24 July 2012

makanan sahur utk ibu and baby bertahan.


xtau nk update apa.
xtau nk cerita pasal apa.
biasa lah blogger, *blogger lah sgt!
kdg kdg ada idea,kdg kdg xde idea kan.
aku tgk blogger blogger tegar skrg ni pon mcm jarang
update,kalau update pon copy paste keratan akbar,
then update pasal gossip,and benda benda mengarut je.
xde benda yg best pon.pas tu main letak letak pic je.hehehe.
btol x btol x? sape setuju n perasan? termasuk lah aku!
mmg xde cerita.kalau sekali idea dtg mmg banyak,
bila xde tu xde langsung,mula lah keluar
 update yg merepek cm ni.

ramadhan ke 4,Alhamdulillah,
aku masih sihat,baby pon sihat,boleh berpuasa lg.
berkemampuan.cuma suami je risau aku puasa,
dye kata kalau aku risaukan baby,aku boleh buka.
tapi aku rasa ok,baby pon ada gerak tiap jam,
so aku assume baby ok ok je and sihat.
baby ibu kuat kan!

sahur aku akan pastikan aku mkn
nasi n milo,mmg dr dulu kalau bulan puasa kena mkn nasi n milo.
tapi tu pon jarang jarang,kalau masa anak dara dulu mmg x bgn sahur.
heee.now xleh lah.kena bangun,sbb kena bg baby mamam dulu.
and lagi satu utk bertahan aku minum ESP.
Alhamdulillah boleh bertahan,kalau boleh aku nk puasa sebulan.
moga berjaya puasa sebulan dgn anak.Amin.

kredit : google
kredit : google

32 comments:

Aeen said...

terliur lak tgk milo tabur tu....gluppp...

:: Mrs.Eady :: said...

insya Allah...Allah akan memberikan kekuatan pada ibu & anak,amin!

Miss Sunshine said...

kita pun wajib makan nasi + milo...
InsyaAllah baby ok... die tahu yang ibunya berpuasa.. =)

Ardini Humaira said...

dulu dni sahur makan yang berat, berbuka ringan2.. skarang ikut citarasa hubby.. dia berbuka makan yang berat, bersahur makan yang ringan. hehe... jadi sahur dni pagi ni cuma kurma 7biji, sekeping roti sapu lady's choice, segelas soya dan air masak :D

Cik Awin said...

milo tabur tu mmg menggoda sungguh...

KhaiRin : anies said...

latih baby pose ye rara..

With Julia said...

yes kuat semangat mama rara ehehhe...ESP good2..mesti dap kan...yg ptg kuat utk ibu dan anak utk jalani ibadah puasa ;) julia plak pagi2 sahur dulu gan susu kambing brand from stevia...sedap dan beri kekuatan utk mama juju dan bb terus berpuasa...pastu baru sahur benda2 yg berat...semoga rara lbh kuat dan bertenaga sepanjang hari dgn ESP ye...:D

ibuhebat said...

insyaAllah boleh puasa sebulan. inilah masa dan peluangnya nak dpt puasa penuh :)

mOoN said...

bestnya kan pengalaman peknen tem posa ni.. moon ni merasa pantang tem peknen je la.. huhu..

Asz Miza said...

Suka milo tapi now jarang minum milo sebab nnt taik keras. Hehe.. da la i ada problem nk berak.. ESP tu sedap tak?

MizzTina said...

halamak..milo tabur.. sm la, akak pun sahur nsi n milo panas..

::EIDA:: said...

Pagi tadi pun ida minum milo.. Milo panas thenn tabur milo lagi atas tu.. hahhahaha..

mama aryan said...

insyaAllah bole berpuasa penuh,akak masa ngandung dulu pun alhamdulillah dpt puasa penuh,seronok tak perlu ganti puasa hehe

cikpingu said...

kaw giler milo tabur 2...

fifi tiez said...

ESP tu apa rasanya ek rara?

S.n.Fariza said...

samalah. awal2 preggy ambil esp.
if puasa, boleh cuba performance shaklee juga kan.
take care

LiNda said...

adoii..sedapnye tgok milo tabur tu. Huhu..kuat la rara ni, bagus la mcm tu. Kalo pk kite je memang xnk bersahur kan, tp rara de baby, kne la amik makanan gak. :)

!k@ said...

insyaallah..ok..
tp sahur kena makan.air pun kena minum banyak tau..mkn kurma pun membantu..hehe..

Siti Nursyamimi said...

sgt sedap milo ituu..hehhee

ieda said...

insyaallahhh rara boleh bertahan
ekekeke

wahhh2 x menahan tgk milo tabur , macam mana x tergoda rara tuu tayang miloo tabur layieee adehhhhh ;))

Syima Syaz said...

shaklee tu rasa apa ek? badan ni dah lesu2 sgt dah lagi2 puasa.malam semalam tidoooo je

mas saari said...

akak makan oat ngan susu, pastu makan kurma dan minum air kosong byk2... alhamdulillah boleh bertahan sampai berbuka!

cik najihah said...

makan milo + oat pun kenyang kak hihi

erna said...

milo taburrrrr nak pegi dapur buat kejap :) sebab cuti ni. hehehe

Pink Lavender said...

alhamdulillah ibu n baby sehat...

Golden Rose said...

wah bestnye posa mase preggy...pahala berganda tu...ig preggy twin lagi bertambah berganda...hope safura leh dpt cukup posa...tringat my sis dulu gigih posa 30 hari cos nak kejar pahala berganda & ALHAMDULILLAH die & baby sihat2 je...baby tembam lagi adelah...

Cho Zila said...

bangun sahur best per... dulu kecik2 memang emak ngan bapak akak paksa bangun... tak lerh tak bangun .. dia kata makanpun dapat sunat .. so lentuk2pun bangun..
rindu sesangat saat bersahur ngan adik2 ...

miss she said...

gud luck sis, moga dapat puasa penuh.. =)

Bazilah (^0^) said...

baby faham ibu dia puasa :) bazi dulu sahur mkn simple2 jer, tp skrg mengenangkan dah jd mak buyung, mkn jgklah nasi n dlm masa sama teman suami mkn nasi :)

diana said...

akak pun dulu tak tahan.masa mengandung kat maisara memang banyak tidur je sebab tak nak buka puasa..heheh..sekarang ni dah ok la..lagipun sebelum masuk bulan puasa ni akak banyak jugak buat puasa sunat dan ganti..jadi tak de masalah la.suami pulak yang masalah bab puasa ni..jam 4:30 ptg dia dah balik kerja sebab tak larat.kalau sebelum ni selagi tak jam 7 selagi tu la tak balik kerja lagi..mungkin sebab dia tak de buat puasa gamti..lelaki kan??mana ada tinggal2 puasa.puasa sunat pun dia jarang buat.setahun sekali je rasanya..ahhaha

ct kektus said...

milo panas masa kat hostel rajin lah buat. kat umah dah mlas. minum air masak je. hehee :D

aTy _faRed~ said...

kalau rara boleh bertahan...ok..tapi kalau rase2 tak dapat tahan..dan risaukan kandungan..rara dibolehkan bukan..:) aty pose tahun lepas ngah mengandung...hujung2 ramdan tu..aty bleeding..!! sedang sebelum2 tu ok jer...tu dah kire memudaratkan aty dan baby..jadi hujung2 tu aty tak pose...:( alhamdulillah sekarang semuanyer dah selamat ..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...