11 June 2012

sah gender baby ibu!


Assalammualikum kawan kawan ibu sayaaaaa.
saya nk tunjukkan diri saya ni.tapi saya tunjuk diri dimulakan dgn kaki.
hehehehe.hebakkkk anak ibu ni,bagi org tgk kaki eh.

haiii uollllssss,seperti yg diwar war kan last week.
i g scan baby,heee sabtu ritu dgn penuh debarnya i g scan.
sblm g tu mkn dulu kenyang kenyang,n minum air laici,
sbb dgn harapan nk tgk muka baby puas puas,n hope baby akan
tunjuk muka dye yg comels tu.akan tetapi,baby ibu ni pemalu orgnya.

mula mula masuk,dh baring sume,
baby ibu bg surprise,dye bagi kaki dulu kat ibu dye,
tau x dye tutup muka dye dgn kaki,bukan dgn tangan ye kawan kawan,
tapi dgn kaki! adoiiii anak ibu.
tak cukup dgn tu,dye xnk jugak tunjuk muka dye,
tutup ngan tangan lak,lepas doc tepuk tepuk perut,
pujuk pujuk,baru lah dye pusing sket,sket je pusing nya,
tunjuk muka yg masam dye tu kat ibu.muka berkerut kerut.
marah sgt lah tu kena kacau.haissshhhh anak ibu ni.
kami dh terkekek kekek gelak taw.


ni je satu pic yg jelas nmpk muka dye,
yg lain sume dye nyorok,seyes mmg payah sgt nk tgk muka.
malu sgt anak ibu,bagus lah jd pemalu ye syg!.hehehe

lihat lah hidung nya,
bila family i tgk,sume kata sah mcm muka
suami i,hidung nya mcm suami i,mulutnya,cara tidurnya tu sebijik
mcm suami i,heee,mst comels anak ibu nanti.
sejuk hati bila tgk pic anak,tak tau nk ckp mcm mana,
terharu sgt.mcm ni lah perasaan seorg ibu kot kan.

pic muka ni jezz print kan bg kat kami,
niat nya nk bli frame letak pic baby,tapi terlupa lak nk bli.
takpelah.minggu depan ibu g bli frame eh,letak pic baby.

last skali pose yg baby ibu bagi,pose ni.


dye melambai lambai kat ibu.
sampai ckp " bye ibuuuuu,lg 3bulan kita jumpa "
hehehe.lihat lah jari jemarinya yg panjang tu.mmg ikut jari i n suami,
jari kami mmg jenis panjang panjang.haissshhh geram,
rasa nk geget geget je jarinya tu.

n lepas scan scan sume,
jezz tanya,dh tau ke sex baby,kami pon pantas ckp BELUM!
then scan scan,rupanya salah sangkaan semua org yg mengatakan
i punya baby baby BOY! bukan eh.SALAH,
my baby is PRINCESS . its a GIRL!

hehehehe,semua teka salah,yg teka betul hanyalah
my mom,my mom teka betul.dye mcm dh tau tau cucu sulung
dye ni girl.punya lah excited my mom mlm tu.xsbr nk bli baju katanya.
heeee.lepas ni mst banyak baju Princess ibu ni.hehehe.

and yg pasti,lepas scan baby,
kami trus ke kedai manjaku baby,n trus borong baju kaler pink,
hehehehe.sabo jelah dgn ibu n papa yg gelojoh ni.
yelah excited lah katakan dpt baby girl.mst lah nk pink sume.hehehe.

and yg tak tahan,kami sume dh siap siap
pilih nama untuk baby,tapi nama depan nye lah,
yg belakang belakang belum lagik,

so,dh tau gender baby,
dh boleh lah meneruskan sopim baju baby + sediakan nama.
3month ++ to go.wahhhhh excited!

34 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin wlupun dah tau baby girl,tp tetap tkot nak beli baju gegirl....
so tngu baby kuar baru beli baju byk2

Innanie | Ariffin said...

alololololo comelnya. tak pernah tgk gambar baby sejelas ni masa scan. comel!!!! tahniah akak. moga puteri akak membesar dan sihat!

::EIDA:: said...

