17 May 2012

kalau ada PEMADAM PERASAAN

thanks to friend yg support pasal entry before ni.i tak tau nk luahkan mcm mana,


kat suami mmg sah sah lah td,i trus call dye dan menangis puas puas,tp apa yg suami boleh
cakap sabar,and friends pon boleh ckp sabar,yelah,apa yg boleh u all katakan selain sabar kan.
mmg i boleh sabar,and hati i dh terpujuk pun skrg ni,tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

tapi i kecewa,yg i kecewa tu knp asek i je yg kena,kenapa kalau yg lain tu buat
salah,mata dia seolah olah tertutup,tak nampak,ditutup rapat rapat.tapi kalau aku ni,
salah sebesar kuman pon nampak,di marah mcm nk telan.aku kecewa.

kalau pasal kurus pon dia nk salah kan aku,mmg aku kecewa.
dia katakan aku jadikan mengandung sebagai alasan.aku sedih,
sedih sgt,anak aku x harus disalahkan.bayang kan nk naik bus dr
KL - Langkawi,ia nya memakan masa berapa jam,n doc dh pesan aku x digalakkan
mengambil satu satu perjalanan yg jauh.sbb aku selalu ada bleeding.
haruskan aku menanggung risiko tu demi dia,kalau apa apa terjadi pada aku?

aku bukan nk jadikan mengandung sebagai alasan,tapi aku takut.
kalau aku pergi pulak mcm mana.kepala mmg binggung nk pk,
aku tak tau nk berpikir cam ne skrg ni.xtau dan tak tau.

aku tau sedikit sebanyak dia mmg akan jd xsuke dgn aku,
siap boleh main ugut ugut td,ada aku kesah?
aku x kesah,biar lah,asal kan aku hepy.
kalau nk suruh aku buat apa apa,
bg tahu,aku boleh buat,dan selama ni bukannya aku
ingkar arahan dia,tidak,cuma kali ni aku preggy.salah aku ke?

dan now aku dh kembali tenang,
aku dh ok,tapi kejadian td tetap mengguris perasaan aku sedikit sebanyak.
tiada sedikit perasaan kesian ke di hati dia?ntah lah.aku pon tak faham.
dan kalau lah ada satu alat like pemadam yg boleh padam kejadian td,
alangkah bagus nya agar aku boleh lupakan kejadian td.
dan mcm biasa,dia buat mcm tiada apa apa yg berlaku.

xfaham aku!

pemadam ni boleh x?

14 comments:

Tentang Kita said...

kalau la ada pemadam ajaib tu kt dunia nie..semua org hepi kut...xde lagi yang berduka lara

cheqna said...

yang penting rara n baby sihat...
bab lain abaikan...
jangan rara nak fikir org yang tak pernah nak fikirkan rara
err...teremo plak =)

diana said...

sebab tu la masa akak mengandung ni akak dah pesan kat sedara mara adik beradik kawan2...jangan sakitkan hati akak.jangan cari pasal.jangan nak ajak bergaduh..jangan nak cerita masalah2 yang boleh buat akak terbeban.awal2 akak pesan sebab akak nak masa mengandung ni akak dalam keadaan tenang.

bila stress masa mengandung boleh buat sakit kepala kan??lepas tu mula la nak bangun tak larat..moody sampai nak buat apa tak boleh.

harap rara boleh lupakan semua tu.dan jangan ambik peduli sangt.biar berat pada orang tu tapi tak pada kita.lantak kat dia..yang penting kesihatan kita dan baby,.

Cik Saila said...

a'ah..kalau ada pemadam perasaan, saila pun nk sgt2 guna..saila xsuka marah2 mcm ni..huhuhu

shaFazie said...

rara bykkan sbr jgn fkir sgt nnt kesihatan u n bby tergangu pulak

abaikan je org mcmtue..

leeza said...

rara kene kuat ok! untuk baby and diri rara.. leeza pon penah down sbb ramai kakak opis ni dok sebuk kenape perut kecik, perut xnampak lah.. macamlah baby kite ni x normal! rase nak balik je time tu. terus g toilet nagis puas2.. tapi lepas tu kuatkan semangat balik, xnak ambik kire pe org ckp dah, aslkan baby sihat.. kecik ke besar Allah dah taw yg terbaik buat kite :) rara kene kuat ok! cepat2 review set berpantang! ;p hehe~

lady scooter said...

hi rara : dah, jangan layan sangat hamlau cenggitu. masa ni la u kena jadi selfish sikit demi anak u. pedulikan ugut tu, rezeki Allah yg tentukan. Lebih2 lagi u tengah mengandung ni. Besides, doa ibu mengandung lebih2 lagi yg teraniaya sgt mudah termakbul. So better doakan mintak yg terbaik utk diri u, anak yg bakal lahir tu and your family.

be strong ok! dugaan semua tu. tak salah u pertahankan diri demi kebaikan kandungan u. akak sokong!

Leysa JL said...

aduina, teruk juga dia buat dgn rara 2..bru baca pon dh sakit hati apa lagi kalau sy yang mengalami. sedihnya..

apapun, rara jaga kesihatan tuk kebaikan rara n baby..cant wait nak tengo baby rara :)

ieda said...

setuju ngan D tuu .. rara let it be .. jgn ambil pusing sgt .. dlm keadaan rara macam nie , bukan semua boleh paham .. even u dah bersalin u operate x leh buat kerja berat puun ada org sindir2 konon jaga peranakan .. so what ??? memang betul pun
kita jaga utk diri kita , susah kita tanggung sendiri bukan mereka ..

soo kita yug kena jaga
bukan x buat kerja langsungkan
cuma kita lebih fikir hati2 bila perlu kan ..

take it simple rara .. btahu x leh gi .. stop kat situ .. nak cakap ape .. lantak kooo

ader rara kesah .. let it goo ! .. ;) yg penting rara jaga diri dan bb .. bukan selalu kan .. for this time only ! .. ;)

LiNda said...

susah gak kan dgn pekerja lain yg jenis tak nak memahami org ni. memang tension..manela nak cari pemadam tu kan...hihi

Cik tikah said...

kan best kalau doraemon boleh tlg akak. hehe..

mOoN said...

sabar tau rara.. if perlu,, rara minta surat sokongan dari doktor then bagi pada atasan.. at least rara ada sokongan dari pihak kesihatan.. if pasal benda2 macam ni still jadi masalah,, xda sebab kenapa rara x boleh rujuk pada labour union..

izla said...

betul cakap moon, maybe perlu minta surat dari doktor supaya pihak tersebut akan paham.

apa2pon, rara kene kuat dan take a good care!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

yang penting baby dan rara. sabar byk2 tau. diri sendiri kena didulukan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...