21 June 2012

cara DIET berkesan Eric Leong

now i dh boikot HOTFm,sbb skrg ni dorg rombak DJ yg bertugas,
DJ pg bertukar tukar,i rasa xselesa kalau x dgr suara Fara n Faizal.
kalau org lain i trus tukar channel lain,kalau Hot Fm berterusan cm ni
i rasa rating dorg akan lg turun sbb skrg ni Sinar Fm tgh naik.

sbb pg td ada Leya n Suraya kat hot,i trus tukar SuriaFm.
i dh lah mmg xminat sgt dgn Leya n Suraya tu.so mmg xnk dgr lah.
on je SuriaFm topic best lak,then tetamu jemputan Eric Leong pulak.
lagik lah best.

mula mula dorg cite pasal diet Eric,
dorg Surprise dgn berat eric yg dh menurun,
dah makin kurus,tp mmg betul pon,
masa i jumpa dye kat KLIA ritu,mmg dh kurus,lain sgt.
sampai x cam muka dye,heeee~

dye kata cara dye diet senang je,
dye x amik nasi selama setahun setengah,
dan hasilnya mmg kurus,vaaaahhhhh xamik nasi.
tak dinafikan,kalau kita x amik nasi,mmg boleh kurus,
tgk mcm aizat,xmkn nasi 6 bulan je,mmg kurus kan.
i pon masa diet dulu i x mkn nasi.kurus jugak,
belas belas kilo turun taw!

nampak sgt lah nasi ni boleh buat gemok kan.
tapi nk buat mcm mana,lahir lahir je jumpa nasi dulu,
mcm mana lah nk biasakan diri bila x mkn nasi,mmg payah.

eric kata,even dye x amik nasi,
dye still amik noodle,roti and yg lain lain.
dye kata jgn bg badan kite terkejut sgt nk diet.
slow slow mula,then lama lama akan ok sendiri.
kalau nk mkn tgh hari pon,mkn lauk je,
JANGAN AMIK NASI!


boleh?

24 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

dgr jugak tadi...tu yg berkobar-kobar lagi nie sb skrg ni akak mkn nasi 1 hari je seminggu..

KhaiRin : anies said...

betul tu rara.. sy da buat x amik nasik 2 thn.. memula mmg nk tergeliat urat perut ni tp da lama2 rs ok..sy gantikan nasi dgn oat..

sarah mohamad said...

SURPRISEEEEE *gaya eric* hehehe memang pun cuma tu lah tak menahan kalau tak makan nasi hehhe

Suria said...

suria pn sama, x suka leya dgn suraya tu rase memekak terjerit² pening kepala, huhu

skrg pn dh tukar dgr suria.fm

dgr jugak eric leong pg td, heeeee chinese maybe ok lah sbb noodles pn diantara mknan ruji dorang, tp suria xbleh sehari x mkn nasik memang lembik dh dh keding..huhu

eh pjg plak komen, hihi

cik fadh said...

fadh dulu bulan pose, sebulan xamik nasi pown kurus..semalam dah start diet tp pg td mkn nasi lemak..cam ne tu..

mmg btol2 nk diet ni !!! eee gerammm ngan lemak kt bdn ni, rase nk hiris2 je..

ieda said...

aah dikk
akk x makan nasi sebulan masa mula2 konsume HL tuu memang nampak turun tau .. skrg nie tgh slow2 back to track .. so far ok rasa segar ..;)

dia dah kurus kan .. teruja jugak nie .. setahun tuu x amik nasi ;)

nuyui a.k.a miss YUI said...

ok la gtu kan..to yui tak turun pon..aduh..makin mok ada..haha.

::EIDA:: said...

Rugi tak makan nasi.. hihi

miera maira said...

emm so after this diet buang nasi hahaha :D dah gemuk dh miera ni.. ni mesti sbb makan nasi banyak >.<

♥ dak pink said...

Oo, patutlah pelik je dgr hotfm time pagi. Dah tukar DJ rupanya.


Tang diet Eric tu ada kebenarannya kot. Sebab ada dua 3 orang budak ofis ni buat diet camtu & memang berkesan pun

Tapi tulah, payah kalau tak makan nasi ni. Menggegel satu badan!

~ yus ~ said...

betul, akak pun sekejap hari tu tak ambik nasi sebulan turun 6kg. Ni dah mula amik juga nasi sekali sehari..

AnneRaini said...

errr. tak boleh! sbb akak masak sedap..hahahha riak kejap..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

tekak org malaysia ni majoriti makan nasik kan.. sapa2 yg cekal & tabah je blh diet setahun tak makan nasik. kekekeke

!k@ said...

setuju..xsesuai la hotfm rombak...xbesh...

siti kektus said...

konon kite pon nak berdiet tak makan nasi. hampeh, seminggu dua je dah tak tahan kak. hehe :D

LiNda said...

hot fm memantg da tak best, linda dgr era je sekarang sebab ade johan. rara, linda pun ngah struggle nak kurangkan berat badan ni sebelum brtunang. Linda x leh tinggal nasi, tp linda makan suku je nasik.Huhu..rara share la tips diet rara dolu2 tu..:)

Yaya Azura aka Naz Azra said...

nasi?
eh ..tak mampu la nasi tu nak berpisah dgn akak..kiki

deno said...

info yang bagus... nanti deno boleh kongsikan dgn kawan2 :) tapi kan, deno ni doc nak suruh berat badan naik jadi 40kg... skrg deno 30kg.. mcm mana ni.. ada tips tak akak?

aimi said...

dh lme nk try ni tp xjd =(

shedameor said...

tak boleh ! haha

✿Lady Ainaa✿ said...

dah lama ena tak dengar radio.. ape cite skrg pun ena tak tahu.. busy dgn study je.. nice sharing...

tak mkn nasi??? Oh My, ena kalau xmkn nasi sehari, cukup buat bdn ena shaking.. huissshhhh.. tp yg betul2 nk tu, insyaAllah, blh buatnya... the best way to diet, is tak mkn bende berat ketika malam...

nadia arrumaisha said...

penah try and nk try lagi...dlu penah cube seminggu, turun 3kg...tp xthn sebab asyik nk pitam jep....

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

sama laa... skang pepagi malas nak layan hotfm... sebab x dpt nak dgr gabungan suara FBI,Fafau, usop ngan AG

dah konpem2 alih ke suria fm gak...

diana said...

akak pun pernah buat cara ni..berkesan..lepas habis pantang nanti pun akak nak kembali dengan cara diet ni..sebab dah tahu cara nya..jadi tak de masalah kot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...