23 July 2012

Puasa hari ke3 dan check up 31weeks!

salam ramadhan semua,dh masuk hari ketiga kita berpuasa kan.
i ok? baby? baby pon hokeh jeee.hehehe,tapi petang semalam rasa 
mcm nk pitam gak sbb bejalan ke bazar,ramai org n berpeluh peluh.
rasa nk pitam,tapi tahan tahan,nk buka sayang lg sejam je.hee.tulah,
gatai sgt ke bazar kan.tapi xpelah,g bazar seminggu je sekali sbb
nk g pon ke tgu suami balik,nk g sorg sorg idakkk le gamak nya.
lagi pon kalau g bazar hari hari boleh bankrup oooo.
2 hari kami ke bazar,habes nk dekat 100rm taw,semalam habes 60rm.
nk kata beli beriye x jugak,tapi harga sume dh naik kan.
pulut udang pon singgit satu taw,tapi x le sedap mana.huh keciwa.

sepanjang hari Princess ok je.tapi dye kuat sgt bergerak.
maybe sbb marah knp ibu x mkn,knp ibu x mkn,
aku nk amuk aku nk amuk,then terjadi lah kejadian
perut berombak ombak.hehehe.tapi lepas ibu pujuk pujuk ok lah.
diam kejap,pas tu dye buat balik.haissshhh anak ibu.noty!

tyme berbuka pulak,i lepas minum je dye joget lagik,
suke sgt kot,tyme mkn pon berjoget,sampai i kena stop mkn jap,
bagi laluan kat Princess berjoget,sbb bila dye joget i jd geli.hehehe.
lepas mkn,solat dye diam,senyap sunyi je perut.maybe sbb kenyang kot.
kenyang boleh tido! ok sama mcm perangai ibu! hehehe.

rini i check up 31weeks kat KK,nothing much yg nk dicerita.
biasa biasa je.just berat 2 minggu naik 1kilo je,hehehe.best bila tgk
naik 1kilo je,kalau lah dr dulu cm ni kan best.hehehe.

HB pon naik gak.10.9,tapi still kurang gak,tapi as long as naik ok lah kan.
maybe sbb i stop minum susu,ni dh minum susu balik HB dh ok balik.
so moral,jgn sesekali tinggal kan susu,and susu x effect langsung pada berat!

sekian! selamat berbuka puasa! heee.


34 comments:

Cik Saila said...

bestnya berpuasa dgn baby :))

Cik Tqah said...

wohoo.. pandai die joget ehh.. banyak nye beli smpai rm60.. beli ape je? mesti sume nmpk sedap kann

mama aleen said...

seronok gak bila dia berombak tu.. akak dulu rakam.. pastu kawan2 tgk tergelak2..

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhmdulillah semuanya ok kan..
slmt bebruka jg buat akk ya =)

Anonymous said...

Safura, kalau boleh jangan kata anak tu naughty, tu doa ibu..Cakaplah perkataan lain yang lebih baik.

Asz Miza said...

Amboi, mesti banyak rara beli sampai dekat 100rm utk dua hari..hehehe..i g bazaar tak sampa rm50 utk dua hari ni sebabnya tiap kali g je banyak lauk/kuih/air dah habis! Tension je..agaknya kalau g awal mau habis banyak jugak..hehehe

Hidayah Bach said...

hai salam perkenalan..
first time BW kat sini..
hoho ibu mengandung yang kuat semangat puasa..! kita mesti follow org kuat semangat cam gini..

hihi..

err..pasal bazar ramadhan tu mmg sangat-sangat betul la..

kita pun perasan jugak harga agak mahal tahun nih..
tapi sebab anak puasa, nak kasik reward sikit kat dia , bawak jugak lah ke bazar ramadhan.
hihi..

kita nak BW lagi carik blog yg best2 , kita dah follow awak nih..
nanti kita mesti singgah lagi baca entry lain..

:D

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

baby akak aktif tul.. seronok berbuka agak nya setelah seharian berpuasa. hehe

::EIDA:: said...

RM60 ?? *pengsan jap!* hihi

ieda said...

ekekke syok kan
nak2 bila dia menendang tuu
ahahah yg jalan2 dlm tuu ko dah rasa dik
kalau ko rasa masa tuu ko akan rasa macam lainn je .. ahahhaa
unik perasaan tuu dik ;)

ros_reeza said...

rm60?.. banyaknye habis kan..

seronoknya ada pengalamn macam tu..baby joget2 dalam perut.. hehhe.. kiut je...

cikpingu said...

weeee... bestnye time bby gerak2 kt dlm prut.. :)

selamat berpose..

KhaiRin : anies said...

ooo notti2 ye baby time bln pose ni

With Julia said...

yey mama rara dah 31 weeks...huhuhu cpt betul masa berlalu kan..princess makin galak yee...yup kalo selalu sgt g bazar ramadan leh bankrup taw dear...plg best kalo larat masak sendiri...jimat sgt2...take care dear :D

cik najihah said...

jangan lupe susu ye kakak :)

LiNda said...

hehe..aktifnye baby rara. Tapi kuat lagi rara ye boleh puasa, bgus2. Linda doakan semua brjalan lancar n semoga baby n rara sentiasa sihat..:)

miss she said...

banyaknye beli.. hehe, takpe2 selagi ada selera makan, makanla.. dh sakit nanti, dtg pepun sume tak lalu..

mas saari said...

baby seronok tu dapat buka puasa ngan mama dia..hee3

fifi tiez said...

sy pun geli bila perut berombak2 ni.ntah apalah baby buat kat dalam tu..

deno said...

take care :) :)

Aeen said...

same la kite...dah mkn tu bkn main akitf dy..bila da knyang...snyap....hehehe...

Asyiqin Haulisah said...

aktif ye baby akak. saya belum berkesempatan lagi pergi bazar. hehe.

Liyana said...

hai rara, lame x komen sini.slalu singgah bace je.. x sempat nk drop komen, hehe
bace entri ni, rindu plk time baby dlm perut. hee

Hunny Kitty said...

selamat berpuasa dan bersama2lah kita berpuasa...

Shakina Farhan said...

sama la..masa start minum air die berjoget..maybe die ckp ''akhirnya!!!"

izla said...

thn lepas pon pregnant waktu bulan puasa.
memang berjoget jugak la dia dalam perut tu mcm dh nak keluar sangat2 dah..

Puan Ira said...

sy rindu perut berombakombak ;)

SoLy SoLicious said...

hamboi..baby siap bjoget sama ha.. ^^

Bazilah (^0^) said...

susu pon ade effect ek rara kat HB? bazi lame dh tggl susu. mcm kena minum semula jer huhu

Miss Sunshine said...

comel je baby dalm perut joget2 ye..
Kita pulak Alhamdulillah.. baby tak aktif sangat, maybe sbb mak die pun ddk diam je kot.. hahaha..

Cik tikah said...

jaga kesihatan taw akak :)

diana said...

wah..beli apa habis sampai 100 ringgit tu..heheh..akak kali ni malas masak jadi beli je.tak macam tahun2 sebelum ni.tapi beli memang cukup2 sepuluh ringgit je..heheh..sebab suami je yang suka makan nasik.akak dengan maisara makan ayam goreng dan kuih2 je.jimat!heheheh

Siti Nursyamimi said...

mmg skang makanan sume mhl2..
kat cni pn sme..ada ke popia goreng seringgit 2 bijik je.. mmg cekik darah r kan..tp terliur pnye psl beli gak..

ct kektus said...

da kenyang hati senang. tu yg baby pon hepi je. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...