06 July 2012

baby shower saya!




“a baby shower is a way to celebrate the pending or recent birth of a child by presenting gifts to the parents at a formal, invitational party.”

ahad ni MIL nk buat kenduri sket untuk
"lenggang perut" i and sedikit kenduri untuk BIL n SIL i
yg nk menunaikan umrah minggu depan.

actually bukan nk melenggang perut yg real tu,
yg golek golek kelapa kat perut tu,tapi just buat kenduri doa
selamat biasa biasa je.ada yg kata melenggang perut ni mcm syirik.
tp skrg ni mmg x ramai yg buat adat melenggang perut ni.
ramai buat baby shower pulop.ala yg ala ala dynaz buat tu.
ala kan mcm western sket kalau buat baby shower neh.

tapi aku idak lah buat baby shower.
nk mampos buat baby shower,bagi pulak laki aku tu.
xyah nk shower shower sgt lah dye kata nanti.hehehe

actually benda ni semua nya nk mengikut ikut
budaya barat kan,kalau kita buat doa selamat dan 
mendoakan agar perjalanan untuk bersalin mudah cukup lah kan.
x payah nk melenggang,xpayah nk shower shower.
berdoa pada Allah yg penting.sob sob~ sedih lak.

ahad nanti kenduri nya i suh suami i snap pic eh.
nt kita share share.hehehe.MIL kata menu makannya
ada gulai tempoyak,hmmm sedapppppnyaaaaa.
hehehe.makan je ingat aku ni.tapi tempoyak sedap kan.
lama dh nk makan.akhirnya ahad ni dpt gak mkn.nyum nyum.

ok korg,bye! jumpa isnin pulak eh~
biasalah,weekend kan cuti berblog!


11 comments:

Ardini Humaira said...

nanti share gamba tau :)

Asz Miza said...

Bestnya ada baby shower..hehehe..:D

laskar pelangi said...

semoga majlis berjalan dengan lancar

=)

deno said...

tak sabar nak tengok baby! :)

aimi said...

wah.... dh n wt kenduri...selamat ye akak =)

erna said...

erna masa mengandung iman dulu, konon nyer ada la baby shower ni. tapi x berapa nak shower sangat.hehehe

saja makan2 dengan teman rapat :)

Cik tikah said...

comelnya :)

mia-ina said...

alhamdulillah semoga majlis kenduri yg dijalan itu memberi keberkatan selalu..amin

With Julia said...

Sonok yerr rara...yes yg terbaik buat kenduri doa selamat moga dipermudahkan bersalin dan baby sihat hendaknya...aminnn :) glad tgk rara happy wink2 :D

!k@ said...

setuju...
doa selamat la yg terbaik.doa pd allah mohon semuanya dipermudahkan...mummy n baby selamat..insyaallah.. :)

ros_reeza said...

semoga selamat semuanya.. Amin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...