05 June 2012

dapat jugak ibuu makan durian

mengidam nk mkn durian dh lama dh.dr awal preggy dulu.
tp bila nk mkn je suami x bg,alasan dye baby kecik ag.tgu dh besar sket.
sampai lah musim durian dh habes and now dh dtg balik musim nya.
kat rumah MIL i tu,kat tepi tu mmg tempat org jual durian.
kalo sape yg duk ampang tu tau lah.tepi jalan tu mmg port org jual durian.

since last week i tgk dh banyak durian kat situ.
mengidam nk mkn durian dtg balik.i pon ajak suami mkn,
sepatutnya sabtu nk g mkn,tp sbb kenduri banyak, postpone
lagik.smlm pulak kebetulan suami MC,xbalik manjung,
balik je keje trus ajak dye g mamam.kami tgk mmg ada cina cina
dh duk makan kat situ yg kuning kuning.

kredit google
sampai sampai je i trus ckp kat cina tu,i nk yg kuning mcm tu!
sambil tunjuk kat arah durian cina yg tgh makan tu.
pas tu cina tu ckp,ok ok boleh boleh.

dye tunjuk yg 3 biji 20rm tu.
dye bukak je,fuhhhhhhhh mmg kuning yg hamattttttttttttt.
mmg trus terliur,mkn punya mkn nk dekat sebiji durian aku hentam.
dh lah durian tu isi banyak,yg jenis biji dye kecik tu.
manis,lemak,sume ada lah.mmg sedap sgt.

lepas habis mkn tu aku trus minum air dlm ulas dye tu.
org tua tua kata kalu minun air dlm tu insyaAllah xpanas badan.
heee.and mlm td tidur mmg x panas badan.sbb nya aku pasang ekon.
muaahahahaha.hee~ 

tapi bila cite kat opis mate i,dorg terkejut sbb i mkn banyak.
org kata org preggy xleh mkn banyak durian,seulas je kalau boleh.
aduhhhh aku dh cuak.hopefully xde pape.lepas ni xnk makan dh.
huaaaaaaaaaaaaa sian baby ibu panas kan.

18 comments:

Cik Siti Hajar said...

sedapnye kak... terliur dah ni...

gdsbnga said...

aritu kite kutip dekat kebun atok ade 62 biji sekali kutip . sedap whooaa lemak - lemak manis . auuw ! hihi

e k i n ♥ y u s r i said...

tetibe nak jugak sblum bersalin nie
huhuhuhu

dahlah cuaca panas skrg
lg mau makan durian lg
memg xleh tdolah lepas tue
huhuhuhuu

nini said...

bestnya durian

diana said...

ye la..tak boleh makan banyak..
satu lagi sebab
durian ni gulanya tu tinggi tau..

akak pun suami tak bagi makan lagi..
memang teringin sangt2 nak makan durian..satu lagi nak makan nenas..tapi ramai yang tak bagi..

leeza said...

ambooooii~ kemain makyong ni makan durian ye ;p baby suke x?? hehehe~ insyAllah xde pape kot sbb time awl2 ngandung je jgn makan.. now insyAllah xde pape :)

ieda said...

wah2 ... lagilahh akk terliuq .. hang ngandung tahan lah kan dik ..
akk nie .. sini payah nak dpt deyan huhuh

Aeen said...

aeen pn mmg nk sgt mkn durian..tp orang kate xelok tgh prgnant mkn durian..jd tgk org mkn je la...huhuhu...

Hafizin Jamil said...

tak tanya doktor ke kak yang orang preggy boleh makan durian ke tak.?hehe

Yaya Azura aka Naz Azra said...

belum makan lg durian tahun ni..
terliur tengok

Pok Amai-Amai said...

Aik? Rara, murahnye durian tu? Awak beli kat ne? Sy yg tak preggy ni pun teringin nak mkn la. Heheheheh!

cik fadh said...

yaAllah terliur fadh tgok kekuningan durian tu..

hope xde effect pape kt akak n baby..kemainnnn eaaa makan..ish3..

Hana Soffelia said...

Hehe Hana baham bape bijik durian masa balik kg. Memang mlm tu menggelupur panas. Smpai terpaksa bgn pukul 3 pg nak mandi. Baby dh mengeraskan masa tu.

Pn. Sheila@CC said...

depend to someone gak, org tua kata durian ni panas, tak elok makan... awl preknen akak dh makn tp seulas dua jer, tu pun bila discuss ngn ketua akak yg sama2 preknen ngn akak... dia makan dah, akak pun makan... xleh nak tahan... apa pun klu baby dah stabil boleh mkn tp jgn mkn byk2 sngt...

msredcheesecake said...

nak ngidam doyan gak la.... hheee....

kaklong said...

kak long mentah2 durian tak makan, tp kalo pengat mkn lak,,.,..

pelik tak? ahaks!

mizzy amalina said...

sedapnya durian tu!!!tibe2 rasa nak sesaja mengidam durian pulak.hehehehe.. :)

Bitt (double IS) said...

mang aiii...kuning melatopss isinya...i yg xmengandung ni tengok pon boleh mengidam...hehehehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...