Image and video hosting by TinyPic

20 July 2012

Pengumuman Puasa semalam x best!

haiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii semalam satu hari x update.knp?
semalam i x keje,MC sbb kaki cramp sampai xleh nk jalan.
bila x leh nk jalan apatah lagi nk drive kan.so i decide to mc,
sedih tau kaki cramp! sakit sgt sgt.mcm nk nanges.i sgt x suka cramp.
tp nk buat cane,dh nk terCramp kan.hehehe.nasib ada bibik tolong
urut kan,so rini dh ok n dh boleh solat cm biasa.

semalam i x sempat nk tgk pengumuman puasa,
sbb keluar,betul ke semalam bukan pakcik yg biasa tu buat pengumuman?
i terbaca kat FB lah,dorg kata x best! xde feel and laju je buat pengumuman.
hehehe mst kelakar kan,i dr umur bape tahun lg rasa nya mmg dh biasa tgu pakcik
tu depan tv tiap tiap tahun,tapi bila pakcik tu xde mst x best kan.huaaaa.
hope pengumuman raya nanti pakcik tu ada balik.baru feel nk raya.
* tp dorg kata pakcik tu dh bersara.

ingat lg masa kat kg dulu,kalau tgu pengumuman raya tu,
semua kumpul depan tv,bila pakcik tu ckp " esok RAYA "
semua melompat depan tv and larik larik satu rumah.
hahahaha sgt kelakar oke! but now dh x rasa dh cm tu.
kg pon dh xde,i pon bukan budak budak lg.i will miss dat tyme.
sob sob~

di kesempatan ni,i nk ucap kan selamat BERPUASA to kawan
kawan blogger,moga bulan ramadhan kita kali ni dirahmati dan diberkati.

tahun ni i rasa i sgt excited nk berpuasa sbb i berpuasa sebagai isteri,
and as ibuu to be.and lil princess in tummy yg akan berpuasa sekali.
hope anak ibuu ni boleh berpuasa sekali ngan ibu.kita dh practice dh
puasa ritu kan.hope boleh lah berpuasa sebulan kan.anak ibu kuat,
ibu tau! heee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 comments:

  1. kite pn smlm xtgk pengumuman pose 2 rara...
    xtau plak pakcik 2 dh bsara...
    tp mmg klo nk pose n raya tenanti2 pkcik 2 yg kuar...
    pstu siap ckp g senang je kj pkcik 2 sbb stahun 2x je dia wt kj...
    hahaha..
    lawak je...

    ReplyDelete
  2. slmt berpose akk..

    hihi,tgk smlm..mmg sat sgt..rindu yg lama..huhu.

    ReplyDelete
  3. selamat berpuasa... hmmm... mmg pakcik tu dah jadi antara salah satu simbolik utk sambut raya kan... harap die sihat2 jer...

    ReplyDelete
  4. Pakcik tu nama ape ye... tak ingat pulak.. tapi ayah Engku Emran... die memang dah bersara.. lame die jadi pemegang mohor besar raja-raja.. masa die bersara, ade TV1 buat dokumentari pasal die..

    ReplyDelete
  5. selamat berpuasa hot mama & lil princess.. :D

    ReplyDelete
  6. aty tunggu kat tv3..tapi tak de..geram betul..!!! lepas tu cecepat kalih ke tv9..dengar dah nak2 dekat abes...frust..hurmmm

    ReplyDelete
  7. akak pun tak tengok pengumuman puasa semalam...

    selamat berpuasa rara.. moga dapat puasa penuh ye! he3

    ReplyDelete
  8. betul tu..akak pun suka pakcik yg dulu tu,tp dia dah pencen kot..hehe
    apapun selamat menyambut ramdhan ye..

    ReplyDelete
  9. Yana pun suka tunggu pakcik wta pengumuman. Cara dia cakap, suara dia memang LAGENDA la..terngiang2 sampai boleh ulang2 kat telinga ni..huhuh

    ReplyDelete
  10. Pak cik tu thn lepas dah umum dah... Tak temgok pun pengumuman smlm...

    Salam ramadhan rara....

    ReplyDelete
  11. yeszaaaaaaa...anak rara mesti kuat punya nak poser...kita sama2 didik bb dalam pwot ye agar dpt berpuasa penuh selama sebulan mulai esok...

    rara, kaki cramp ye semalam? kecian kt u...ju pun byk kali kaki dan tgn cramp...tuh pun mintak hubby urutkan...lamaaa...baru leh pi ofis...rasa nak nanges kan bila time cramp tuh sakit sgt2...

    take care always rara...yg ptg rara sihat selalu...aminnn

    ReplyDelete
  12. selamat berpuasa!! akan ingat pakcik engku ibrahim tu sampai bila2... dia dan pengumuman raya n puasa tu memang sinonim..

    ReplyDelete
  13. pakcik yang selalu2 tu dah meninggal. ada semalam saya dengar ustaz yg bagi ceramah tu cakap.

    ni pakcik baru. tahun kedua dah pakcik ni.

    apa2pon, selamat menyambut ramadhan al-mubarak.

    ReplyDelete
  14. Selamat menyambut Ramadhan. Rasa2 sekarang tak tunggu pengumuman puasa pun kita dah tau bila puasa dan bila raya. Tak macam dulu2. penuh debaran

    ReplyDelete
  15. akak pun tak tengok semalam..maisara tengok katun je...

    tengah taip mesej ni maisara dok tegur gambar rara yang kat bawah post ni..

    "dia tu pun nak dapat baby ke?
    memang sekarang ada perlumbaan mendapat baby ke ibu??"

    tak tau nak jawab apa..

    hahahah

    ReplyDelete
  16. kite tengok pengumuman tuu. mmg kurang feelnya lah. huhuu =.=

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com