Image and video hosting by TinyPic

11 June 2012

sah gender baby ibu!


Assalammualikum kawan kawan ibu sayaaaaa.
saya nk tunjukkan diri saya ni.tapi saya tunjuk diri dimulakan dgn kaki.
hehehehe.hebakkkk anak ibu ni,bagi org tgk kaki eh.

haiii uollllssss,seperti yg diwar war kan last week.
i g scan baby,heee sabtu ritu dgn penuh debarnya i g scan.
sblm g tu mkn dulu kenyang kenyang,n minum air laici,
sbb dgn harapan nk tgk muka baby puas puas,n hope baby akan
tunjuk muka dye yg comels tu.akan tetapi,baby ibu ni pemalu orgnya.

mula mula masuk,dh baring sume,
baby ibu bg surprise,dye bagi kaki dulu kat ibu dye,
tau x dye tutup muka dye dgn kaki,bukan dgn tangan ye kawan kawan,
tapi dgn kaki! adoiiii anak ibu.
tak cukup dgn tu,dye xnk jugak tunjuk muka dye,
tutup ngan tangan lak,lepas doc tepuk tepuk perut,
pujuk pujuk,baru lah dye pusing sket,sket je pusing nya,
tunjuk muka yg masam dye tu kat ibu.muka berkerut kerut.
marah sgt lah tu kena kacau.haissshhhh anak ibu ni.
kami dh terkekek kekek gelak taw.


ni je satu pic yg jelas nmpk muka dye,
yg lain sume dye nyorok,seyes mmg payah sgt nk tgk muka.
malu sgt anak ibu,bagus lah jd pemalu ye syg!.hehehe

lihat lah hidung nya,
bila family i tgk,sume kata sah mcm muka
suami i,hidung nya mcm suami i,mulutnya,cara tidurnya tu sebijik
mcm suami i,heee,mst comels anak ibu nanti.
sejuk hati bila tgk pic anak,tak tau nk ckp mcm mana,
terharu sgt.mcm ni lah perasaan seorg ibu kot kan.

pic muka ni jezz print kan bg kat kami,
niat nya nk bli frame letak pic baby,tapi terlupa lak nk bli.
takpelah.minggu depan ibu g bli frame eh,letak pic baby.

last skali pose yg baby ibu bagi,pose ni.


dye melambai lambai kat ibu.
sampai ckp " bye ibuuuuu,lg 3bulan kita jumpa "
hehehe.lihat lah jari jemarinya yg panjang tu.mmg ikut jari i n suami,
jari kami mmg jenis panjang panjang.haissshhh geram,
rasa nk geget geget je jarinya tu.

n lepas scan scan sume,
jezz tanya,dh tau ke sex baby,kami pon pantas ckp BELUM!
then scan scan,rupanya salah sangkaan semua org yg mengatakan
i punya baby baby BOY! bukan eh.SALAH,
my baby is PRINCESS . its a GIRL!

hehehehe,semua teka salah,yg teka betul hanyalah
my mom,my mom teka betul.dye mcm dh tau tau cucu sulung
dye ni girl.punya lah excited my mom mlm tu.xsbr nk bli baju katanya.
heeee.lepas ni mst banyak baju Princess ibu ni.hehehe.

and yg pasti,lepas scan baby,
kami trus ke kedai manjaku baby,n trus borong baju kaler pink,
hehehehe.sabo jelah dgn ibu n papa yg gelojoh ni.
yelah excited lah katakan dpt baby girl.mst lah nk pink sume.hehehe.

and yg tak tahan,kami sume dh siap siap
pilih nama untuk baby,tapi nama depan nye lah,
yg belakang belakang belum lagik,

so,dh tau gender baby,
dh boleh lah meneruskan sopim baju baby + sediakan nama.
3month ++ to go.wahhhhh excited!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

34 comments:

  1. ekin wlupun dah tau baby girl,tp tetap tkot nak beli baju gegirl....
    so tngu baby kuar baru beli baju byk2

    ReplyDelete
  2. alololololo comelnya. tak pernah tgk gambar baby sejelas ni masa scan. comel!!!! tahniah akak. moga puteri akak membesar dan sihat!

    ReplyDelete
  3. Eksaited jugak!! Beli pink banyak banyak ye.. Ai loike pink! =)

    ReplyDelete
  4. subahannallah...tahniah akk..semoga baby akk jadi baby yg solehah kemudian nnt..amin..:d bestnya....

