Image and video hosting by TinyPic

23 May 2012

Bye Bye Aussie,i don't want to come again

hahahahaha kejam kan tajuk aku tuh.tau x kenapa aku tak nk dtg aussie lagik?
sbb nk dh g skali,dh lah,buat apa nk g satu satu negara tu banyak kali kan.
sekali kite dh sampai satu negara tu i rasa dh cukup memadai,
dgn duet yg ada baik kite g melancong negara org lain pulak.
tak kira lah negara tu miskin atau kaya.sape setuju!



ni story last day i kat Aussie.lepas balik dr Dreamworld sabtu tu kami just rehat rehat kat rumah
and bila dh petang sket kami berjalan ke city utk bli ole ole.masa 1st tyme i ke city,i dh perkenan
1 purse ni,i teruja sgt sbb ada diskaun,i dh ckp kat suami,kalau syg ada duet lebih,eb nk bli wallet ni eh.
then dye kata okay,xyah tgu duet lebih,boleh je bli.huaaaa teruja nya.


then bila kami dtg balik sabtu tu,kami g balik kedai tu.wallet tu ada lg,dh lah masa g ritu
dh diskaun 10%,lepas kami dtg balik,dye + diskaun lg 30% for mothers day yg akan dtg.
Ya Allah best nya rasa masa tu.wallet tu jd lagik murah.then trus je grab tanpa banyak bicara.kikiki.
thanks to syg sbb banjer eb.and rasanya aku akan pakai wallet tu sampai 3 4 tahun kot,sbb aku selalunya
akan pakai satu satu wallet tu dlm satu jangka masa yg panjang,sampai dh rabak.yelah,bli mahal mahal
takkan suke suke nk tukar,botak kepala lah cm tu kan.ngee~

then lepas je dpt wallet misi mencari ole ole diteruskan.saya nk mintak maaf kat rakan blogger,
bukan x nk buat GA untuk bg Aussie punye FM,tapi barang kat Aussie mmg mahal.
dye bukan ada jual longgok longgok mcm kat Sydney, ( bak kata suami ) kat Brisbane ni kat town 
yg agak koporat,so brg dye punya harga pon korporat lah kan.kalau bli utk GA karat laki aku.hehehe
lain kali kalo rara g trip ag insyAllah boleh buat GA oke!

apa yg kami bli pon ala kadar je utk family n office mate.bli FM sket sket and coklat.
FM kat sana satu 4dolar,bayangkan,mana ada 5 FM 10 dolar ni,xde.tu yg sesak sket tu rasa.
tapi coklat kat sana mmg murah,kami borong coklat je banyak banyak.mmg best.
rasa bli coklat yg murah mmg berbaloi,kat sana,coklat pon dorg bg sale taw,kalau kat malaysia
jarang kan ada diskaun utk coklat,tapi kat sini semua coklat sale.mmg murah. ( bab bab nk menggemukkan
org bg pulak murah.haisssshhhh )

lepas rasa rasa duet dh tinggal untuk tambang balik je,
kami pun trus pulang dengan hati yg gembira.yeay!

Ahad flight balik kami malam,kul 9pm tak silap,
dh lupa dh pon.pg pg tu kami bangun lewat sket,and sempat lg kami ke town
pg ahad tu.apa lg yg dicari ntah lah.hehehe.tp saje jalan jalan buat kali terakhir.
then balik,pack pack barang n siap siap untuk ke Gold Coast.
( kami naik Air Asia kena ke gold coast dulu,kalau naik Mas tak perlu,
trus je g airport Brisbane )
untuk ke gold coast mcm biasa lah naik train.nasib lah brg yg kami bli
masih muat dlm 1 beg kami,so tak yah nk jinjing barang banyak banyak sgt,aku
cuma jinjing bear aku jelah.hehehe.lepas beranak xde dh nk bawak bawak bear ni.

sampai Gold Coast kami makan nasi yg kami tapau dr rumah.
sbb kat airport xde makanan,kedai mkn pon takut tak halal,so utk keselamat
perut n baby ku,kami tapau nasi siap siap ( menu nasi + kicap + ayam goreng )
hehehe jd lah,balik malaysia boleh mkn sedap sedap balik.
kami ni bukak tupperware mkn lah berdua suap menyuap kat kerusi tepi tu.
romantik lah konon kan.hahaha.tp best.mlm tu kat gold coast sejuk sgt sbb hujan.
lepas mkn check in sume n menunggu lagik.flight delay pulak mlm tu sbb hujan.
tapi xpelah,aku pon risau gak hujan hujan,naik flight trus berdoa.lucky masa balik pon
kami duk berdua jugak sbb satu seat kosong.so selesa lah sket kan.
kalau dh mst aku x leh nk baring.kikiki jahat kan.

aku actually 1st tyme naik kapal terbang,
b4 ni x pernah naik.yelah nk naik g mana pon,balik ipoh?
lapangan terbang kat ipoh tu pon dh tutup dh.xde maknanya nk naik
kapal terbang ni.and pengalaman naik kapal terbang sgt lah x best.takut + sempit.
naik bus transnasional lg best n selesa aku rasa.heee.tempat dye sempit je melainkan
korg amik seat premium kat depan sekali tu kan.yg tu duduk 18 jam dlm flight pon
xde hal punya,tapi tambah lah 600rm eh.hehehe.

asalnya tiket kami,kami xduk sebelah sebelah taw.
tp sbb kami check in cepat sempat lah mintak tukar n lucky dpt jugak
duk sebelah sebelah.haissshhhh x nk aku duk jauh ngan laki.dah lah baru 1st tyme
naik flight,then nk duk sorg sorg,mmg tak lah kan.pengalaman naik flight.
huh menakutkan masa dye nk naik n landing.bila dye langgar langgar awan tu lg lah takut.
aku genggam tangan suami kuat kuat.dye pandang aku dye senyum.
muahahaha dye gelakkan aku eh sbb aku cuak.tapi xpelah.aku redha
digelakkan.dan kalau korg nak tau,sepanjang 8jam kami dlm flight
aku nk dekat 40kali berulang ke tandas.hahaha.knp ntah asek nk kencing je.
sabo jelah.tandas flight ngeri taw.kalo pump lepas kencing tu,bunyi nya
boleh buat org pengsan.

around kul 5am waktu malaysia,kami sampai.
Alhamdulillah selamat sampai,masa sampai je Malaysia aku rasa
sgt seronok,tak tau lah knp.mmg seronok yg hamat hamat.
rasa mcm nk jumpa family,nk mkn mcm mcm kat sini.
ntah pape kan.baru g seminggu dh poyo.hahah.

tu jelah journey kami ke Aussie selama seminggu.
korg pon mst bosan dh baca kan.hehehe.
sape yg nk g Aussie lepas ni g lah.negara yg sgt cantik.
org org kat sana polite sgt! best.



selamat berhoneymoon!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. Amy paling takut kalau naik kapal terbang tiba2 hujan lebat.. bergegar2 kapal tu. kecut perut.

    ReplyDelete
  2. hehehe... bila la agaknye mak dalam pantang ni dapat pi negara europ sane... hikhikhik askar dah ramai, budget mesti tinggi nih... :p

    ReplyDelete
  3. bestnyer..hope ade la rezeki ke sane nnt..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com