26 June 2012

set TILAM KEKABU anak!

hai korg! sape yg belum bli set tilam anak LITTLE DJE dh bukak 
album 7 dye.sape yg belum bli g lah bli cepat eh! cantik cantik design dye.
i dh perkenan sati design ni.mcm pic kat bawah ni.nice sgt i rasa.
turqoise n merah! TAPIIIII!!!!!!!!!!!!!!

pic from little DJE

tak diperkenan kan oleh suami.
hati perasaan sedih!

tapi xsedih sgt lah.logik gak apa yg suami i kata.
roadtax i baru mati ritu,bulan 7 roadtax dye pulak mati.
bulan 7 dh puasa,nk raya bulan 8,bulan 9 i nk bersalin.
so bulan ni kena saving sket,dh kena tolak tolak duit nk raya,
n duit baby,so suami suruh hold dulu beli tilam comels ni.
lg pun harganya 230rm.huaaaa sentap mak nokkk.

kalau ikut kan hati nk je bli pakai duet sendiri.
tapi xleh nk selfish sgt kan.kena gak pk betul nya ckp suami.
ritu baru je lepas order rocker,takkan nk trus bli tilam ni.
puan rara sila jgn ikutkan sgt hati dan perasaan ye!

suami kata tgu dulu,bulan bulan depan kita beli pulak.
ye i percaya suami i,dye kata bulan depan,bulan depan dye akan tunaikan.
tapi bulan depan tilam ni mst dah sold out! huaaaaa + + sedih lg.
xpelah,suami kata tgu design lain.huaaaaaaaaaaaaaaaa~

takpelah.dgr jelah ckp suami kan.
nanti x masuk syurga ko nak ke?!
aku x nk,aku nk masuk syurga.hehehe.

so bg yg blum bli tu korg g lah tgk kat website little DJE eh.
korg bli lah.mst best! tilam dye tebal.

24 comments:

Liyana SCR said...

Rara, akak da buat tutorial shawl tu lame dah. Ni link die. http://squarecutring.blogspot.com/2011/09/tutorial-how-i-wear-my-raya-shawl.html?m=0

yati hashim said...

dear, jgn kan bulan depan, oredi sold out la design ni.. i pun berkenan yg ni.. tpi xde rezki.. terpaksa pilih yg lain yg x kurang comelnya... :)

Pn. Sheila@CC said...

mahal la rara... beli ngan akak la, bwh RM 200 termasuk 1 bakul kain baju, 1 bakul barang baby dan kelambu... tilam bantal kekabu... lengkap 1 set...

hehe... siap promo lagi....

Asz Miza said...

DJE punya comels tapi cepat sold out..:( Aritu dah nak beli tapi habis. Terus beli dekat bantal kabu. Nasib baik my mum offer nak sponsor tilam. Selamat duittt! Haha. Takpe kalau tggu nnt ada banyak lagi design2 yg comel2. Sabar sabar dan sabarrrr. :D

Mrs. Norrie said...

3org anak semua saya buat sendiri...sungguh jimat. beli seguni kekabu dgn harga RM20hengget, boleh buat mcm2 jenis ikut yg kita suka

diana said...

ada yang lebih murah la rara..hehhe..
marah taukey nye nanti..:p

tapi bagi akak rm200 tu terlalu mahal la untuk tilam kekabu ni.sebab nya banyak tempat yang akak tengok lebih murah lagi.

MizzTina said...

xpe, boleh beli yg lain..

msredcheesecake said...

tilam bby 200++ ... pn rara, dengar ckp somi...hheee

::EIDA:: said...

Takpe rara, fikir positif, bulan depan lagi lawa design diaaaa.. heeeee~

KhaiRin : anies said...

rara, buat sendiri la..kekabu kt kg sy berlambak2..amik je kalu nk

εïз mummyHaza εïз said...

dear cuba check ini https://www.facebook.com/media/set/?set=a.391759790870113.87097.100001082856445&type=3

Miss Sunshine said...

rara, td kt cpt2 email design last sekali.. tp dah sold out. kita nk beli sarung je.. murah sikit.. ade hkmah dah sold out.. boleh beli set tilam yg murah lg.. hihi.

Riny said...

hehehehe...sabar tau..bulan depan dpt la tilam baby tu...:)

KhaiRin : anies said...

p/s
kg sy kt melaka.tp kalu nk kekabu kena amik sebiji2 sbb x de sapa yg rajin nk asingkn biji dgn kekabunya..
nak ke rara?
x pon beli bantal kekabu then kuar kn je isinya... ;-)

n@D3iR@H said...

nad pon beli kt little dje nih..siap trus gi kedai die kt TTDI tu....ni diorg br pos n selamat spai..tilam nye sgt la empukkk......;)

~ yus ~ said...

kalau akak tak belilah dgn harga tu, boleh dpt lagi murah di tempat lain....huhu.

Banyak lagi benda nak spend untuk anak, untuk tilam je dah 2oo lebih mmg kira kehendak tu bukan keperluan...

tp betullah kata rara, mmg cantik design dia, cuma kita ni yang kena sabar, beli ikut budget kata orang...:)

merahitujambu said...

ada anak pasni lagi byk kena berkorbankan...

siti kektus said...

haa, dengar cakap hubby tu kak. tak pe, bulan depan mesti ada unya. hehehee :D

mia-ina said...

rara..jgn sedih..yg ptg ada set tilam kekabu wp x beli dgn little dje ye...mcm mia pun ni lah satu2xnya brg yg di sponsor...lain2x semua kena sedia sendiri gak..kena dgr gak kata2x suami sbg ketua kluarga..yela sbg isteri kte kena ringankan bebanan dia..kan?

ieda said...

cantik2 dikk
skrg memang mudah , beli ajeee
zaman akk , mak akk buat ! ... lebih suke macam tuu sbb leh pilih ..
cuma tilam kami beli ;)

dgr lah cakap hubby tuu , dia ada perhitungan dia .. duit lah tuu ekeke ;))

mahal boleh tahan kann huhuh

shedameor said...

hehe. ikut cakap suami kak. hold dulu beli tilam tuu. kann :)

cik najihah said...

x pe kak..nnt cari yg lebih murah ye :)

Syima Syaz said...

Rara... kalau nak jimat, beli sarung je la dear...kdg2 benda2 ni ikut nafsu je.baik pikir benda penting

Munnafendy said...

comel la rara! tp ape pun kata suami kena la ikut ye dak..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...