Image and video hosting by TinyPic

11 May 2012

ketahui JANTINA anak anda seawal didalam kandungan

Tanda Anda Akan mendapat Bayi Lelaki

Anda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau mungkin tiada langsung - ( i tiada langsung morning sickness )
Degupan jantung bayi kurang dari 140 kali seminit ( ni xtau,hehe )
Anda rasakan beban berat pada bahagian hadapan tubuh ( perut i kedepan,bukan ke tepi )
Perut anda kelihatan bulat sempurna ( ramai kata perut i bulat )
Bahagian aerola (daerah hitam disekitar puting) akan menjadi lebih gelap 
( ini rahsia saya ye.hee )
Bentuk perut condong ke arah bawah ( yup,mmg kebawah )
Sukakan makanan yang masam dan masin ( awal preggy suka masam gak )
Suka makan daging dan keju ( yups,suka sgt daging,selalu mkn nasi grg daging kunyit )
Tapak kaki selalu berasa sejuk ( yups )
Tangan selalu kekeringan ( dr anak dara lg kulit kering )
Suka menghadapkan wajah kearah utara semasa tidur ( utara selatan aku xtau )
Bukan hanya anda, tetapi suami juga mengalami pertambahan berat badan ( ni mmg dr azali )
Anda akan kelihatan lebih berseri semasa hamil ( heee ada jugak aku berseri *poyo )
Hidung tampak lebih mekar ( ohhhh maksu i kata idung i dh besar.huaaaa aku pon pasan )
Selalu sakit kepala ( 1st trimester mmg selalu, now dh ok )


Tanda Anda Akan mendapat Bayi Perempuan

Mengalami Morning sickness di awal kehamilan
Degupan jantung bayi lebih 140kali seminit
Merasakan beban berat pada bahagian punggung dan pinggul
Payudara kiri lebih besar berbanding kanan
Rambut anda berwarna agak kemerahan berbanding sebelumnya
Bentuk perut condong ke arah atas
Perut tampak agak lonjong
Mengidam makanan manis
Sukakan buah-buahan
Suka minum air atau jus yang bersifat masam
Anda jadi lebih cerewet semasa hamil
Mudah moody berbanding sebelumnya
Kulit wajah mudah bermasalah berbanding sebelum hamil - *semasa first trimester
Tidak suka makan roti bersama kulitnya
Payudara kelihatan mengembang
Suka menghadap muka kearah selatan semasa tidur


i tak tau lah benda ni btol ke x,saje suke suke share n tgk pada diri sendiri.
so kalau korg lak cane? ce try ce try.hehehe.jgn percaya 100%,kuasa Allah kita tak tahu.
yg penting kita doakan bayi kite sihat sempurna sehingga lah dia lahir ke dunia.Amin.



sumber : sakina farhan




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 comments:

  1. HIHIHIHI.. ADE BETUL JUGALKAH SEBAB DULU MENGANDUNGKAN ANAK LELAKI MMG MCM TU... ANAK PEREMPUAN X TAHU.. X PERNAH MENGANDUNG ANAK PEREMPUAN LAGI...

    ReplyDelete
  2. kan jijah dah agak baby sis rara boboy..tekaan ku benar benar belaka :)

    ReplyDelete
  3. hee..kina pun byk tanda anak lelaki..tp 2x scan doctor ckp girl..skg dah start panggil nama girl..:)

    ReplyDelete
  4. wahhh rara byk tanda baby boy ye? dah dpt keputusan scan ke rara? itulah tanda2 neh amat berguna utk tentukan sendiri bb kita jantina apa kan...dan selalunya instint mama selalu tepat wpun belum scan ehehhe :)

    ReplyDelete
  5. tapi kalau ikut akak lain pulak, masa mengandung anak sulung (perempuan) memang suka benda masam.. masa anak kedua (lelaki) tak makan langsung benda masam... heheheee

    ReplyDelete
  6. hehe mcm2 kan. susah nk teka.

    ReplyDelete
  7. tanda2 dapat anak lelaki tu ada masa akak mengandung maisara.tak de pulak dapat lelaki..heheheh

    tanda yang dapat anak perempuan tu
    sedang akak alami..:p

    ReplyDelete
  8. TAK SUME TANDA DAPAT ANAK LAKI TU AKAK RASA... TAK CAYA SGT TAPI SONOK LAYAN BACA BENDA CAMNI TIME PEGNEN....HHEEE

    ReplyDelete
  9. sy pknen boy, betul kot sbb xde alahan lgsung, pastu suke sgt mkn benda yg masin, hehehe

    ReplyDelete
  10. ko nak baby boy erk kalau bole? hikhik~~

    ReplyDelete
  11. ms pregnant lala semua ckp bby boy.. skali keluar girl pulak. Tp akak memang x byk tanda2 mcm entri rara ni. akak mengandung lala memang senang smpai dia lahir. Masam2 ni akak memang x suka dr sblm ngandung lg. ms ngandung pn ttp x suka asam2 jeruk2 bagai. perut x tau bentuk mcm mana tp org tgk kata bby bot. hidung memang jd kembang sbb semua pun mengembang. benci tgk muka dlm IC sebab buat ic baru masa tu tgh pregnant. kekekekke

    ReplyDelete
  12. kalu kembar laki-pompuan cm ne lak? alami 2x?

    ReplyDelete
  13. tanda2 ekin byk lelaki
    tp scan perempuan...
    bagaimanakah?
    hhehehehehe

    ReplyDelete
  14. tak kisahla kan lelaki ke perempuan rara.. yang penting baby & ibunye sihat walafiat kan..

    ReplyDelete
  15. tak sabar nak tgok baby kak safura :)

    ReplyDelete
  16. macam baby boy je tanda2nya. hehe, tapi kalau tetiba keluar baby girl same je kan kak. anak tu anugerah Allah. jaga kandungan elok2 :)

    ReplyDelete
  17. akak dah tahu jantina sejak preggy 15 weeks sbb guna 3d di specialist...

    tpi psl morning sickness tu tak leh percaya gak..

    sbb 3 kwn akak muntah2 teruk smpai 3/4 bulan tpi kuarnye boboi!
    hehehe..

    kuasa Allah kan..

    ReplyDelete
  18. aeen banyak pada baby boy....pas 2 bile scan..doktor kate baby boy...sikit sbyk ade kene mgene gak arn ngn ciri2 yg disebut tu..heheeh

    ReplyDelete
  19. wah..xpernah tahu pun sume ni..hehehe

    ReplyDelete
  20. x kisah ape jantina janji sihat :)

    ReplyDelete
  21. entah lah..ade gak yang kene..tapi ade gak yang lain..ade gak i kene simtom2 anak pompuan...tapi baby i lelaki..hurrmm..mungkin ade yang betulnyer...mungkin ade gak kebetulannyer..:)

    ReplyDelete
  22. ade sikit tande pempuan ade sikit tande lelaki tp 1st scan doc ckp pistol ;p haha~ tgk 4d scan nnt cmne plak ;p

    ReplyDelete
  23. dah lupa dah tanda2nya...maklum la yg bongsu dah 6 th dah..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com