Image and video hosting by TinyPic

01 July 2012

Princess cradle

Baby Cradle

nice! Princess punya buaian.
kalau boleh nk yg cm ni.tapi dh order rocker Fisher Price kat alyn.
so xnk lah bli yg ni.jamu mata jelah tgk org lain bli.heee.cradle ni kat sweet cherry
ada jual. 200 ++ jugak lah! cantik kan.

tapi skrg saya nk sort apa yg perlu,dan apa pula kemahuan.
kehendak dan keperluan lah senang cite kan!

lepas fikir fikir balik.
sejak 2 3 menjak ni i suka membazir,
suka nk benda yg melampau,dan last last x berguna.
bila fikir fikir balik,benda tu xperlu pon sebenarnya.dan benda tu
hanya lah mengikut nafsu semata.mmg lambat laun suami akan
tunaikan benda yg aku nk tu.tapi adakah benda tu berbaloi untuk dipakai
dlm jangka masa yg lama?

mcm bantal kabu dlm entry smlm tu.
ramai yg kata mahal gila set tu.ada yg kata dorg bli sarung je.
bila i fikir fikir balik masa tgh drive balik smlm,i pon rasa agak mahal.
230rm untuk set tilam kabu anak.kalau bli set tilam saja boleh dpt
dlm harga 80rm,dan kalau tempah sarung baru 50rm cm tu.
total baru 130rm.jimat seratus kan.

tp sbb nafsu n mata tu kata cantik.
tetap nk jugak.nasib suami aku agak tegas.kalau kata jgn tu jgn.
kalau ikut aku,jangan pon nk jugak.muahahaha.

sebab tu lah lelaki dijadikan sebagai ketua keluarga kan.
dan kita yg wife ni kadang kadang kena jugak fikir benda tu
knp suami x bg sebenarnya.mst ada sbb.

and lepas ni.kalau nk bli barang,i akan fikir 2 3 kali.
ada kah benda tu keperluan atau kehendak.
kalau ikut aku mmg sume kehendak je.
keperluan nya hanya 10% je.heee.
tapi kalau ada duet lebih x salah kan.

dan kalau kita anak org kaya yg mmg diwasiat kan
harga ber bilion bilion dolar dlm bank aku rasa,
bukan keperluan pon senang senang je boleh dpt kan!

tapi semua ni mengajar kita erti berjimat cermat.
betul x? duit yg ada bukan dtg bergolek.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

  1. wah ! cantik
    tapi mahal .. soo pandang dan berangan aje lahhh
    ye dikkk ukur ikut kemampuan , kalau tidak , diri merana x der sape leh tolong huhuhuh

    ReplyDelete
  2. dhia ade jugak.. tp la yg cmni..
    tido dlm 2 pns lah.. anakku bpeluh2..
    huhu.. gune mse dlm pantang ajek.. yg ln tido ats tilam.. psg kelambu..

    ReplyDelete
  3. faham sangat perasaan sorang ibu especially kita ni tengah tunggu anak first.. excited tu lain macam sket.. hee apepun kena pandai2 set up bajet... sekadar pendapat dari bakal mommy cam rara gak :)

    ReplyDelete
  4. hehe..tu lah susah kan tapi
    choose ur needs tau not ur wants..
    if ade duit berlebihan br lah boley memilih kehendak..^_^

    http://miszatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. rara order fisher price rocker tu berapa?murah ke? rasa macam teringin nak rocker tu tapi tak tau lah berbaloi ke x..

    ReplyDelete
  6. Boros tak bertempat ni menakutkan kan? Akk pun rasa ada penyakit macam ni....

    ReplyDelete
  7. Bgus entry rara...byk mengingatkan kita semua ttg erti apa itu pembaziran...mmg betul rara, at least bila kita dgr ckp suami mmg ada kebenarannya...terkadang kita sebagai wanita mmg suka tgk benda2 yg cantik dimata tp utk jangka masa pjg kadang2 ia x berguna sgt...so moral of the story, sama2 kita dgr2 ckp suami kekekkeke...kalo nak juga kena simpan uit sendiri pastu beli cenyap2....:P

    ReplyDelete
  8. kdg2 kita beli ikut suka..bila dh beli bru fikir..tp xpe,jnji puas dan tak susahkan.

    ReplyDelete
  9. dear..xpyh beli benda nie..ira ada satu x pakai pun..sekejap pakai time dia berendoi..pastu simpan...nsb la bnda nie bkn ira g beli kalau x mmg rasa membazir..skrg nie tgh memikir kat mana plk nak simpn ..rumah bkn beso mana sgt

    ReplyDelete
  10. takpe...beli apa yg kita rasa perlu je...selagi blh jimat, kita jimat :)

    ReplyDelete
  11. cantekk. :D

    betul tu kak. kena pilih elok2. mana perlu mana tak. kang dah beli menyesal, lagi tak best. hehe :D

    ReplyDelete
  12. mcm kata suami mia..kehendak @ keperluan awk beli brg ye...haha...pepun kena ikut budget kan..g penting didahulukan rara

    ReplyDelete
  13. buaian tu comel...tapi rasenye, baby kalau tidur tak pakai buaian pon ok, beli katil berpakai tu je heee..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com