13 June 2012

berat ibu je naik sbb ibu xajak baby mkn!

sape yg baca entry lepas i,mesti tau kan berat i naik 4KG bulan ni.
i dh agak dh berat i akan naik,tapi i xsangka yg naik sampai 4kg.
nk kata i makan beriye x jugak,hanya biasa biasa,tapi ramai yg ckp maybe sbb
i banyak mkn nasi,aah mmg pon i suke mkn nasi.
dan maybe lepas ni kena kurangkan nasi tu.sesenduk je maybe.

dan org mesti akan tanya,baby besar x?!
masa scan sabtu lepas,berat baby i hanyak lah 700gram,
dan doc kata berat baby i normal dan x besar sgt.
tapi berat i je melampau lampau sgt.

masa chat chat dgn kawan i kat fb siang td,
dye tanya jugak berat baby i bape.and i ckp lah normal.
then dye gelak,dye kata sah i tak ajak baby mkn skali,
tu baby x besar sgt,ibu je besar.yeke? eh yeke?

tp mmg ye pon,aku selalu dh settle mkn baru teringat nk ajak baby mkn,
tapi masa tu makanan dh habes,cane?hehehe
selalu masa minum susu je aku ckp kat baby,baby minum eh susu ibu
minum ni,amik khasiat dia eh.heehhe,tu je,masa makan selalu lupa jemput baby.
terukkan aku.

korg selalu kalo buat pape ajak x baby buat skali?

15 comments:

Asz Miza said...

Selalu suruh baby tahan sejuk kalau mandi pagi2 b4 g keje, lepas tu baca doa naik kenderaan sama2. Hehehe.

hayati hashim said...

Rara : sy check up 26w bby dh 1.2kg. Gulp!! Msti sbb mak suma minum ais... Xpe rara.. Yg penting bby sihat?
Sy suka ajk bby tdo.. Bby jum tdo jum.. Esok main lgi... Hihi.

Syima Syaz said...

jangan risau rara...janji baby gain weight, its normal...

kita ni terbalik la...hehe

cik najihah said...

ape nama baby nnt kak..hihi plan?

aimi said...

uish..mmg kne ajak baby ek???

♥e'in♥ said...

kalau org pregnant, selera die mmg lain mcm.. hehe

Hilmirda Daud said...

akak tak pernah pulak hihihi.. masa anak pertama tu dari 52kg sampai ke 72kg huhuhu...

siti kektus said...

haa, pasni kena ajak baby makan kak. baru berat menten. hehehe :D

With Julia said...

weeeeeee~ ju tiap2 bulan naik 2 kg.......haaaaaaa tgk! takut ar tiap2 bulan checkup nak naik penimbang lg...uwaa...tp kan julia selalu ajak main2 ngan baby jek...time mkn x penah ajak kecuali masa nak mkn kurma tiap2 pg je ajak baby mamam sekali ehehhe...part lain mkn jekkk...itulah kadang2 mungkin berat air ketumban kita tau rara...itu yg naik mendadak...nanti masa bersalin mesti turun byk sbb cecair bdn dh kurang...harap2lah kan...

e k i n ♥ y u s r i said...

ade je yg cm2 rara....
berat baby x naik, berat ibu je naik...
cm kakak ipar ekin...
ms bersalin, baby kecik je...2.2kg je

cha said...

Haha comel je ajak baby mkn sekali :p

Bazilah (^0^) said...

hehehe. sy sama mcm rara ler, dh kenyang baru " eh baby, mkn sekali tau" haha..

leeza said...

hahaha~ ape lah mummy ni, cian baby :p sy ajak! baby kite mamam ye, kite g kerje ye, kite g mandi ye, kite masak ye :p hahaha~ then baby tendang2.. so sweet ^__^

msredcheesecake said...

ajak bby mandi skali pas tu rajin urut sabun kat perut...hhee... pas tu selalu ajak dia tidur bab bby suka main dlm perut time kita nak tidur...

MizzTina said...

alolo comeynya ckp dgn baby..hikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...