31 May 2012

im officially 24 weeks preggy ibu.yeay!

yeay! saat yg dinanti nanti kan.
now im officially 6 month preggy ibu.
hehehe.sory x de pic,sabtu ni nk g PWTC baru nk snap pic.
ada hati lg tu nk snap pic,punggung dh naik leborrrr lagik mau bergaya.
hehehe.xpelah,baru lah nmpk seri ibu kan kan.

dh masuk 6 bulan ni,
nmpk sgt dh perubahan ketara pada diri i ni.
perut mmg dh makin kedepan,baju kurung dh totally xleh pakai.
kelmarin bli baju pon dh size XL sbb nya xlepas tang perut tuh.
miss B pon makin galak,and satu berita gembira.
masa i urut urut miss B kelmarin,ada keluar satu cecair jernih
kat nipple i,i dunt noe what that cecair,and i just tot itu susu.
sbb i picit pict dye kua,tapi x banyak.dlm hati sgt gembira.
moga Allah permudah kan jalan i untuk BF anak i nt.
nanti check up baru nk tanya misi balik apa benda nya tu.

lagik satu bahagian areola kat miss B pon dh kurang luka.
kalau x dye jd cm kering n luka,but now i buh losyen banyak banyak.
n dh ok dh,dh xluka.i rasa mybe sbb dye kering kot.tu luka.
( xpe ke buh losyen kat miss B???? )

pasal gender baby pon i still xtau lagik apa jantinanya.
i dh jenuh ajak suami g scan,tp dye still ckp x nk,
dye nk tunggu lepas i check up 13hb 6 neh.
lepas check up kat kkia baru dye nk scan,i gerammmm sgt.
dye janji dh 6 bulan nk scan,tapi saje nk bg i tertunggu tunggu,
i tau dye saje nk kena kan i,sbb i ni mmg jenis x menyabar.
tapi dlm hati dye dye pon mesti xsbr sebenarnya nk tau gender baby kami.
heeee.xpe xpe.nanti dye balik,i akan pujuk lg.hehehe.

hmmm apa lg nk cite eh?
xde apa dh kot.ni jelah.nanti ada pape yg best kite
story mory lagik eh.daaaaaaa~

pic ni xde motif.saje buh sbb comels.

19 comments:

Aeen said...

same la kite da 6 bulan...heheh...aah kn..skg ni pkai bju da kene size XL..heheh...baju kurung pn..da mmg xleh pkai..kalo sarung kain tu...nak zip pn xlepas..hik hik hik..

Pok Amai-Amai said...

Hehehehe...Sabar Rara ye? Tak lame je lagi tarikh cek up tu. Bia suspen sket. Tak pe...

::EIDA:: said...

Ala.. upload satu pic 6bulan ni.. saja nak tengok... Nak pandang lama lama preggy woman ni, mana tau ada tempias kat ida ke..hehee~

ieda said...

akk lak x sabar dan debar ekeke

ada cecair .. normal tuu dik , tapi kira awal lah rara kuar cecair tuu , hurmm x perlah ;)

Golden Rose said...

ALHAMDULILLAH....moga dipermudahkan segalanya

shedameor said...

takyah tahu kak, baru surprise sikit. hehe

Myra Jay said...

Bestnyerr...
Mest tak sabar kan...

Tahniah dan semoga dipermudahkan segala urusan ye ;)

Hana Soffelia said...

Ra, g scan. ahaha semoga mommy and baby selamat smpai hari ye.

Yana Libra said...

moga semuanya baik2 aje ye~~ :)

sabar ye..hehe :p

diana said...

AKAK PUN TAK TAU LAGI GENDER BABY..TUNGGU LA NANTI2..

aimi said...

tahniah akk =)

msredcheesecake said...

makin comey mommytobe ni... hheee...

LiNda said...

alahaiii..bestnye rara.linda pulak yg excited. Lagi 3 bulan je lagi kan. Ok la tu dah ade susu, nnti baby lahir terus Bf je. :)

With Julia said...

mesti rara x sabar kn nak tahu jantina...weeeeee best2...pastu kalu ada masa tggu smpi 30 weeks ke ats utk scan 3D yg berkaler tau...buleh wat kenangan sebelum baby deliver...:D wink2 kt baby rara dah jd geng baby julia dah...sebayaaaaaaaa :D

cik fadh said...

happy 4 u sis ;)

cha said...

dah tak lama lg dh tu u take care ye :)

KhaiRin : anies said...

means, nnt bersalin dlm bln puasa ke?
oooo byk kn ganti tu nnt..

leeza said...

ha! nnt anak kite same umur and birthday dekat2 coz kite 25weeks ;p kite pon dah keluar cecair sikit, happy sgt, hope dpt susu kan bby nnt ;) sakit kan, nipple dh strt melecet.. why yek? emm~ btw take care ye mummy ;p

Pink Lavender said...

hi rara

seronok dgr org pregnant

makneng lom dpt rasa lagi...

makneng follow kamu
jom follow makneng

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...