04 June 2012

penangan EXPO

hah penangan expo kami bangun pukul 7 hari sabtu tu.



penangan expo kami sampai pwtc kul 9 sabtu tu.
( padahal expo start kul 11 )
penangan expo kami jalan 3jam tampa henti,
penangan expo x banyak pon barang yg di idamkan menjadi milikku.

actually nk cite pasal expo kat PWTC ritu.huh!
i dh lah 1st tyme ke expo cm tu.tp menghampakan lah jugak.
xbanyak barang yg ada.ada pon sikit sikit je.kalau lambat rembat habis sume.
masa i mula mula masuk i trus ke booth mum dreams.alahai barang nya sikit je.
baju preggy sume x comei pon.ingat nk bli lah baju preggy.tp hampa.
then jalan lg jumpa booth 1 baby world tu.

kat situ mmg best,i bli nursing bra sampai 3helai,sbb yg 40rm tu jd 29rm je.
so must buy lah,then bli Cloth Diapers baby,murah gak,yg 39.90 tu jd 29.90 je.
jimat 10rm,i amik 3 helai sbb xbanyak yg cantik dh,sume habes.

baju baju - an
then nk cr breast pump,medela swing,tapi dorg xde stock pulak.
stock otw.so xbli pon,just bli ice pack,milk storage,n plastik simpan susu.
then bli milk warmer tu.79.90 je.

suami kata nt lepas besalin dh tau condition susu cane baru bli breast pump 
swing tu.i pon rasa cm tu gak sbb tak tau lagik susu i mcm mana kan.
kalo bli x guna rugi gak,mahal mahal bli kan.

lepas tu yg kecewa sgt sbb xde langsung baju untuk baby newborn.
sedih taw,i nk cr yg newborn.tp xde,dekat anakku pon baju baby besar.

then yg lagik sedih,kami laki bini xtau cane nk pilih baju,sbb xtau gender baby,
bila xtau gender baby mmg payah nk cr baju kan,cr kaler yg 2 2 gender leh pakai.
tapi bila org tgk,org kata kami banyak bli baju baby boy.eh yeke.rasa xkot.
hehehe.

tapi xpelah,suami kata lepas ni kita g scan dulu,baru bli lagik baju baby.
lagi pon bulan depan ada lg expo kat midV,so xpelah.tgu jelah.heee. 

6month ibu demokkk.

24 comments:

shaFazie said...

best ..TAPI rara nampak sgt2 cute....

LiNda said...

makin cun la rara sejak ngandung ni. tak syoknye kalo expo camtu x banyak choices, Baik gi jusco je, ade sale. hihi. baju manchester united tu cute la.:)

Anisa Hang Tuah said...

6 bulan pun tetap gojes!

mySara said...

baby girl, baby girl..
HAHA, kak rara tetap sweettt.

Aeen said...

expo kt pwtc tu paling xbest pn rara...xbyk booth...pa tu xbyk brg..aeen xde beli ape pun sgt...huhuhu....

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin x gi pon
sbb rsnye xde ape nak beli lg wat ms nie

Hana Soffelia said...

Seronoknya, walaupun xtau lg gender baby but mcm bnyk je barang yg Rara beli tu. hehe Hana g pun expo tu, suami keje. sob2. tapi hana g manjaku buat sale, seronok gak bnyak brg murah.

eiela said...

wah, shopping barang baby.. mesti best.

Pok Amai-Amai said...

Comel! Gemuk? Bukan. Preggy mommy tak gemok. Tp cute n jelita!

Hee~

hakamah hamyadi said...

mummy rara sangat sweet...seri orang mengandung

Yaya Azura aka Naz Azra said...

maintain cun la rara!
shopping baju baby mmg best..kalau banyak pilihan mmg rambang mata
baju newborn tu nanti beli sikit-sikit jer..baby cepat besar..pakai sekejap dah tak muat..

With Julia said...

Dear rara...
julia pun baru je g expo pwtc tuh...sungguh menghampakan...expo di mid vally yg lepas lg best sbb byk baju newborn dan brg2 newborn tersedia...semua jenama best2 di mid vally ye expo arituh lagi syok nak membeli...pelik di pwtc julia ngan hubby cuma berjalan dari satu booth ke satu booth...nak beli pun terkial2 sbb xd dlm list kami...breast pump pun x byk jual...kenapa kah di PWTC? pelik2...yg gojes yer expo renovation yg melambak2...kesian tgk mak2 buyung2 ramai2 jln jauh nak ke hall 1...rupa2 yer jauhhhhh nak ke dewan tun razak tuh...aiseyman..... ;( sedih tp pk positif anggap je mcm bersenam kan...so rara jgn sedih2 ye...yg ptg kita pi expo mid vally lagi satu lak...bila eh tarikh yer lupa.

mOoN said...

bli baju newborn dalam 3 helai je.. yg lain seme size umo 3m.. hehehe.. xpe kut sikit.. baby cepat membesar.. lagi2 if fully bf..

ieda said...

omak aihh banyak beli
ikut nafsuu ibu nie ekekek
x per leh simpan utk adik dia lakks

alahh still gorjess .. versi ibu ngandung lahh ;))

::puan ungu:: said...

aah...xbest kan expo tu...dah la lenguh kaki jalan jauh...i beli warmer kat booth obw dapat rm60.brand autumz. baju newborn x yah beli banyak2 rara...baby cepat besar. hehehe.

Hunny Kitty said...

lawanya......hehhee
aah xpo kat pwtc ni rata2 ckp tak besh

THE LEKAT LEKIT STORY said...

breast pump tu jgn beli lg la.. akak dulu beli lepas confirm susu banyak & lala x sempat minum lepas tu sakit baru beli. tu pn x suruh hubby beli cuma ngadu je sakit.. dia tau lak gi cr. pasal baju akak dulu pn x tau bby girl @ boy tp beli yg dua2 blh pakai la..

Syazlina Khairuddin said...

bnyknyer shoppink!hehe..hot mama gitew..nampak cun & sehat..

KhaiRin : anies said...

kalu x silap nnt ada expo lg kn kt mid v? mn au bleh rembat kt sn plak..

:: Riri-Fatieha ::~ said...

rara tak check lagi ye gender baby..

cik najihah said...

akk...x sabarnye nk tunggu baby lahir..

**kami~nak~tawen** said...

baju newborn xbeli byk pun xpe..tambah2 lh romper..anis byk gak beli romper saiz kicik2 kt airiell.airiell lak lhr2 dh 3.46kg..suma baju2 mcm ketat je ngn airiell..kjp je la leh pakai...

kaklong said...

comel...tak sabar nak tgk anak rara yg comel nnt k....doa kan giliran kak long pulak dpt bby nnt yea...:)

Liyana said...

x pegi jgk.. mls dah nk bersesak2 cam pureen dulu.. huhu

skrg dok fkr sakit nk bersalin je.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...