Image and video hosting by TinyPic

27 July 2012

Berbuka Puasa di Bora Ombak


semalam sebenarnya teringin nk mkn masak lemak suun,
korg tau x masak lemak suun tu ahcaner? ala yg mcm ada bihun bihun tu.
buat masal lemak n pecah telur dlm dia,fuhhhh sedap.dpt pulak mkn dgn ayam
goreng yang digoreng garing garing and sambal sket,mmg rasa dh complete dh kot
menu untuk berbuka,tu kalau i lah,kalau org lain x tau lah.



tapi last last semalam MIL kata simpan lah teringin tu dulu
sbb dorg dh book mkn kat Bora Ombak,sebelah sport planet Ampang.
ohhh ok lah.postpone dulu lah teringin sbb nk g buka kat tmpt lg sedap.hehehe.
sampai sampai rumah terus mandi n solat and terus gerak,takut jam.
sampai sampai BO ngam ngam je lg 15mint nk berbuka,

duduk jap and amik makanan,
i x amik dulu,i sempat snap snap pic dulu sbb
kawasan dye mmg sangat cantik,i suka sgt.ala ala bali.
masuk masuk di sambut dgn pelayan dye kat pintu depan,ada lilin lilin,
kawasan nya sgt cantik,sangat bali.kalau lah boleh buat rumah
konsep bali cm tu mmg best kan.sukeeeee!



cantik kan? tempat lain i x sempat nak snap sbb dh nk buka,
dan bila dh buka amik amik makanan jgn harap lah nk snap ag,
sume dh lapo time tu,mmg tumpukan sepenuh perhatian kat makan jelah.
xde maknanya nk snap snap lagik!

harga for Adult rm55, and children rm35,
MIL i tanya,apa lah yg budak nk mkn sgt kan yg
dorg nk cas sampai 35rm tu,budak bukan makan banyak sgt.
jgn kata budak,i sendiri pon rasa mkn x cukup rm55,
rasa mkn dlm rm20 je,hehehe.yelah,bila dh minum air sume dh kenyang.
i dh lah dahaga,mmg asek minum air jelah.

tapi kalau nk bg rate untuk makanan dye,
i just bg 7/10 je,sbb makanan x banyak pilihan,
lauk lauk sikit je,dan yg ada just ayam masak kicap,
talapia masak lemak,kari daging kawah,sayur xde,yg ada just ulam.
kalau makanan cm tu baik kita masak kat umah kan,org bg lah 
makanan yg lain dr yg lain,then seafood dye just ada kerang bakar je,
udang,sotong,dan lain lain x de.yang mahal tu i rasa cuma 
kambing bakar je,tapi i x makan kambing,RUGI! hehehe.

so makanan yg i makan masa buka just,
cream puff,nasi with gulai daging kawah,ayam kicap,
cicah sambal tempoyak sket,then mkn bubur lambuk,
habes tu g solat jap,then sambung mkn dessert sket sket.
tapi sikit sikit makan pon nk solat payah jugak sbb dh berat.hehe.
i banyak minum air sbb smlm mmg rasa sgt dahaga.

bg sape yg couple couple i rasa sesuai dtg sini,
sbb environment dye sgt cantik,sgt romantik taw! tapi
kalau yang malu malu nk mkn tu rugi lah.kena mkn kaw kaw sbb
rm55 sekepala,bg family pon ok gak,tp bawak lah yg kuat kuat 
makan sbb rugi taw byr mahal mahal mkn sikit sikit.

tapi semua nya ok lah,makanan sedap,just x banyak pilihan je.
neway,selamat menjalani ibadah puasa!

i nk ke midvalley jap g.


ni layan pic cream puff jelah eh,pic lain xde,sbb xsempat nk snap,
dah habes semua.hehehehe.byeeeeeeeeeeeeee~

heeee~




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. Wow! Boleh thn harga buffet dia. Mmg membazir klu mkn mcm tu kan? Tp klu yg mampu n teringin nak menikmati suasana berbuka secara buffet, ape salahnya.

    =D

    ReplyDelete
  2. tulah kdg rasa rugi je nk mkn buffet ni lg plak jenis i dgn husband bkn mkn byk pun. tp klau steamboat takpe hehe

    ReplyDelete
  3. haah la rara memang cntik tempat dia..romantik jer..
    Tapi dengar u komen pasal makanan n harga memang cam tak berbaloi je.

    ReplyDelete
  4. wah baru minggu 1st dah berbuka dkt tmpat best! thn lepas syaz ada berbuka dkt situ tp x de la environmt seromantik tu!hhee

    ReplyDelete
  5. waahh.. nk g shopping tuk baby ye.. ekspo baby ari ni dh start.. romantik sngt warna ptih gitu.. huiii..

    ReplyDelete
  6. cantik tempat dia...kalau sy abah mesti ckp rugi bawak bawk ni..sbb awk x mkn byk..=_="

    ReplyDelete
  7. agak mahal gak harga..hurmmm..

    ReplyDelete
  8. aah tu x daya berbuka di luar nie
    menu banyak .. rege x yah cakap lahh
    memang rasa membazir aje huhuh

    apa2 punnn kalau sekali dlm sebulan ok lah kuut .. tapi akk kalau bukan org belanja .. x der lah nak bawak family .. memang rasa membazir sgt2 huhu

    ReplyDelete
  9. rugi dan membazir je klau saya, hubby dan anak2 mkn kt c2 yg jenis mkn sikit ni. dh la mahal. hotel pun kalah. huhu

    ReplyDelete
  10. SELALU DGR NAMA TAPI XPENAH G...MAHAL JUGAK TU...

    ReplyDelete
  11. comel nya tudung rara! hehe.* komen mende lain*

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com