Image and video hosting by TinyPic

21 June 2012

cara DIET berkesan Eric Leong

now i dh boikot HOTFm,sbb skrg ni dorg rombak DJ yg bertugas,
DJ pg bertukar tukar,i rasa xselesa kalau x dgr suara Fara n Faizal.
kalau org lain i trus tukar channel lain,kalau Hot Fm berterusan cm ni
i rasa rating dorg akan lg turun sbb skrg ni Sinar Fm tgh naik.

sbb pg td ada Leya n Suraya kat hot,i trus tukar SuriaFm.
i dh lah mmg xminat sgt dgn Leya n Suraya tu.so mmg xnk dgr lah.
on je SuriaFm topic best lak,then tetamu jemputan Eric Leong pulak.
lagik lah best.

mula mula dorg cite pasal diet Eric,
dorg Surprise dgn berat eric yg dh menurun,
dah makin kurus,tp mmg betul pon,
masa i jumpa dye kat KLIA ritu,mmg dh kurus,lain sgt.
sampai x cam muka dye,heeee~

dye kata cara dye diet senang je,
dye x amik nasi selama setahun setengah,
dan hasilnya mmg kurus,vaaaahhhhh xamik nasi.
tak dinafikan,kalau kita x amik nasi,mmg boleh kurus,
tgk mcm aizat,xmkn nasi 6 bulan je,mmg kurus kan.
i pon masa diet dulu i x mkn nasi.kurus jugak,
belas belas kilo turun taw!

nampak sgt lah nasi ni boleh buat gemok kan.
tapi nk buat mcm mana,lahir lahir je jumpa nasi dulu,
mcm mana lah nk biasakan diri bila x mkn nasi,mmg payah.

eric kata,even dye x amik nasi,
dye still amik noodle,roti and yg lain lain.
dye kata jgn bg badan kite terkejut sgt nk diet.
slow slow mula,then lama lama akan ok sendiri.
kalau nk mkn tgh hari pon,mkn lauk je,
JANGAN AMIK NASI!


boleh?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 comments:

  1. dgr jugak tadi...tu yg berkobar-kobar lagi nie sb skrg ni akak mkn nasi 1 hari je seminggu..

    ReplyDelete
  2. betul tu rara.. sy da buat x amik nasik 2 thn.. memula mmg nk tergeliat urat perut ni tp da lama2 rs ok..sy gantikan nasi dgn oat..

    ReplyDelete
  3. SURPRISEEEEE *gaya eric* hehehe memang pun cuma tu lah tak menahan kalau tak makan nasi hehhe

    ReplyDelete
  4. suria pn sama, x suka leya dgn suraya tu rase memekak terjerit² pening kepala, huhu

    skrg pn dh tukar dgr suria.fm

    dgr jugak eric leong pg td, heeeee chinese maybe ok lah sbb noodles pn diantara mknan ruji dorang, tp suria xbleh sehari x mkn nasik memang lembik dh dh keding..huhu

    eh pjg plak komen, hihi

    ReplyDelete
  5. fadh dulu bulan pose, sebulan xamik nasi pown kurus..semalam dah start diet tp pg td mkn nasi lemak..cam ne tu..

    mmg btol2 nk diet ni !!! eee gerammm ngan lemak kt bdn ni, rase nk hiris2 je..

    ReplyDelete
  6. aah dikk
    akk x makan nasi sebulan masa mula2 konsume HL tuu memang nampak turun tau .. skrg nie tgh slow2 back to track .. so far ok rasa segar ..;)

    dia dah kurus kan .. teruja jugak nie .. setahun tuu x amik nasi ;)

    ReplyDelete
  7. ok la gtu kan..to yui tak turun pon..aduh..makin mok ada..haha.

    ReplyDelete
  8. emm so after this diet buang nasi hahaha :D dah gemuk dh miera ni.. ni mesti sbb makan nasi banyak >.<

    ReplyDelete
  9. Oo, patutlah pelik je dgr hotfm time pagi. Dah tukar DJ rupanya.


    Tang diet Eric tu ada kebenarannya kot. Sebab ada dua 3 orang budak ofis ni buat diet camtu & memang berkesan pun

    Tapi tulah, payah kalau tak makan nasi ni. Menggegel satu badan!

    ReplyDelete
  10. betul, akak pun sekejap hari tu tak ambik nasi sebulan turun 6kg. Ni dah mula amik juga nasi sekali sehari..

    ReplyDelete
  11. errr. tak boleh! sbb akak masak sedap..hahahha riak kejap..

    ReplyDelete
  12. tekak org malaysia ni majoriti makan nasik kan.. sapa2 yg cekal & tabah je blh diet setahun tak makan nasik. kekekeke

    ReplyDelete
  13. setuju..xsesuai la hotfm rombak...xbesh...

    ReplyDelete
  14. konon kite pon nak berdiet tak makan nasi. hampeh, seminggu dua je dah tak tahan kak. hehe :D

    ReplyDelete
  15. hot fm memantg da tak best, linda dgr era je sekarang sebab ade johan. rara, linda pun ngah struggle nak kurangkan berat badan ni sebelum brtunang. Linda x leh tinggal nasi, tp linda makan suku je nasik.Huhu..rara share la tips diet rara dolu2 tu..:)

    ReplyDelete
  16. nasi?
    eh ..tak mampu la nasi tu nak berpisah dgn akak..kiki

    ReplyDelete
  17. info yang bagus... nanti deno boleh kongsikan dgn kawan2 :) tapi kan, deno ni doc nak suruh berat badan naik jadi 40kg... skrg deno 30kg.. mcm mana ni.. ada tips tak akak?

    ReplyDelete
  18. dh lme nk try ni tp xjd =(

    ReplyDelete
  19. dah lama ena tak dengar radio.. ape cite skrg pun ena tak tahu.. busy dgn study je.. nice sharing...

    tak mkn nasi??? Oh My, ena kalau xmkn nasi sehari, cukup buat bdn ena shaking.. huissshhhh.. tp yg betul2 nk tu, insyaAllah, blh buatnya... the best way to diet, is tak mkn bende berat ketika malam...

    ReplyDelete
  20. penah try and nk try lagi...dlu penah cube seminggu, turun 3kg...tp xthn sebab asyik nk pitam jep....

    ReplyDelete
  21. sama laa... skang pepagi malas nak layan hotfm... sebab x dpt nak dgr gabungan suara FBI,Fafau, usop ngan AG

    dah konpem2 alih ke suria fm gak...

    ReplyDelete
  22. akak pun pernah buat cara ni..berkesan..lepas habis pantang nanti pun akak nak kembali dengan cara diet ni..sebab dah tahu cara nya..jadi tak de masalah kot..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com