Image and video hosting by TinyPic

15 May 2012

Gold Coast DreamWorld!

okeh! dream world, dream lah sgt kan.hehehe.
hari jumaat kami ke Dreamworld sbb suami i excited nk main all
permainan yg ada kat sana.




info : Dreamworld ni banyak permainan yg ganaz ganaz,sape yg rare tu boleh lah dtg sini,
but sape yg bawak anak anak kecik,or ibu ibu better ke movie world,movie world banyak
patung patung manusia tu,mcm batman,sume.






i nk ke Dreamworld ni pon sbb nk pegang koala bear.
tu je.kalo x malas nk g,yelah,i bukan boleh naik pon benda benda tu.
suami je yg sampai pitam pitam naik semua mainan yg hade.
( mainan kat sane sume hardcore, setakat kat genting tu apalah sgt,mmg beza sgt )

kami bertolak dr Brisbane ke Gold Coast dlm kul 10am cm tu.
kami naik train je, ( sbb org kat sana mmg sume naik train )
masa untuk sampai kat sana sejam je,sampai je kat terminal gold coast,
akan ada bus yg tunggu untk ke Dreamworld,rasa nya 15mint je
dh sampai ke Dreamworld tu.




tiket masuk ke Dreamworld 80AUD sorg,
harga malaysia? 80x3 oke,hehehe.

masa kami sampai tu baru lepas hujan,
and permainan banyak yg ditutup dulu,then
bila hujan dh renyai renyai baru lah boleh main sume.
and mcm yg i ckp td,suami try sume permainan,
mula ada mainan yg dye xnk naik,but i syco dye,
bayar 80AUD takkan xnk naik kot.rugi rugi.
hehehe,then dye naik gak,then bila turun pening pening.hahaha
kesian pulak nengoknya,but tu sume pengalaman kan.




nk kata Dreamworld ni x best x jugak.
ok lah,but mcm i ni rugi sbb langsung xleh main pon,
kalo main silap silap terberanak aku kat situ.haha.
kalo diberi pelung lg skali,i prefer nk g ke Movie World,
but tak nk lah,lepas ni dh ckp kat suami,nk g Disneyland pulak.
tgk kwn kwn yg g Disneyland mmg sume kata best.
teruja neh,simpan lah duet,apa lagik!




rasanya ni jelah story ke Dreamworld.
bye bye~

p/s : lama nya nk habes kan episod cite Aussie ni kan.kikiki.

20 comments:

Gadis Gingsul said...

Bestnyaaa ne.....

cha said...

haha comel je gmbr hubby u dlm mulut jaws tu eh jaws ke hihi. bilala dpt pg sane ni :D

Puan Gojes said...

bestnye rara :) bila la dpt pegi :( huhu

diana said...

kesian dia..
kena makan dengan jerung..
eekeke

KhaiRin : anies said...

mn yg lbh bsr? USS or yg ni?

Cik Bambam said...

nak kmpul duit gi sini pulak lar rara! hehehehe

misz uzmy said...

waahhh bestnye dpt pegang kangaroo.........

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..beshnya.. untung akk..hihi,.

puan.mila said...

erk mcm mahal jek..ala xdpt nengok gmbar coz on9 pkai tab :(

:: Mrs.SyahNia :: said...

Best nya.. :))
seronok je tgk akk berholiday ^^,

Liyana said...

ala xpe, cite je... nk lepas ke sana mmg dlm mimpi la kan, haha

nak kanggaru tu! comel nyeee :D

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waaa permainan kat sana mesti dasyat2 ni...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

perghhhhh.. cam best giler je kak.. kejelesan melanda diri ku... bile la ak dpt g ni.. :)

Yana Libra said...

best2..hehe..saya 10 tahun lepas kot pernah g gold coast tu..huhu..mmg best sangat~~ :)

Annisa mulia said...

Aaaaaaaaaaaaa Kangaroo xD
I want to touch them too
huhuhuhu

Daddylicious said...

sweetnya muka org perempuan mengandung...hehe

With Julia said...

weee syok yer..yg ptg enjoy ye mama rara...wpun xleh main ganas2 yg ptg dpt kepuasan hidup udara berlainan disana...semoga lebih ceria ye rara :)

LiNda said...

Bestnye rara....ntah tahun bile linda dpt gi sane

Wawa Tasliman said...

bestnya.. kangaroo..

cik najihah said...

mne gamba berdua akak dengan hubby hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...