16 May 2012

checkup kali-3,kena cocok kancing gg



harini check-up kali ke-3,
excited g cekup rini ingat kan boleh scan baby,
tapi x scan sbb org ramai sgt,staff dorg x cukup.so cekup cepatcepat.
rini org ramai sgt kat KK,aku pon xtahu knp ntah,baby ramai sgt.
last month masa g xlah ramai cm tu.tp xpelah.aku setia menunggu.
( masa menunggu tu,ada pasangan depan aku sempat lak manja manja ngan
hubby dorg,ahhhh jeles.manja kat rumah je bley x? )

lucky number. 007,heee.kk dh canggih,bg num pakai mesin.kalo x tulis tangan je

i sampai dlm kul 7.15am,
pintu kk pon xbukak ag,masuk masuk trus kencing.
bg nurse cek air kencing,i sempat tanya untuk apa.
dye kata untuk cek kencing kita kotor ke x.
owh baru tau,kalau x tak tau pon.

lepas tu duduk duduk ag.org makin ramai,
nama aku xkena panggil ag,last last kul 9 baru kena panggil.
naik penimbang *perkara yg paling ngeri.
berat 69kg,jyeahhhhh subur bertumbuhan badan.hehe.
masuk dlm bilik,doc cek HB,ok.then cek perut.
dengar jantung baby, 154.heee normal.
semua ok.laju nya jantung baby.

duduk lagik.nurse kata harini kena cucuk taw,
cucuk kancing gigi.huaaaaaaaaaaaaa knp aku tak tau.
nurse siap ckp,cucuk ni sakit sket ye.
banyak kali dye pesan,saki sakit sakit.
aku naik cuak,rasa nk lari,mcm xnk cucuk je.
tp xleh,nurse kata cucuk ni untuk elakkan sawan masa bersalin.
so kena gak cucuk,mmg sakit masa dye nk masukkan ubat tu.
tahan tahan dan tahan,and tangan mmg rasa lenguh,
nurse ckp dlm masa 2 3 hari akan lenguh dan jgn buh ubat.

next check up 13/6
nurse siap ckp bulan depan cucuk lg taw.
hah? aku terkejut,dye senyum tgk aku.

( tiap kali cek mst kena cucuk.sadis! )

lepas kena cocok bantai nasi lemak daun pisang 2.hahaha

24 comments:

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ha? cucuk kamcing gigi tu...dia cucuk kat mana? nak tau gak.. hehe

LiNda said...

haha..rara takut jarum ke rara. Ok la tu,xpe biar berat badan naik, yg penting baby siht kan. :)

misz uzmy said...

Alaaa cian nya xpe.. Untuk kesihatan juga kan..

MrS dOdOt_ShyG said...

jge dri dn beby bebaik ye rara.. rinie pn xsbr nk merase cm rara.. preggy, g check up.. dpt dgr jantung beby.. tp lum ade rezki utk rinie lg.. rara doakan utk rinie yer.. hehehe.. :))

msredcheesecake said...

paling tak best bila time kena cucuk, memang tak pandangla jarum tu...

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpe,chck utk kesihatan keduanya kan.

KhaiRin : anies said...

patut la ngeri nk naik penimbang..sbb pastu nk belasah nasi lemak rupanyer ye

shaFazie said...

bab2 cucuk nie lah paling takut..tk suke

Aeen said...

memang tiap kali checkup kene cucuk..amek darah..urm..cucuk kancing gigi lain ek??aeen lak sbln 2 kali kene cucuk...cucuk amek darah kt lengan..pas 2 ari lain dtg lg..cucuk kat jari utk kencing manis...sbb ade sjarah family kencing manis..kene la tiap2 bulan cucuk gak..huhuh..

Gadis said...

mmg sakit time dier cucuk masukkan ubat tu..
tapi x per..
untuk baby punyer pasal..hihihi

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

kancing gigi.. ibu mengandung memang akan kena suntikan ni ke?

diana said...

akak pun minggu lepas kena cucuk.masa cucuk tu tak sakit tapi masa dia picit ubat tu masuk yang sakit macam nak menjerit.yang sedihnya lepas dia cucuk tu dalam setengah jam akak rasa macam nak pitam.muntah punya la banyak sampai suami akak panik.sampai umah terbaring je...

69?/akak 68..:p

Munnafendy said...

ala rara...takut la :(

Pok Amai-Amai said...

Mmg. Ms sy preggy dulu, misi tu asik igtkan yg cucuk kancing gg tu skt sket. PAstu siap suh tuam pas kena cucuk sbb takut melarat ke urat. Tp mmg pun. Pas kene cucuk, tgn rs letih je. Kan?

Semoga awak dan baby sihat!

Miss Sunshine said...

kita dah kene cucuk masa check up ke berapa ntah... hehehe.. tapi serius memang lenguh lepas tu...
ade seminggu jugak kot lenguhnya..

kaklong said...

adoi, mcm2 kne ni...

erm, harap2 mami ni tabah yer,....suke kne buat kan, demi utk baby tak pe la k...:)

With Julia said...

Cucuk kancing gigi belum lagi...myb next checkup baru nak tanya doktor pasal neh rara...julia cuma wat ujian MGTT (ujian air gula) dan BSP (blood sugar profile) setelah capai 24 minggu neh...wahh 2 kali cucuk ek...seram2..,tp bgus awal2 leh berjaga2 kan :)

~ NANA ~ said...

masa kena cucuk kancing gigi dulu, seharian tangan i ni kebas...hehe

ieda said...

loor ye ke dik .. huhuhu harap semua ok dan baik2 aje dik ..

ziezah said...

hehe ala macam cucuk masa sekolah dulu jer...ngeee~~

Hana Soffelia said...

Wah, berseleranya mommy, mkn nasi lemak 2 bungkus. Hehe

btw, Rara, tanamera postnatal set tu utk lepas bersalin, ada pilis, bengkung and mcm2 lg. Tapi ada a few produk dia can use sebelum bersalin gak like virgin coconut oil tu. Dia xde jamu or ubat-ubatan utk mkn, just ada teh herba je. Hana memang cari set yg xperlu mkn jamu sbb my mum pesan tkt mkn jamu tu baby jadi pns, kuning and lain2 efek lg. kitakan menyusukan baby. Hana pernah pergi kelas antenatel, O&G pun pesan jgn mkn jamu or ubatan. Rara blh rujuk kat website tanamera ni.. http://tanamerapostnatal.com/

Anonymous said...

hehe...xde lah stiap kli checkup...takut pon kna cocok.....lg 1 dos je lg.......:-P
Ibu Aiman...

Wawa Tasliman said...

takutnya kena cucuk...

cik najihah said...

sy paling x suke kne cucuk ahaks..sakitt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...