27 June 2012

my niece wif walker.excited nya dia!




smalam ibu zara bli walker baru untuk dye.
sbb skrg dye dh pandai mengesot mcm ulat bulu.
kalau lepas sume brg atas karpet dye nk kutip.
last last bli walker.

masa mula mula masuk walker muka dye pelik.
tp lama lama dh pandai pegang sume mainan yg ada atas tu.
pusing sana pusing sini.pas tu senyum senyum sengih sengih.
lepas tu pusing blakang pulak,sentuh sentuh seat blakang nya.
maybe sbb kaler merah,dye excited.
zara mmg suka kaler kaler terang!

tp dye xreti nk move kan kaki nya lagik.
last last dh puas pegang sume mainan kat atas tu,
dye mula merengek.nk tido! hehehe.
zara zara.kelakar.muka mengada je selalu!
tapi comels! gerammmmmmm~

10 comments:

nur anis said...

comelnya dia....geram..:)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh cerianya dia..syafiq masuk jap je kat qatar dulu..pastu skrg dah tak masuk.doc tak bg masukkan anak dlm walker maka x beli lah utk syafiq sbb yg ada dulu tu bg kat jiran

Yaya Azura aka Naz Azra said...

lebat rambut zara..
walker kalerful,lg dia seronok..
anak akak tak merasa walker sebab akak tak belikan..hikhik

THE LEKAT LEKIT STORY said...

walker lala x de mainan. di gunakan bila nk bg dia makan jer.. kdg2 kalau dia merengek minta akak dukung masa akak nk lenyekkan bubur dia.. akak letak sekejab bagi dia pusing2 dgn walker dia. Walker ni byk info akak baca x bgs utk perkembangan mental & fizikal bayi sebab tu akak cuma letak lala dlm walker time nk bg dia makan je. lala x de kerusi baby.. akak rasa x berapa perlu lg sbb lala selesa makan duduk dlm walker. kalau nak main letak atas tilam jer.. time tu dia boleh bergerak & belajar kemahiran baru. dr info yg akak baca walker ni buat baby jd malas belajar berjalan nanti. yelah dia dh selesa bergerak kesana sini dgn walker. Lala ni progress dia lambat skit jd akak x nk jd lambat banyak. sekadar berkongsi info. perkembangan stp bayi kan x sama.. x blh nak slhkan walker je ye dak?? kekekeke

SURIA AMANDA said...

betul tu..macm my niece si kembar tu..umur 7 bulan dah masukkan dalam walker..now dh setahun 1 bulan..still x berjalan lagi..tp doc pakar ckp itu lumrah sbb mmg baby kembar lambat berjalan,so..x leh nak salahkan walker la..kan?

kaklong said...

meriah nyer die nyer walker tu...diorg kata, tak bpe bagus sgt biasakan anak naik walker ni, nnt die hny bgantung kat kerusi tu jer..

p/s: padahal dulu kita kecik2 pun naik walker gak kan..heheheh :)

just sharing

Sue-Rya Qistina said...

walker ni ada baik buruknya. perkembangan kanak2 itupun bergantung kpd kanak2 itu sendiri. kdg2 letak di dlm walker boleh mempercepatkan proses berjalan dia. tp ade budak yg lmbt jalan. itu semua bergantung kpd kanak2 itu sendiri.

Cik tikah said...

eh, so cute!

Bazilah (^0^) said...

kalerful nye walker die! cute!

aTy _faRed~ said...

walker sekarang canggih2..!!! tak sabar nak beli kan tuk anak..[mak telebih teruje]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...