Image and video hosting by TinyPic

30 July 2012

Dugaan buat ibu ibu.


dugaan ni pernah my mom lalui sblm ni.
i rasa ramai jugak ibu lain pon ada yg pernah mengalami perkara yg sama.
baby meninggal lepas lahir,adik lelaki i,di sah kan meninggal lepas sehari my mom
lahirkan arwah,masa dilahirkan badannya biru dan my mom kata sbb paru paru berair.
i x ingat sgt peristiwa tu sbb i baru bp tahun masa tu.i just ingat ada org ramai
ramai kat rumah,tp i xtau apa yg berlaku,yelah kecik lg kan masa tu.

my mom kata masa tu,
dlm pantang my mom bagai nk gila,
kalo x tahan boleh meroyan,yelah,bila dlm pantang
baby x de kat sebelah,org lain pantang dgn baby,tapi my mom x.
bila pulak tgk iklan iklan kat tv ada baby,lg lah teruk rasanya,
tapi tu lah dugaan akn.Alhamdulillah,lepas tu my mom di kurnia kan
anak lelaki bg menggantikan anak yg sebelum tu.

dan subuh td my mom call.
my mom kata atok i dh sampai JB,
kul 10 mlm td bertolak sbb anak uncle i meninggal.
usia nya baru 17 hari.Ya Allah,mmg terkejut sgt sgt.
punca nya sbb tersedak susu,yg lain lain i x tau lah.
my mom pon bg tahu sket sket je,mula nya baby menyusu,
then muntah,lepas muntah tidur balik,tp lepas tu x bangun,
sedar sedar dh lembik je badan,bawak ke hospital,
doc sahkan dh meninggal.

takut nya rasa,mungkin mmg dh ajal baby tu.
dan ditakdirkan menemui ajal dgn cara begitu,
tapi yg sedihnya sbb baru 17hari.mak nya pon mst x habes pantang lg.
hopefully aunty i kuat untuk menempuhi dugaan dr Allah.
i pon sedih mendengarnya.lepas my mom call tu
trus x boleh lena balik sementara nk tgu subuh.
dan skrg i pulak rasa nk demam,xsedap badan,
rasa mcm nk tido jap lah kot.i x nk buka,sayang.

hope i x demam dan boleh berpuasa sebulan.Amin.

takziah buat my aunty,i pon x sempat nk tgk baby aunty i tu.
sedihnya.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 comments:

  1. harap rara tabah ye..byk kan doa dan sabar..moga segala nya selamat

    ReplyDelete
  2. Takziah utk baby auntie rara...cedih kan...kita as a new mother akan terasa sgt2 dgr berita sedih mcm neh...selalu doa dijauhkan dari halangan dan dugaan mcm ini...but if Allah tentukannya, julia dah redha Allah...kita pun didunia sementara kan...so kena byk2 berdoa moga dikuatkan hati dan iman utk tempuhi dugaan yg mendatang...aminnnn

    ReplyDelete
  3. Klu sy pun, mst sedih gile2 punye...

    ReplyDelete
  4. mungkin ajal bby tu ...tak pa rara jgn pikir sgt..nnt jejas plak baby dlm perut rara...now xsabar plak rasanya nak tgk rara junior...hihihi...

    ReplyDelete
  5. sedihnya.. rara masa mengandung ni jangan cakap bukan2, jangan sakitkan hati orang.. kena jaga2 sikit masa pregnant ni.. kadang2 Allah nak duga kita.. macam2 jadi.. cian kat aunty rara tu.. adoi.. mesti dia sedih

    ReplyDelete
  6. I pun thn lepas berpantang tapi baby takde kat sebelah. Miscarriage masa nk masuk 3 bulan..still kena pantang mcm org lepas bersalin jugak..bila tgk iklan baby ke tgk perempuan yg pregnnt mesti rasa sedih. Alhamdulillah Allah dah gantikan dengan yang lain. Harap2 tak de lah dugaan mcm ur mom dgn autie..mintak dijauhkan..amin amin amin..

    ReplyDelete
  7. beratnye dugaan. semoga auntie rara terus tabah. mintaklah bazi dan kita semua dijauhkan dari dugaan berat ni. amin..

    ReplyDelete
  8. takziah..besar betul dugaannya, harap2 tabahlah..sedihnya akak

    ReplyDelete
  9. dah ajal dik
    memang ajal bb tu macam tuu
    huhu harap ibu dan ayah bb bersabar banyak2 ..
    rara jgn fikir banyak2 ok ..
    insyaallah dikk doa banyak2
    ajal maut semua ditangan dia ..

    ReplyDelete
  10. memang takut tau..aty ni selalu terpikir2 pasal bende ni..kalau ar terjadi pade aty.tak tau macamane nak hadapinyer...[mintak dijauhkan Ya Allah]

    ReplyDelete
  11. Mak akak pun anak sulung meninggal. bayangkan anak sulung.. Tp Alhamdulillah mak akak kuat & dapat terima. Lahir2 je dah meninggal. Baby yg meninggal ni dah tentu Ahli syurga.. untung mak bapak dia sebab dia padang masyar nanti dah ada org tunggu tp cuma dugaan kt dunia la.. nak terima hakikat anak yg kita kandung meninggal tu bukan senang ye tak??

    ReplyDelete
  12. dah sampai ajal baby..tapi takut jugak

    ReplyDelete
  13. Takziah dari Ros.. Dugaan berat tu.

    ReplyDelete
  14. salam takziah n alfatihah.. siannya..


    rara, jg diri tau..jg baby..

    ReplyDelete
  15. ya allahh..semoga dijauhkan dr kite semua nak nye.....sedih bace...:(

    ReplyDelete
  16. takziah diucapkan pada keluarga arwah..
    berat mata memandang, berat lagi bahu memikul

    ReplyDelete
  17. rara, take care tau, kalau tak larat sangat, buka puasa, puasa boleh ganti lagi.. semoga selamat sampai deliver nanti ye

    ReplyDelete
  18. takziah.
    sedihnya :(
    hope dia tabah.
    insyaAllah ada > baik

    ReplyDelete
  19. ya Allah...risau pulak sbb anak i asyik tersedak susu je...xtau dh nk buat cmne :(

    ReplyDelete
  20. ermm bnyak sgt kes baby tersedak susu ni..risau dah..knape dlu2 xpenah dgr kes mcm ni..kandungan susu tu ke ??

    takziah pade auntie kak rara..

    ReplyDelete
  21. serius sedih kalau jd mcm nie..
    my mum pun pernah gugur, baru ni cousin anak dia meninggal dlm perut padahal dah nak smpai hari bersalin dah..

    ReplyDelete
  22. takziah untuk seluruh keluar rara...
    yang pasti dia menunggu ibunya di syurga..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com