13 June 2012

kisahnya check-up 26weeks

ok,monthly check-up.mcm biasa appointment kul 9am,
tapi aku dtg awal sbb takut parking xde,dtg dtg rupanya banyak lagik parking.
aku sampai 830am,xpelah,tunggu dlm 30mint,then misi panggil nama,
bg num,tapi korg tau aku tunggu bape lama? 1jam30minit taw,baru nama
aku kena panggil.aku dh nk pitam,pening.aku mkn bihun pg td,beli kat depan KK
tapi lupa nk bawak air,dan x minum air.dh lah bihun pedas,aduhhh mana nk cr air ni.
tapi xjumpa air,aku tahan,panas,aku lari ke tempat yg ada kipas,
rasa ok sket.tunggu punya tunggu last last nama aku kena panggil.
tapi lepas beberapa org lepas aku yg dtg lambat dr aku dh balik dh pon.

arrrrggghhh bengang sgt,aku msg kat suami aku,aku bengang lah,lama sgt tgu,
tapi suami kata sabar sket.ok fine! sabar.

lepas misi panggil,
aku kena timbang berat.ok mcm biasa,
aku takut mesin timbang tu,dan Al-Kisahnya aku naik bape kg
nk tau x? ce teka ce teka! 4KG! 4KG! sebut betul betul 4KG
dlm masa sebulan.misi punya lah terkejut,sampai dye suruh aku timbang 2 kali.
ingatkan mesin penimbang tu salah,tapi timbang kali kedua pon sama.
dan disebabkan berat aku naik banyak sgt,aku kena dtg KK selang sehari lepas
ni untuk misi monitor tekanan darah aku.padahal tekanan darah aku ok je.

actually aku pon xtau knp berat naik banyak sgt.aku bukan 
asekkkkk nk mkn je,tapi aku suka mkn nasi.hehehe.sekali mkn nasi 3senduk kot.
muahahahaha.saya suka mkn nasi! aduhhhhh mmg seyes lepas ni kena kurangkan
makan nasi,suami pon suruh kurang kan.addoooiiii boleh ke ni nk kurangkan nasi.
takpe lah,cuba dulu.lg pon dh nk dekat puasa ni.kena practice.

then yg tak best nya lagik sekali aku kena cucuk kancing gg.
ahhhhh sakit tao! then disbbkan misi dh lama x amik darah aku,
dye decide untuk amik darah aku lg harini,
so kiri cucuk,kanan pon cucuk,tangan kejang!

adddooiiiii aku ni bersabar lah banyak banyak.
dorg ske ske nk cucuk kan,huaaaaaa rasa nk nanges,
tapi apa kan daya.

so far,baby ok! jantung ok! aku pon ok!
cuma BERATTTTTT berlebihan,terlebih muatan.
mcm mana nk buat neh!

14 comments:

Pn. Sheila@CC said...

alamak akak pun takut gak ni pasal bab berat ni... bln dpn klu berat akak naik lebih lg akak pun kena p check selang sehari... haiyoooo....

kdg2 kita makn sekali jer, tp karbo kita ambil byk... sama la ngan akak...

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Kalau berat terlebih takleh gak dear..hehehe...jaga diri n baby yer..:)

e k i n ♥ y u s r i said...

nasi byk gula....
dulu pon ekin penah naik 5kg tau
hehehe

pok amai-amai said...

Alah...ms sy preggy pun, berat sy pnh nek mendadak! Heeee~ Ms tu, sy pun cuak. Takpe, janji baby sihat!

Yaya Azura aka Naz Azra said...

happy sbb ada baby dlm perut..makan pun dah tek leh nak kawal ek..hihi
tp start minggu yg ke berapa ntah berat kena naik 0.5 kg jer tau..

LiNda said...

huhu...masa preggy ni la kuat makan kan. Takpe, lepas ni kene kurgkan sikit pengambilan nasi le rara..utk kesihatan rara n baby gak..:)

aimi said...

org ngandong x blh gemok2 ek kak???

diet demi baby =)

mySara said...

HAHA, sume tu tak penting. janji baby k.rara sihat!

Aeen said...

kurangkan mkn nasi yeh...hehehe....aeen pun doktor suruh kurangkan mkn nasik...kalo bole sesenduk je..huhu..

Wawa said...

mse preggy dlu lg byk naik 5kg sebulan...hihi...tkpe...da bersalin nti otomatik nafsu makan 3 senduk tu ilang...:)

Liyana said...

sila la kurangkan mkn nasik ye cik puan..hehe
sy dh kureng selera mkn nasik skrg ni...dok seriau fkr labour room je.. haha

THE LEKAT LEKIT STORY said...

1st time gi check up akak lari time tggu turn nk amik darah. smpai 4 bln baru dtg blk check up.. bila igt rasa kelakar.. nk kumpul kekuatan berdepan dgn jarum tu smpai 4 bulan tu..

Cik Siti Hajar said...

chaiyok2... tp nasi mmg ssh nak dipisahkan dr orang Melayu ni..

Asz Miza said...

Dulu kita masa naik 2kg sebulan pn nurse bising suh kurangkan mkn nasi wlpn sy makan nasi tak banyak mana pn. Sy baru kena ATT jab masa checkup lepas. Next checkup kena lg sekali kot+MGTT. Haha. Kalau kurangkan makan nasi insyaallah berat akan ok. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...