25 June 2012

gaji DAY! pay Day!

Assalammualaikum,
pg ni bialah kita mulakan salam dulu untuk berbicara
pasal apa apa pon kan.pg ni i sampai sampai opis dh kena terjah
sbb bukan salah i sgt pon.salah org lain actually,tp biasalah,
bila salah kita ni nmpk je,salah org lain tutup sebelah mata.
sabar jelah.i xsempat nk duduk pon lg terus kena terjah.sentap mak nak!
tapi xpelah,sbb puasa harini,better sabar jelah.


hati terubat sket sbb rini pay day kan?
sape yg gaji jugak rini? ce angkat tangan tinggi tinggi.heee.
fuhhh bulan ni mencabar tol nk tgu gaji kan,sbb betul betul hujung bulan.
minggu depan dh masuk july,belanja pon ngam ngam minggu ni je.
kalau bulan bulan lepas ada lah lg balance nya.bulan ni nan hado.hee.

selalu nya bila gaji korg akan buat apa?
masa dgr sinar Fm pg td topik nya pasal gaji,
apa yg korg akan buat bila dpt gaji.
perkara pertama?

mcm i perkara pertama yg i akan buat bila dpt gaji.
i akan byr sume bil bil i,fuhhhhh berpeluh taw,
kete,bil tepon,broadband,bg mak n papa i,n last
ada balance baru belanja untuk diri sendiri.
huaaaaa sedih,hampir separuh gaji bayar bil bil.

kalau lah xde all this bils,mst banyak duet yg i boleh enjoy.
tapi nk buat cane,kalau x byr kete kang kena tarik lak.
ada yg naik lrt g keje kang.hehehe.xpelah,redha je.
kalau rasa xcukup mintak kat suami sket.heee.

bulan ni nk suh suami belanja apa eh?
oppppssss xboleh lah,roadtax baru dihidupkan last week.
allowance kena potong.teeeeettttt sabo jelah!


18 comments:

Yaya Azura aka Naz Azra said...

nanti baby dah keluar..duit gaji beli baju/barang untuk anak dulu..baju untuk diri sendiri tak terbeli..hehe
..akak ler tew..^_^

✿ pink velvet ✿ said...

aku buln ni lagi sakit sbb dah cuti lame sgt masa kawen sampai kene tolak gaji, hahaha!

Bazilah (^0^) said...

besttttnye dah masuk gaji. kita nih lmbt lg, 28 baru gaji msk huhuhuh. n sama lah, baru jer byr duit tk renew road tax kete! :D

Aeen said...

huhuh..syok ar da gaji arini...mcm aeen selagi x ujung bulan..selagi tu la xde gaji...xbest gaji hujung2 bulan nie...lambattt....

Cik Siti Hajar said...

kak. bukan Sinar FM.. Suria Fm kan??


:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah2..dah gaji.. nak mekdi..hihi

Hilmirda Daud said...

bila dah tolak mcm2.. alaihai sikit aje tinggal utk belanja.

pok amai-amai said...

Duit sy pun ngam2 je ni. Tp gaji sy seminggu lagi. Heee~

Insya-Allah, selagi kite cermat, even gaji dah paras idung tp tak terase sesaknye, kan?

LiNda said...

linda jumaat lepas dah dapat gji, dah bayar semua bil, sekarang tinggl duit makan n enjoy. Huhu..tu pun tak sampai separuh...sob sob sob..:(

Prettywrite said...

wahh..kita hujung2 bulan la baru gaji..korek tabung la hujung bulan..he3..

Asz Miza said...

Rara, memang bulan ni sangat mencabar..lain2 bulan ilek je ada balance sampai next gaji tapi bulan ni taktau la mana silap. Gaji cukup2 je. Sama mcm Rara dapat gaji je tolak bil2, utang2, savings si kecik sume, dah last baru la untuk kita. :D Ni blom ada kete sdri. Sok lusa pakai kete sendiri memang azab lewww..:D

::EIDA:: said...

Ida pun sama, separuh gaji bayar bil! Tapi gaji hubbyla.. Gaji ida enjoy~~~ hihihihi

SURIA AMANDA said...

pay day...pay day....pening fikir...x sampai seminggu confirm menung...hahahahaha..

neslO_ais said...

emm leh x nk tumpang2 mkn..hehe

ieda said...

gomen dah gaji kan
x sabar lak nak gaji akk nie
kami dpt lambat 28hb huhuhu

izla said...

samala, bayar bil dulu.
kang x pasal celcom hantar warning. hehe

hope gaji bulan ni dapat beli keperluan puasa dan raya tak lama lagi. insyaAllah

deno said...

alamak! belum keje la....

:: Riri-Fatieha ::~ said...

wah bestnye dah gaji. kita lum lagi :( mayb 30 nnti. Waaa sedih betul...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...