Image and video hosting by TinyPic

25 June 2012

gaji DAY! pay Day!

Assalammualaikum,
pg ni bialah kita mulakan salam dulu untuk berbicara
pasal apa apa pon kan.pg ni i sampai sampai opis dh kena terjah
sbb bukan salah i sgt pon.salah org lain actually,tp biasalah,
bila salah kita ni nmpk je,salah org lain tutup sebelah mata.
sabar jelah.i xsempat nk duduk pon lg terus kena terjah.sentap mak nak!
tapi xpelah,sbb puasa harini,better sabar jelah.


hati terubat sket sbb rini pay day kan?
sape yg gaji jugak rini? ce angkat tangan tinggi tinggi.heee.
fuhhh bulan ni mencabar tol nk tgu gaji kan,sbb betul betul hujung bulan.
minggu depan dh masuk july,belanja pon ngam ngam minggu ni je.
kalau bulan bulan lepas ada lah lg balance nya.bulan ni nan hado.hee.

selalu nya bila gaji korg akan buat apa?
masa dgr sinar Fm pg td topik nya pasal gaji,
apa yg korg akan buat bila dpt gaji.
perkara pertama?

mcm i perkara pertama yg i akan buat bila dpt gaji.
i akan byr sume bil bil i,fuhhhhh berpeluh taw,
kete,bil tepon,broadband,bg mak n papa i,n last
ada balance baru belanja untuk diri sendiri.
huaaaaa sedih,hampir separuh gaji bayar bil bil.

kalau lah xde all this bils,mst banyak duet yg i boleh enjoy.
tapi nk buat cane,kalau x byr kete kang kena tarik lak.
ada yg naik lrt g keje kang.hehehe.xpelah,redha je.
kalau rasa xcukup mintak kat suami sket.heee.

bulan ni nk suh suami belanja apa eh?
oppppssss xboleh lah,roadtax baru dihidupkan last week.
allowance kena potong.teeeeettttt sabo jelah!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 comments:

  1. nanti baby dah keluar..duit gaji beli baju/barang untuk anak dulu..baju untuk diri sendiri tak terbeli..hehe
    ..akak ler tew..^_^

    ReplyDelete
  2. aku buln ni lagi sakit sbb dah cuti lame sgt masa kawen sampai kene tolak gaji, hahaha!

    ReplyDelete
  3. besttttnye dah masuk gaji. kita nih lmbt lg, 28 baru gaji msk huhuhuh. n sama lah, baru jer byr duit tk renew road tax kete! :D

    ReplyDelete
  4. huhuh..syok ar da gaji arini...mcm aeen selagi x ujung bulan..selagi tu la xde gaji...xbest gaji hujung2 bulan nie...lambattt....

    ReplyDelete
  5. kak. bukan Sinar FM.. Suria Fm kan??


    :)

    ReplyDelete
  6. bila dah tolak mcm2.. alaihai sikit aje tinggal utk belanja.

    ReplyDelete
  7. Duit sy pun ngam2 je ni. Tp gaji sy seminggu lagi. Heee~

    Insya-Allah, selagi kite cermat, even gaji dah paras idung tp tak terase sesaknye, kan?

    ReplyDelete
  8. linda jumaat lepas dah dapat gji, dah bayar semua bil, sekarang tinggl duit makan n enjoy. Huhu..tu pun tak sampai separuh...sob sob sob..:(

    ReplyDelete
  9. wahh..kita hujung2 bulan la baru gaji..korek tabung la hujung bulan..he3..

    ReplyDelete
  10. Rara, memang bulan ni sangat mencabar..lain2 bulan ilek je ada balance sampai next gaji tapi bulan ni taktau la mana silap. Gaji cukup2 je. Sama mcm Rara dapat gaji je tolak bil2, utang2, savings si kecik sume, dah last baru la untuk kita. :D Ni blom ada kete sdri. Sok lusa pakai kete sendiri memang azab lewww..:D

    ReplyDelete
  11. Ida pun sama, separuh gaji bayar bil! Tapi gaji hubbyla.. Gaji ida enjoy~~~ hihihihi

    ReplyDelete
  12. pay day...pay day....pening fikir...x sampai seminggu confirm menung...hahahahaha..

    ReplyDelete
  13. emm leh x nk tumpang2 mkn..hehe

    ReplyDelete
  14. gomen dah gaji kan
    x sabar lak nak gaji akk nie
    kami dpt lambat 28hb huhuhu

    ReplyDelete
  15. samala, bayar bil dulu.
    kang x pasal celcom hantar warning. hehe

    hope gaji bulan ni dapat beli keperluan puasa dan raya tak lama lagi. insyaAllah

    ReplyDelete
  16. wah bestnye dah gaji. kita lum lagi :( mayb 30 nnti. Waaa sedih betul...

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com