra said...

hehe..segan ngan papa tu...
akak 7 bulan baru nampak perut..time tu budak lelaki kat ofis baru perasaan.dorang ckp..'owh..dah prgnant..dah 3 bulan lom? akak cakap..'nak beranak dah..'hehe..tp anak lahir besar jugak..3.61 kg.

mizzkechique said...

bkn tkt..tp tu anak papa.. hahaha

Cik tikah said...

hehe.. dia malu dgn papa dia kot. btw, kak safura sgt cantik masa tgh pregnant :)

Cik Saila said...

sweetnya.. :))
xsabar jugak nak rasa baby tendang2 perut kita :D

e k i n ♥ y u s r i said...

baby memg cm2
tp nnti dah besar sket,dptlah papa die rs....

Pok Amai-Amai said...

Hehehehe....teruja bile anak tendang dlm perut kan? Suke la ms tu...

mOoN said...

sama la rara.. dulu baby selalu dia if ayah dia ada.. gerak pun cam malu2 je.. tapi moon btau kat abg,, maybe baby segan sebab jarang jumpa.. but dah masuk 8 bulan ari tu,, xdenya baby nak segan dah.. bila ayah dia letak je telinga kat perut,, siap kena tendang lagi... hehehehe..

Niza Romli said...

amboiii..smpi terangkat baju ye rara..kuat tu. hehe. bby rara gegel ke boboi..dah scan ke blm?

:: Mrs.Eady :: said...

baby malu-malu :)

ieda said...

jarang bb nie nak bagi rasa pergerakan dia pada papa dia .. ekkke , ada rejeki nanti merasa lah tgk ;)

Liyana said...

same la rara... kdg2 kesian kt hasben x dpt rase bile bby tendang sekuat2 ht tu.. hihi

cik najihah said...

saje nak main2 dengan papa tu hihi

Hana Soffelia said...

Samalah kita Rara. Orang ckp perut Hana pun kecik je padahal dh msuk 8 bln kot. hehe nevermindlah kn, janji baby sihat.

cik fadh said...

best la kak perot kecik je even da nk masuk 6bln..kurang strech mark kan kan..huhu..

LiNda said...

hehe...baby malu2 nk tendang bile papa dia ade. Ala, rara perut kecik pon xpe, aslkan ur baby sihat. Nanti dah lahir biar dia membesar depan mata kite...:)

azizah :) said...

hahaha baby pon malu2 gan papa dia kan...

leeza said...

haha~ kalau baring telentang nnt baby tendang2, time tu i panggil hubby cepat ;p ha! dapat la die rase ;p hihi~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...