Image and video hosting by TinyPic

05 July 2012

lupa kena g checkup!


see,sepatutnya 27/06 aku kena g checkup baby,
tapi boleh pulak tak perasan,ingat kan bulan 7,tapi knp bulan 6
pulak,baru je ritu cek 13/6,i ingat lepas tu bulan 7 lah pulak.
dh lah last week i balik ipoh,so mmg x lah nk menempekan diri
ke KK tu.slumber je kan!

pg td dgn rasa bersalah,
aku menyerah diri jugak ke KK tu,
dr mlm td aku dh pk,apa benda n ayat aku nk gebang
misi ni.hehehe.then dpt idea ckp aku balik kampung n x perasan.
tp mmg aku betul betul x perasan pon.tibe tibe jumaat lepas 
tergerak hati nk cek buku ni baru ternampak yg kena checkup.
so terpaksa menipu sunat lah jawapnya.

td sampai KK dlm kul 8.30am,
tgk KK lengang je,ingat kan knp.risau gak.
rupanya rini sume bayi je yg cek,xde ibu mengandung.
aku sampai sampai ke kaunter aku mintak maaf dulu.
buat muka 5sen.hehehe.

" nurse,maaflah,saya actually cek minggu lepas,tp lupa sbb balik kg"
" oh yeke,xpelah,kalau nk cek rini boleh,tapi kena tgu sampai kul 11am lah"
"erk lama nya,boleh dtg hari lain x?"
 " boleh,dtg isnin minggu depan ya! "

fuhhhh selamat x kena marah.
aku sebenarnya dh bersedia dh nk menadah telinga nk
dgr bebelan nurse pg ni,tp nasib nurse baik,suh dtg hari lain pulak.
tapi aku ada lg 1 masalah lah.sape leh tolong?!

Photo: masih kosong.sepatutny kena monitor every 2 day.tp mls nk g kk cm ni lah jd nya.boleh x tipu2 isi.hehe http://instagr.am/p/MrmEjYJYbO/

sape penah dpt borang ni?
aku dpt borang ni sbb berat aku naik 4kg last month.
so nurse kata aku kena dtg KK tiap 2 hari untuk monitoring berat and
BP aku.huaaaaaa.kalau korg korg rela ke nk g KK 2 hari sekali just untuk
timbang berat n BP je? dh lah kena tgu lama,nurse kata boleh je g swasta.
tapi sape nk bawak g,suami jauh,last last aku tinggal kan kosong cm ni.

persoalannya?!
boleh ke kalau aku selamber TIPU borang ni.
aku cek bp sendiri,tapi berat tu pandai pandai lah aku gebang.
ahcaner? boleh ke? sape penah tipu.aku ni baru je ingat nk berazam baru,
nk buat baik,tapi 15 Syaaban dh start nk menipu misi,huaaaa sadis!
yg misi pon knp sebok sebok nk monitor berat! ah tension.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 comments:

  1. apa????takkan lah tiap 2 hari nak gi klinik? aritu sy naik 2.5kg,nurse suruh minum air gula.kalau 4kg, kena pegi KK selalu ye? adoi..nak makan pun takut

    ReplyDelete
  2. Takmo tipu lah rara.. Nanti takut jadik pape ke kan... G swasta jelah kalau cmtu.. Mintak tolong kawan kawan ke..... =)

    ReplyDelete
  3. Saya pernah dulu kena check bp 2 hari sekali selama 2 minggu..pergi kt klinik 1Malaysia..kt situ xder org...nurse kt situ chop buku pink tanda kita g sana..

    ReplyDelete
  4. ayooo~ how come boleh lupe :p hehe~ selamat xkene sembur dgn nurse.. hihi~ emmm, xmolah tipu2 utk kesihatan baby and mummy gak :) rajin2 la ke kk yeeee.. dugaan ngandung.. hihi~ take care ye!

    ReplyDelete
  5. hahaha..ai pon selalu tipu berat badan sendiri..sebab timbang n tulis sendiri then baru bagi kat kaunter..jadi kalau berat naik terlebih..takut kene minum air guler..terpakse ar tipu.. ;p [naseb baik tak jadi ape2 yg memudaratkan]

    ReplyDelete
  6. aeen xpnh pn dpt borang ni rara...hhhuhu..waa..naik 4 kg ek berat...ain ni x naik byk pn...ni pun turun 1 kg....haish..

    ReplyDelete
  7. jgn la tipu..if esok esok berdepan dgn doktor sure dia tak caya tau..

    ReplyDelete
  8. heee..nasib baik nurse tak marah. Rara..boleh ke tipu2 tu. Linda plak yg isau

    ReplyDelete
  9. heee..nasib baik nurse tak marah. Rara..boleh ke tipu2 tu. Linda plak yg isau

    ReplyDelete
  10. tak penah dapat..tp xmo la tipu2 k, akak dulu kena puasa pastu amik darah,1 hari 4kali kena g klinik,terus amik cuti je,berulang pegi klinik 2jam sekali...

    ReplyDelete
  11. hoho.. jgn tipu2.. pegi hari2..untuk baby gak kann

    ReplyDelete
  12. Baik jgn tipu, letak je berat betul2.... Kalau ada yg tak kena senang misi nk detect...

    ReplyDelete
  13. hehehe..sy ada dpt borang tu... tp syok jgk dpt..kuikuikui...tipu jew jnji kita rasa ok n pandai utk menjwb bila nurse tanya nnti..hahaha

    ReplyDelete
  14. huuhuhuhu..x pernah pulak isi borang ni. sbb 1st n 2nd preggy berat naik x bnyk.

    ReplyDelete
  15. zaman ni dah tak dak dah misi kuat membebel ni..depa banyak benda lain nak buat selain membebel..tu kata misi kat klinik umah akak ni..hahaha..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com