Image and video hosting by TinyPic

15 May 2012

Gold Coast DreamWorld!

okeh! dream world, dream lah sgt kan.hehehe.
hari jumaat kami ke Dreamworld sbb suami i excited nk main all
permainan yg ada kat sana.




info : Dreamworld ni banyak permainan yg ganaz ganaz,sape yg rare tu boleh lah dtg sini,
but sape yg bawak anak anak kecik,or ibu ibu better ke movie world,movie world banyak
patung patung manusia tu,mcm batman,sume.






i nk ke Dreamworld ni pon sbb nk pegang koala bear.
tu je.kalo x malas nk g,yelah,i bukan boleh naik pon benda benda tu.
suami je yg sampai pitam pitam naik semua mainan yg hade.
( mainan kat sane sume hardcore, setakat kat genting tu apalah sgt,mmg beza sgt )

kami bertolak dr Brisbane ke Gold Coast dlm kul 10am cm tu.
kami naik train je, ( sbb org kat sana mmg sume naik train )
masa untuk sampai kat sana sejam je,sampai je kat terminal gold coast,
akan ada bus yg tunggu untk ke Dreamworld,rasa nya 15mint je
dh sampai ke Dreamworld tu.




tiket masuk ke Dreamworld 80AUD sorg,
harga malaysia? 80x3 oke,hehehe.

masa kami sampai tu baru lepas hujan,
and permainan banyak yg ditutup dulu,then
bila hujan dh renyai renyai baru lah boleh main sume.
and mcm yg i ckp td,suami try sume permainan,
mula ada mainan yg dye xnk naik,but i syco dye,
bayar 80AUD takkan xnk naik kot.rugi rugi.
hehehe,then dye naik gak,then bila turun pening pening.hahaha
kesian pulak nengoknya,but tu sume pengalaman kan.




nk kata Dreamworld ni x best x jugak.
ok lah,but mcm i ni rugi sbb langsung xleh main pon,
kalo main silap silap terberanak aku kat situ.haha.
kalo diberi pelung lg skali,i prefer nk g ke Movie World,
but tak nk lah,lepas ni dh ckp kat suami,nk g Disneyland pulak.
tgk kwn kwn yg g Disneyland mmg sume kata best.
teruja neh,simpan lah duet,apa lagik!




rasanya ni jelah story ke Dreamworld.
bye bye~

p/s : lama nya nk habes kan episod cite Aussie ni kan.kikiki.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 comments:

  1. haha comel je gmbr hubby u dlm mulut jaws tu eh jaws ke hihi. bilala dpt pg sane ni :D

    ReplyDelete
  2. bestnye rara :) bila la dpt pegi :( huhu

    ReplyDelete
  3. kesian dia..
    kena makan dengan jerung..
    eekeke

    ReplyDelete
  4. nak kmpul duit gi sini pulak lar rara! hehehehe

    ReplyDelete
  5. waahhh bestnye dpt pegang kangaroo.........

    ReplyDelete
  6. erk mcm mahal jek..ala xdpt nengok gmbar coz on9 pkai tab :(

    ReplyDelete
  7. Best nya.. :))
    seronok je tgk akk berholiday ^^,

    ReplyDelete
  8. ala xpe, cite je... nk lepas ke sana mmg dlm mimpi la kan, haha

    nak kanggaru tu! comel nyeee :D

    ReplyDelete
  9. waaa permainan kat sana mesti dasyat2 ni...

    ReplyDelete
  10. perghhhhh.. cam best giler je kak.. kejelesan melanda diri ku... bile la ak dpt g ni.. :)

    ReplyDelete
  11. best2..hehe..saya 10 tahun lepas kot pernah g gold coast tu..huhu..mmg best sangat~~ :)

    ReplyDelete
  12. Aaaaaaaaaaaaa Kangaroo xD
    I want to touch them too
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  13. sweetnya muka org perempuan mengandung...hehe

    ReplyDelete
  14. weee syok yer..yg ptg enjoy ye mama rara...wpun xleh main ganas2 yg ptg dpt kepuasan hidup udara berlainan disana...semoga lebih ceria ye rara :)

    ReplyDelete
  15. Bestnye rara....ntah tahun bile linda dpt gi sane

    ReplyDelete
  16. mne gamba berdua akak dengan hubby hihi

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com