Image and video hosting by TinyPic

10 May 2012

demam di aussie & mount coot-tha lookout

salam korg,ni sambungan story i demam masa kat aussie ritu.
lepas jalan jalan ke city,ptg tu i dg batuk batuk sbb banyak sgt jalan kot.
then dengan angin yg sejuk ptg tu,mcm nk hujan.mlmnya pulak mmg i dh start demam.
batuk makin teruk.Ya Allah masa tu siksa nya rasa,dlm hati
i mintak sgt demam x teruk,sbb bukan boleh g hospital kat sana.
hospital pon x tau kat mana,then kos dye mst sgt mahal,dh lah kite
tourist kan,mmg masalah lah kalau sakit kat sana.

i bertahan jugak,sbb rabu ( esoknya ) hari kebangsaan dorg.
ANZAC day dorg panggil.jalan shoppink mall sume tutup.kire public holiday utk dorg lah.
kat sana,kalau public holiday,shopping mall banyak yg tutup.dan kalau bukak pon dorg akan bukak lewat.
yg bukak pon just subway and kedai mkn,aunty syg pon cuti rabu tu,and dye ajak kami g
Mount Coot-Tha.tempat ni mcm naik bukit lah,boleh tgk whole brisbane and goldcoast.
mlm tu i mcm dh x larat n ckp kat suami yg i tak nk g,sbb xlarat sgt.
tapi soknya syg kata jom lah,bila lg nk g,kuat kan hati tu.

esoknya i gagahkan diri ni g jugak,
Alhamdulillah lepas mandi i ok sket.gagah lah g mount coot-tha tu.
nasib lah naik bukit tu tak yah mendaki,bus naik sampai atas,tau tau kita dh ada kat puncak.
kalau sapa sapa yg nk mendaki pon boleh sbb dye ada track sendiri.
dh sampai atas tu sejuk sgt,sbb berangin kan.tp viewnya mmg cantek.
boleh nampak semua bangunan yg ada kat city.
kat sana mmg xbanyak bangunan yg tinggi.

kena masuk 2dolar ni nk tgk.ingat free.heee

( dr rumah ke Mount Coot-Tha kami hanya naik bus,45mint je )

dan kat sana jugak banyak family yg bersantai.
kat sana aunty syg kata,dorg cuti,dorg lebih suka habiskan masa
dgn anak anak dgn bersantai mcm tu.dr pegi mall,dorg lg suka beriadah.
best kan.kalau kat malaysia,public holiday ramai yg berpusu ke mall kan.
tapi x bg dorg,ni lah masa dorg nk habiskan masa dgn family.

dorg ni siap bawak bekal lg bersantai kat sini.


best lepak lepak mkn eskrem


Mount Coot-tha ni ada banyak tempat,
ada planetarium,ada ladang,ada taman taman,banyak sgt tempat.
tapi kami tak g semua,sbb banyak sgt tempat.i pon x larat nk jalan jauh masa tu.
so kami g certain2 tempat je.




taman jepun dye sgt cantik.tenang sgt rasa.


besar gila pokok buluh nya.

tgk lah muka budak demam neh.



dh nk dekat kul 5pm kami balik.
sbb bus yg last pon pukul 5,kalau x x de bus dh.
kena menapak lah pulak nt,xlalu lah pulak aku kan.

turun je dr Mount Coot-Tha,sampai je rumah,
demam aku bertambah teruk.huaaaaa sgt tak selesa.
badan kat dlm panas,nafas panas,tp kat luar hujan.lebat.
tambah lg dgn aku batuk n selsema,azab sgt.masa solat
i berdoa sgt pada Allah agar bg i sembuh.ya Allah mmg azab demam kat sana.

tuala basah mmg sentiasa lah melekap kat dahi ni.
bg sesiapa yg nk dtg sini,better bawak siap siap ubat dr Mas,
bawak cool fever siap siap sbbnya kalau demam kita ada ubat sendiri.

lepas ni kalau boleh,kalau kata i nk g bercuti lagik.
i tak nk pergi masa mengandung,biar lah lepas bersalin.
sbbnya mcm ni lah.kalau demam or sakit xboleh mkn ubat.
kita kena bertahan sendiri.masa nk bertahan tu korg pahampaham lah cane kan.

so tu je cite.nt sambung lg pasal dreamworld eh =)

bye!

ada nk tanya pape x?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

  1. Tak de nak tanya, sbb tak mampu lagi nak pergi sana.. hihihii~~

    ReplyDelete
  2. best nye g cuti2 tp yg x berapa best kita demam kan kan

    ReplyDelete
  3. cantek betul tmpt dia la......:)

    ReplyDelete
  4. kalu sy dok sy pon hujung mggu lepak mcm tu siap bw dapur lg hehehe

    ReplyDelete
  5. cian org demam..skrg dh smbuh blom?

    ReplyDelete
  6. rara kene besarkan gambar tu large la.. sbb xnmpk jelas .. hehehehe

    ReplyDelete
  7. kite yg tak preggy ni kalau demam pon macam apa kak. rasa nak tido memanjang sampai kebah. ni pulak akak. nasib baiklah akak kuat kan :)


    cop, umur akak berape ek ? hehehhe

    ReplyDelete
  8. ciannye bercuti mase demam..hehe. Rara, cantik gile taman jepun tu. Alahai, tetibe rase nak terbang ke aussie skarang gak

    ReplyDelete
  9. orang mengandung xblh mkn ubt ek?? knpe ek????

    ReplyDelete
  10. indah pemandangan kat sana kan...cantik!

    ReplyDelete
  11. mmg btl la 2. kalau skt time pregnant mmg mslh skt. tp semua 2 kn ke dugaan. ;)

    ReplyDelete
  12. pglmn yg best..

    alala..dmm plk time tue..

    ReplyDelete
  13. uish, jauh ibu mengandung ni cuti2... sampai ke aussie. kite mampu tgk gambar jerla... ;)

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com