Image and video hosting by TinyPic

20 June 2012

Naming ur baby!

today i 26weeks and 6day.hee~
sok dh masuk 27weeks,and next week
i dh masuk 28week,dh masuk 3rd trimester.

mcm xpercaya,mcm mimpi dh masuk 3rd trimester.
pantas sungguh masa berlalu kan.baby pon i rasa dh makin
membesar skrg,sbb every single of my princess movement i dh boleh rasa.
ada xrasa mcm tibe tibe perut bergegar,lama gak rasa tu dlm 5second.
i tak pasti tu knp,baby tgh buat apa.i rasa tu rasa baby sedu kot.
sbb dlm baby center kata,dh masuk 26week kita dh boleh rasa baby sedu.
alolololo so sweet anak ibuu ni sedu.

skrg ni,i rasa sgt hepy.
i rasa bila Princess gerakkan tgn pon boleh rasa,
bila Princess berpusing lagik lah boleh rasa,kejap perut senget sana.
kejap perut senget sini.sampai lah mlm td i risau sgt.
start dr kul 11pm sampai pg i tak rasa baby move.
i jd xlena tido.pelik kan,i ni terbalik,kalau baby gerak gerak
i jd hepy je.lena tido.kalau xgerak i xlena nk tido.
mlm td mmg xlena,xsbr nk tgu pg nk gerak baby suh bangun n main.
i dh nk nanges,call suami x angkat lah.

masa otw nk g keje,tgh drive baru dye gerak gerak.
tu pon sket sket je lepas i pujuk pujuk dye.ckp ckp ngan dia.
huh! cuak sgt,masuk tgh hari dh aktif balik cm biasa.

huh princess,tolong jgn buat ibu cm tu lagik.
xsenang duduk tao! sampai rasa nk nanges pon hade.

yg buat i cuak tu bukan sbb apa,
selalu bila tidur,if i mengiring ke kiri dye pon akan ikut n akan tendang
tendang i sbb maybe dye marah i alik posisi tidur,
tp mlm td xpun,i golek kiri kanan kiri kanan dye buat dekkkkk je.
xde pon tendang tendang,senyap sunyi je.mau x risau kan.
selalu pantang i golek dye akan tendang.hee mcm mcm peel baby ni.
dr dlm perut dh tunjuk protes kan!

harini kalau nk di ikutkan list dlm baby centre,dye suruh buat name list
for baby,heee.actually awal awal lg i dh ada nama baby,cuma xdecide lg.
mana x nya,papa nya nk nama klasik klasik,ibu nya pulak nk nama moden.
heee,tu yg asek berbalah je.

nama anak perempuan i dh ada nk dekat 10nama,
lelaki dlm 5 nama cm tu je.

but bila dh scan baby ritu,dh decide dh nama Princess kami.
P_ _ _ _ _ S _ _ _ _ _ ******** heee.
2 patah nama depan dh dpt dh.cuma nama belakang xdpt lg,
papanya kata papanya nk cr,tp ntah dh dpt ke blum xtau lah.heee.
nak tau nama nya? tgu baby keluar dulu eh eh.heee~


eh eh,syok sgt menaip,dh panjang sgt dh rasa ni.ok lah.bai~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 comments:

  1. panjang nye nama princess rara nnti:)

    ReplyDelete
  2. hehehe..i da pilih nama baby before kawen lagi..gatal tak? Baby i pn suke tetiba satu hari dok senyap je..kita gegar pn dia wat dek. Risau kan? Belum pernah rasa hiccups lagi. Mesti comel je kan. :D

    ReplyDelete
  3. puteri sahara.hikhik
    oloo..comey benor pic gegirl tu..best kalau la dapat anak pompuan secantik itu walaupun ibu ayah malaysia tulen..hihihi

    ReplyDelete
  4. nama depan dia mesti puteri kan.. akak dulu dh buat perjanjian awal perempuan hubby yg akn bg nama & x blh pertikaikan.. shahila tu nama yg hubby pernah sebut dr sblm kawen. 4 hari lepas lahir lala x de nama sbb bapak dia rahsia sgt smpai siap surat beranak.

    ReplyDelete
  5. ooo bb ni xder la gerak 24 jam.ikut pngalaman sy la.no wory kecuali kalau lame sgt xgerak baru lah kene ckp kt doc.ade tempoh mase yg tetap biase nyer dia gerak tu.ade kiraan berapa kali dia gerak dlm 1 hari. so kalau lepas /lebih kiraan tu kire normal lah.tp kalau kurang kiraan gerak tu baru lah patut risau... :)

    ReplyDelete
  6. sampai skrg tak confirm lagi nama baby...nama panggilan tu dah confirm sejak zaman bercintun lagi...hehe

    ReplyDelete
  7. mcm nama tu Puteri je kat depan... hihi... excited plk deno :)

    ReplyDelete
  8. syg..jgn la bg nama panjang²..sian princess nk isi borang nt..hehe..

    wooo, suke lak akak bc pengalaman rara ni.. so sweet..

    ReplyDelete
  9. hehehe..sy rase je beby wtpe..tp,x taw pn baby tu tgh ap..sedu ke..tendang ibu dia ke..mrah ibu dia ke...hehehe..yg pnting baby gerak2..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com