Eksaited jugak!! Beli pink banyak banyak ye.. Ai loike pink! =)

Cik Lyeen said...

subahannallah...tahniah akk..semoga baby akk jadi baby yg solehah kemudian nnt..amin..:d bestnya....

Yana Libra said...

bestnye ye..jaga diri elok2 ye~~ :)

msredcheesecake said...

bby girl sukanya.... akak takde bby girl, pinjam leh? hhaaa ...take care k...

S.n.Fariza said...

seronok kan tgk gelagat baby.
alhamdulillah. take care ye.

mizzy amalina said...

comelnye!!!hehehe...seronoknye dpt tgk muka baby... :)

cik fadh said...

hiiiii comel...pndai angkat2 kak sume ea..

εïз mummyHaza εïз said...

wahhhhh i pulak teruja baby org gugurl... hikhikik sob sob i anak lelaki ajek la berderet :)

siti kektus said...

baby malu lagi tu kak. tu yg asek menyorok je. ;D

KhaiRin : anies said...

x kesah la rara yg penting rara sihat bb pn sihat

~ NANA ~ said...

bestnye gegirl...nnti blh melaramkn baby tu comel2...hehe

cikpingu said...

yeaaa..boleh beli baju comel2..

kaklong said...

SUBHANALLAH....hepi nyer baca cerita rara ni bersama baby nyer...

kak long rasa syukur dan hepi sgt...mcm tu la gamaknyer kan kalo dah dpt gelaran ibu tu...sume ni, kurniaan Allah yang Maha Kuasa...

SEMOGA KAK LONG pun dpt rasa hepi mcm rara jugak...amin.. rara doakan kak long yea...chayoook2 :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

moga rara sentiasa sht..jg mkn, jg diri.dan selamat mengenjoykan diri bersopink2

Pn. Sheila@CC said...

warghhhh... dh tau bby er... mesti comey mcm mummy dia ni... hope baby n mummy pun sihat k... pasni leh la cari nama tuk bby....

Nor Suhaiza said...

bestnyer dpt wt 4d scan...hu3....

:: Riri-Fatieha ::~ said...

comel.. dah tau gender lepas ni senang la nak shopping baju baby kan

Cik Bambam said...

eksaited lar nnt shopping baju baby girl eh.. :P

Prettywrite said...

patutla pemalu..girl rupanya..heehee

azizah :) said...

kadang2 lain jugak kak.. doc tgk girl tapi keluar boy.. kena prepare atleast baju putih..senang bila keluar boy o girl boleh pakai :)

shedameor said...

bagus. gegurl kena la pemalu. kann :)

Yaya Azura aka Naz Azra said...

apa lagi rara..
cari yang warna pink aje la lepas ni
tak pening kepala dah..fokus satu colour..hehe

Shakina Farhan said...

baby girl mmg best shopping..hee..

aimi said...

bce entry nie trus tingt kt mak kt umah =( sedih pula.....

take care kak

ibuhebat said...

akak dulu pun memang menanti2kan waktu cek up sebab nak 'jumpa' baby! excited sgt! :) anyway, tak kisah la girl atau boy kan.. janji sihat... :)

Asz Miza said...

Syok la rara dapat shopping dress gowns headband sume..hehehe..agaknya sume baby malu kot nak tunjuk muka diorang. Semua nak suprisekan kita. Hehe. :D

mOoN said...

hehehe.. best kan.. ari tu pun jezz dah confirmkan gender baby tapi still ada rasa ragu2.. xtau kenapa.. sebab tu banyak bli baju kaler putih je... :)

mOoN said...

hehehe.. best kan.. ari tu pun jezz dah confirmkan gender baby tapi still ada rasa ragu2.. xtau kenapa.. sebab tu banyak bli baju kaler putih je... :)

mySara said...

wahhh, tahniah kak rara! Moga baby sihat dan cergas mcm mama dia. HIHI

Syima Syaz said...

yeahhhh....baby girl.eh thn ni mcm byk baby girl kan.
baby girl baju comel2...geram je rasa.tu yg selalu terbabas beli tu...hehe

Liyana said...

bestnye kan.. teringat scan 4d dulu.. hee

!k@ said...

wahh..tahniah ye..semoga ibu n baby sihat selalu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...