14 June 2012

hari derma darah sedunia!

oh i baru tau harini hari derma darah sedunia,
yg jd tau pun sbb dgr hot pg td,nak tau x,
seumur hidup i,i tak penah derma darah.kejam kan!
i tak tau knp i tak pernah derma,dulu kat sekolah xde pon
misi dtg buat kempen derma darah,and dh besar ni pon,
kalau g sopim mall selalu je nmpk org buat kempen derma darah,
tapi xtau knp xde hati nk derma,bukan xde hati,ada lah jugak.
tapi takut.tu yg betul nya.TAKUT.

takut bila time misi nk masukkan jarum.
aaaahhhh that part lah yg buat aku pk  2 3 kali nk derma darah.
aku x suke rasa bila jarum masuk dlm badan.sakit taw!
kalau jenis misi yg expert,dye letak ubat bius tu,
dye cucuk mmg xrasa,ni kalau misi yg xreti tu.
iccchhhhhh x sanggup rasanya.

sedangkan masuk air pon sakit.ni pulak saje saje serah diri.
huh jahat nya i ckp cm tu kan.tapi InsyaAllah,
satu hari nanti maybe akan dtg kekuatan tu untuk menderma sbb
masa preggy ni dh selalu sgt dh derma darah bg kat misi,hehehe.
badan ni dh mcm merelakan diri dicucuk sana sini.
so lepas ni maybe boleh tahan kot.InsyaAllah.

11 comments:

mOoN said...

sebelum ni memang excited nak derma darah but berat badan tak pernah nak cukup kut... huhuhu..

LiNda said...

hihi...jgnla takut. linda da 5 kali kot derma darah, tp lately ni dah xleh derma sebab ade anemia...:(

Cik Awin said...

jgn takut, sakit ckit, cam kna gigit semut je...dh jd rutin awin, badan sihat je 3 bulan sekali mest derma drh sbb keje kat spital ;).

prnh sekali tu, pas derma drh, terus masuk keje...pitam pulak ...lawak je...tp x pe, pitam2 pn, masih semangat nk derma lg pasni...

badan naik pas derma darah tu hanya mitos, bkn fakta yg betul...

aimi said...

ade kwn aimi g derma darah esk tu tgn dy bengkak..sb slh cucuk jarum

Tentang Kita said...

tak pernah derma darah..saya takut tgk jarum..

::EIDA:: said...

Ida pun tak pernah.. Takut punya pasal.. hihihi.. Hubby ida selalu derma.. siap dapat sijil lagi.. =)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

xtau lak ri ne hari derma darah.. setakat ni ak xpernah lagi derma darah.. :(

Yana Libra said...

saya pernah derma sekali je dulu..hehe~

ieda said...

tak pernah derma darah jugak.dulu sebab berat x cukup. sekarang rasanya macam dah ok. nak cuba jugak 1 hari nanti.insyaAllah

Yaya Azura aka Naz Azra said...

dulu..zaman remaja..gatal nak derma darah tp nurse reject sbb berat badan kurang.
tp skang nie berat dah ok tak terasa pulak nk derma darah..hehe

msredcheesecake said...

hati ada nak derma darah... tapi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...