    ReplyDelete
  5. bestnye ye..jaga diri elok2 ye~~ :)

    ReplyDelete
  6. bby girl sukanya.... akak takde bby girl, pinjam leh? hhaaa ...take care k...

    ReplyDelete
  7. seronok kan tgk gelagat baby.
    alhamdulillah. take care ye.

    ReplyDelete
  8. comelnye!!!hehehe...seronoknye dpt tgk muka baby... :)

    ReplyDelete
  9. hiiiii comel...pndai angkat2 kak sume ea..

    ReplyDelete
  10. wahhhhh i pulak teruja baby org gugurl... hikhikik sob sob i anak lelaki ajek la berderet :)

    ReplyDelete
  11. baby malu lagi tu kak. tu yg asek menyorok je. ;D

    ReplyDelete
  12. x kesah la rara yg penting rara sihat bb pn sihat

    ReplyDelete
  13. bestnye gegirl...nnti blh melaramkn baby tu comel2...hehe

    ReplyDelete
  14. yeaaa..boleh beli baju comel2..

    ReplyDelete
  15. SUBHANALLAH....hepi nyer baca cerita rara ni bersama baby nyer...

    kak long rasa syukur dan hepi sgt...mcm tu la gamaknyer kan kalo dah dpt gelaran ibu tu...sume ni, kurniaan Allah yang Maha Kuasa...

    SEMOGA KAK LONG pun dpt rasa hepi mcm rara jugak...amin.. rara doakan kak long yea...chayoook2 :)

    ReplyDelete
  16. moga rara sentiasa sht..jg mkn, jg diri.dan selamat mengenjoykan diri bersopink2

    ReplyDelete
  17. warghhhh... dh tau bby er... mesti comey mcm mummy dia ni... hope baby n mummy pun sihat k... pasni leh la cari nama tuk bby....

    ReplyDelete
  18. bestnyer dpt wt 4d scan...hu3....

    ReplyDelete
  19. comel.. dah tau gender lepas ni senang la nak shopping baju baby kan

    ReplyDelete
  20. eksaited lar nnt shopping baju baby girl eh.. :P

    ReplyDelete
  21. patutla pemalu..girl rupanya..heehee

    ReplyDelete
  22. kadang2 lain jugak kak.. doc tgk girl tapi keluar boy.. kena prepare atleast baju putih..senang bila keluar boy o girl boleh pakai :)

    ReplyDelete
  23. bagus. gegurl kena la pemalu. kann :)

    ReplyDelete
  24. apa lagi rara..
    cari yang warna pink aje la lepas ni
    tak pening kepala dah..fokus satu colour..hehe

    ReplyDelete
  25. baby girl mmg best shopping..hee..

    ReplyDelete
  26. bce entry nie trus tingt kt mak kt umah =( sedih pula.....

    take care kak

    ReplyDelete
  27. akak dulu pun memang menanti2kan waktu cek up sebab nak 'jumpa' baby! excited sgt! :) anyway, tak kisah la girl atau boy kan.. janji sihat... :)

    ReplyDelete
  28. Syok la rara dapat shopping dress gowns headband sume..hehehe..agaknya sume baby malu kot nak tunjuk muka diorang. Semua nak suprisekan kita. Hehe. :D

    ReplyDelete
  29. hehehe.. best kan.. ari tu pun jezz dah confirmkan gender baby tapi still ada rasa ragu2.. xtau kenapa.. sebab tu banyak bli baju kaler putih je... :)

    ReplyDelete
  30. hehehe.. best kan.. ari tu pun jezz dah confirmkan gender baby tapi still ada rasa ragu2.. xtau kenapa.. sebab tu banyak bli baju kaler putih je... :)

    ReplyDelete
  31. wahhh, tahniah kak rara! Moga baby sihat dan cergas mcm mama dia. HIHI

    ReplyDelete
  32. yeahhhh....baby girl.eh thn ni mcm byk baby girl kan.
    baby girl baju comel2...geram je rasa.tu yg selalu terbabas beli tu...hehe

    ReplyDelete
  33. bestnye kan.. teringat scan 4d dulu.. hee

    ReplyDelete
  34. wahh..tahniah ye..semoga ibu n baby sihat selalu...

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com