08 May 2012

kain x zip wei !

Assalammualaikum uolllssss~



sihat ke semua pg ni? sihat kan? jgn nk lemau lg eh.rini baru selasa,
kena semangat lg,sok sok lusa baru leh lemau.heee.

knp eh skrg ni i rasa mlm semakin pendek?
i tido lena sgt ke sbb bila bangun skrg ni,tgk jam dh kul 5 lebih,
kalau dulu terjaga kul 2, 3,tapi skrg tup tup dh subuh.hee.
rasa cm duk kat aussie ag lak.kat sana mlm pendek kalau summer.
takpelah,abaikan je lah.

ni i nak cite pasal zip kain ni.
now i dh 21weeks dh,heeee.dh halfway preggy.
so far i mmg xde alah yg teruk sgt.Alhamdulillah.
akan tetapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii i ada masalah dgn baju baju i,
korg tau x rasanya baju kurung sume dh xleh zip,
baju boleh pakai,tapi kain mmg xmuat dh.xleh nk zip langsung.
kalau zip nt jd senak.adehhhhh.mlm td i punye lah confident gosok baju ni.
ingat kan baju ni selesa di pakai lg.tup tup pg td pakai kain,
xleh nk zip rupenya.adehhhh,nk tukar baju lain rasa
mcm dh xsempat dh sbb dh kul 7am dh.

so nk tak nk terpaksa pakai baju tu.
jgn lah tanya i zip ke x kain i,opkos lah x zip kan,
i rasa ramai yg buat cm tu.haaaaaaaa jgn nk tipu lah.hehehehe.
lepas ni i dh kena sita baju ni,tak leh pakai,lepas bersalin baru pakai.
banyak dh baju yg i dh sita sebenarnya.sume xleh pakai.
so kalau dh xleh pakai kena bli baju baru lah kan.ngeh3.
( cc : suami saya ) baju baru pleaseeeee~

i tak tau lah nk sedih ke gembira skrg ni.
sbb badan bagai di pam pam.takut checkup baby minggu depan
kena minum air gula lg.alamakkkkk x nk dh.tolonnnnnnn!
tp i gembira jugak sbb baby sihat,i dh boleh rasa dye gerak gerak.
btol ckp mommies2 lain,that moment is da best moment bila kita preggy.

moga baby ibu sihat selalu,
to abi! selamat menjawap exam.moga successs syg!

12 comments:

Miss Sunshine said...

Hahaha.. samalah kita.
Zip boleh separuh lagi, tapi memang dah tak boleh cangkuk.. hahaha..
Hari ahad haritu, dah iron baju untuk pakai 5 hari bekerja... confident je iron semua baju..
pagi semalam pakai dah tak muat.. rasa tak selesa yang amat.
Terus tukar baju lain... hihi..

Aeen said...

aeen pun byk gak bju kurung yg bajunye leh pakai lagi..tp kain..memang xleh nk pakai..pakai2 mesti sangkut...sbb xmuat...tp sbb mls nk tukar...pkai jgk la kain tu dgn x berzip..xkn londeh nye sbb da tersangkut kt perot kn..hahahahaah....

azam said...

hehehe...seluar tak zip naya...hehehe

Syazlina Khairuddin said...

hehe..bj dh x muat..mintax hubby bj baru! beli bj yg comel2 yg khas utk ibu preggy =)

Niza Romli said...

eh, dah lain blog rara..
lama tak masuk sini..heeee

Pok Amai-Amai said...

Awak, dulu ms sy preggy...sy g check up pki baju kurung. Then nurse tegur sy. Jgn pakai baju kurung. Kain baju kurung tu melilit perut n boleh bt baby choking. Dia kate ms preggy, lbh elok pki baju maternity.

=D

CikPuan Azizah said...

pasni pakai baju preggy la sis.. lagi comey :)

✿ pink velvet ✿ said...

pakai la dress ngndung pura, mesti comei, hikhik~~

Munnafendy said...

betul ckp kak fara tu...rara kena pkai baju maternity...beli byk2,,nnti leh pakai lg anak kedua, ketiga..empat..lima...enam,...

diana said...

heheh..
sama la dengan akak..
almari pun dah kosong sikit sebab banyak baju dah masuk dalam kotak..
tak nak bagi almari besepah tu yang masuk kan dalam kotak..nanti lepas pantang baru cari balik..

akak rasa baju2 yang boleh pakai adalah t-shirt besar2 ada 3 helai..
seluar panjang 2 helai..baju kurung memang tak boleh dah..
lepas tu baju mengandung akak ada 6 helai.ha..yang tu je..
dok rumah pakai la kain batik dengan t-shirt buruk2..heheheh

shedameor said...

tak zip pon takpe, asalkan baby sihat ye kak :)

cik najihah said...

kelaka lah akak..
nnt beli baju utk mama yg mengandung ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...