Image and video hosting by TinyPic

23 July 2012

Puasa hari ke3 dan check up 31weeks!

salam ramadhan semua,dh masuk hari ketiga kita berpuasa kan.
i ok? baby? baby pon hokeh jeee.hehehe,tapi petang semalam rasa 
mcm nk pitam gak sbb bejalan ke bazar,ramai org n berpeluh peluh.
rasa nk pitam,tapi tahan tahan,nk buka sayang lg sejam je.hee.tulah,
gatai sgt ke bazar kan.tapi xpelah,g bazar seminggu je sekali sbb
nk g pon ke tgu suami balik,nk g sorg sorg idakkk le gamak nya.
lagi pon kalau g bazar hari hari boleh bankrup oooo.
2 hari kami ke bazar,habes nk dekat 100rm taw,semalam habes 60rm.
nk kata beli beriye x jugak,tapi harga sume dh naik kan.
pulut udang pon singgit satu taw,tapi x le sedap mana.huh keciwa.

sepanjang hari Princess ok je.tapi dye kuat sgt bergerak.
maybe sbb marah knp ibu x mkn,knp ibu x mkn,
aku nk amuk aku nk amuk,then terjadi lah kejadian
perut berombak ombak.hehehe.tapi lepas ibu pujuk pujuk ok lah.
diam kejap,pas tu dye buat balik.haissshhh anak ibu.noty!

tyme berbuka pulak,i lepas minum je dye joget lagik,
suke sgt kot,tyme mkn pon berjoget,sampai i kena stop mkn jap,
bagi laluan kat Princess berjoget,sbb bila dye joget i jd geli.hehehe.
lepas mkn,solat dye diam,senyap sunyi je perut.maybe sbb kenyang kot.
kenyang boleh tido! ok sama mcm perangai ibu! hehehe.

rini i check up 31weeks kat KK,nothing much yg nk dicerita.
biasa biasa je.just berat 2 minggu naik 1kilo je,hehehe.best bila tgk
naik 1kilo je,kalau lah dr dulu cm ni kan best.hehehe.

HB pon naik gak.10.9,tapi still kurang gak,tapi as long as naik ok lah kan.
maybe sbb i stop minum susu,ni dh minum susu balik HB dh ok balik.
so moral,jgn sesekali tinggal kan susu,and susu x effect langsung pada berat!

sekian! selamat berbuka puasa! heee.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

34 comments:

  1. wohoo.. pandai die joget ehh.. banyak nye beli smpai rm60.. beli ape je? mesti sume nmpk sedap kann

    ReplyDelete
  2. seronok gak bila dia berombak tu.. akak dulu rakam.. pastu kawan2 tgk tergelak2..

    ReplyDelete
  3. alhmdulillah semuanya ok kan..
    slmt bebruka jg buat akk ya =)

    ReplyDelete
  4. Safura, kalau boleh jangan kata anak tu naughty, tu doa ibu..Cakaplah perkataan lain yang lebih baik.

    ReplyDelete
  5. Amboi, mesti banyak rara beli sampai dekat 100rm utk dua hari..hehehe..i g bazaar tak sampa rm50 utk dua hari ni sebabnya tiap kali g je banyak lauk/kuih/air dah habis! Tension je..agaknya kalau g awal mau habis banyak jugak..hehehe

    ReplyDelete
  6. hai salam perkenalan..
    first time BW kat sini..
    hoho ibu mengandung yang kuat semangat puasa..! kita mesti follow org kuat semangat cam gini..

    hihi..

    err..pasal bazar ramadhan tu mmg sangat-sangat betul la..

    kita pun perasan jugak harga agak mahal tahun nih..
    tapi sebab anak puasa, nak kasik reward sikit kat dia , bawak jugak lah ke bazar ramadhan.
    hihi..

    kita nak BW lagi carik blog yg best2 , kita dah follow awak nih..
    nanti kita mesti singgah lagi baca entry lain..

    :D

    ReplyDelete
  7. baby akak aktif tul.. seronok berbuka agak nya setelah seharian berpuasa. hehe

    ReplyDelete
  8. ekekke syok kan
    nak2 bila dia menendang tuu
    ahahah yg jalan2 dlm tuu ko dah rasa dik
    kalau ko rasa masa tuu ko akan rasa macam lainn je .. ahahhaa
    unik perasaan tuu dik ;)

    ReplyDelete
  9. rm60?.. banyaknye habis kan..

    seronoknya ada pengalamn macam tu..baby joget2 dalam perut.. hehhe.. kiut je...

    ReplyDelete
  10. weeee... bestnye time bby gerak2 kt dlm prut.. :)

    selamat berpose..

    ReplyDelete
  11. ooo notti2 ye baby time bln pose ni

    ReplyDelete
  12. yey mama rara dah 31 weeks...huhuhu cpt betul masa berlalu kan..princess makin galak yee...yup kalo selalu sgt g bazar ramadan leh bankrup taw dear...plg best kalo larat masak sendiri...jimat sgt2...take care dear :D

    ReplyDelete
  13. hehe..aktifnye baby rara. Tapi kuat lagi rara ye boleh puasa, bgus2. Linda doakan semua brjalan lancar n semoga baby n rara sentiasa sihat..:)

    ReplyDelete
  14. banyaknye beli.. hehe, takpe2 selagi ada selera makan, makanla.. dh sakit nanti, dtg pepun sume tak lalu..

    ReplyDelete
  15. baby seronok tu dapat buka puasa ngan mama dia..hee3

    ReplyDelete
  16. sy pun geli bila perut berombak2 ni.ntah apalah baby buat kat dalam tu..

    ReplyDelete
  17. same la kite...dah mkn tu bkn main akitf dy..bila da knyang...snyap....hehehe...

    ReplyDelete
  18. aktif ye baby akak. saya belum berkesempatan lagi pergi bazar. hehe.

    ReplyDelete
  19. hai rara, lame x komen sini.slalu singgah bace je.. x sempat nk drop komen, hehe
    bace entri ni, rindu plk time baby dlm perut. hee

    ReplyDelete
  20. selamat berpuasa dan bersama2lah kita berpuasa...

    ReplyDelete
  21. sama la..masa start minum air die berjoget..maybe die ckp ''akhirnya!!!"

    ReplyDelete
  22. thn lepas pon pregnant waktu bulan puasa.
    memang berjoget jugak la dia dalam perut tu mcm dh nak keluar sangat2 dah..

    ReplyDelete
  23. sy rindu perut berombakombak ;)

    ReplyDelete
  24. hamboi..baby siap bjoget sama ha.. ^^

    ReplyDelete
  25. susu pon ade effect ek rara kat HB? bazi lame dh tggl susu. mcm kena minum semula jer huhu

    ReplyDelete
  26. comel je baby dalm perut joget2 ye..
    Kita pulak Alhamdulillah.. baby tak aktif sangat, maybe sbb mak die pun ddk diam je kot.. hahaha..

    ReplyDelete
  27. wah..beli apa habis sampai 100 ringgit tu..heheh..akak kali ni malas masak jadi beli je.tak macam tahun2 sebelum ni.tapi beli memang cukup2 sepuluh ringgit je..heheh..sebab suami je yang suka makan nasik.akak dengan maisara makan ayam goreng dan kuih2 je.jimat!heheheh

    ReplyDelete
  28. mmg skang makanan sume mhl2..
    kat cni pn sme..ada ke popia goreng seringgit 2 bijik je.. mmg cekik darah r kan..tp terliur pnye psl beli gak..

    ReplyDelete
  29. da kenyang hati senang. tu yg baby pon hepi je. :D

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com