28 June 2012

puasa dan preggy.dh sedia ke?!


22 hari kita nk menyambut bulan ramadhan.
bila dh nk sampai ramadhan kita mst pk raya kan.
best nya! i kalau raya mst ingat rendang n lemang.
nasi impit n kuah kacang,ya ampun yummeh nya.
dye kalau mkn lemang tyme raya ni feel dye agak lain sket taw.
rasa mcm best sket dr hari hari biasa.

tahun ni cabaran berpuasa agak lain.
i berpuasa dgn baby dlm perut.heee.sgt teruja,mcm xcaye.
sebelum sebelum ni i dh cuba puasa dgn baby,sbb nk habes kan puasa
ganti i.Alhamdulillah i boleh lah puasa sampai habes,
tapi bila kul 9pg and kul 1pm time dh biasa mkn tu dye akan
rasa lapa sket n pening,baby pon tendang tendang mcm bg isyarat suh g mamam.
hehe,tapi bila pening i trus tido jap and trus g solat zuhur,
lepas tu dh segar sikit ok lah.

mlm pulak sebelum tido i dh ckp kat baby.
sok kita puasa,baby jgn mintak mamam taw.hehehe
boleh pulak ckp cm tu kan.

so i harap tahun ni boleh puasa penuh lah.
InsyaAllah if xde aral melintang,i akan usahakan puasa sampai habes.
mmg niat xnk tinggal puasa,heee~ 

p/s : org ada kata,kalau kita puasa penuh anak akan bijak.
betul ke? heee~ org kata lah.i xtau.


13 comments:

Cik tikah said...

semoga akak sentiasa sihat :)

Yana Libra said...

good luck..untunglah dapat puasa penuh...hehe~ :)

cik najihah said...

semoga penuh puasa tahun ni kak :)

Yati said...

Terus berkobar nk puasa penuh..

I ad try puasa on rejab syaban ni.. Tp bjaya smpi 10pgi jek... Laparnya lain mcm la rara...

Doa la kita dpt full puas ramadan ni ye...

shera haifa said...

insyAllah leh puasa dgn penuh..
;)

baby jangan nakal2..
hehe

Aisy Nasiha said...

cubalah dulu, jgn paksa diri. tahun 2010 saya pun pregnant masa bulan puasa, lebih kurang 6 bulan rasanya. HAri-hari yang tak tahan terpaksa tinggal puasa, 6 ari gak..sedih tapi fikirkan diri dan baby.

aimi said...

wah untung nye akk dpt puase penuh.....

Asz Miza said...

Sama la..harap2 bole puasa penuh sebab takut nnt kesian kat bby lapa. Eh ke mak dia yg lapa sebenarnya? Hehe. Tahun lepas dah pernah try puasa time preggy, alhamdulillah okey tapi masa tu early pregnancy. Skang ni perut dah memboyot, macam mana la plak kan. :D

aimaniman said...

memang teruk sikit puasa ngan baby dalam perut, akak tiga kali semua terkena pregnant time posa,... kene plak musim panas, tercabar betul..

Asyiqin Haulisah said...

InshaAllah kak boleh punya. mesti akak comel raya nanti pakai baju raya. hehe.

Miss Sunshine said...

Dari awal tahun, kita start ajar baby pose same2... tapi, bila dah start masuk 2nd & 3rd trimester ni, mmg banyaklah cabarannya... makin cepat penat... Bulan Rejab, Syaaban ni pun, dapat puasa satu hari je.. sebab rasa tak larat.. Tapi, InsyaAllah... kalau kita niat nak puasa dalam bulan Ramadhan nanti, pasti Allah akan bantu kite.. Selagi kita mampu, kita cuba puasa... =)

With Julia said...

Puasa? Alhamdulilah x lama lagi kita semua akan berada di bulan ramadan...bulan yg teramat mulia di sisi Allah...ibu2 mengandung mcm kita semua perlu ada kekuatan utk menyahut seruan Allah...moga bayi yg kita kandungi senantiasa di jaga oleh Allah..amin :)

kaklong said...

insyallah, jaga diri yer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...