Image and video hosting by TinyPic

13 July 2012

rasa mcm nk BABYMOON lg lah!

# entry mengada + gedik!

dh masuk 30weeks ni tetiba hati gedik ni rasa nk berBabyMoon lg.
ntah lah,hati ni merasakan mcm tu.ritu dh g Aussie n Hatyai dh xpuas lg ke?
ala org pompuan,mmg lah xpenah puas,ada je benda yg dye nak.hehe.

tapi betul,seyesly rasa mcm nk berdua dua'an and bermanja manja'an
dgn suami,teringin sgt nk ke Genting.H, dulu masa bercinta,rajin ke sana.
idak lah rajin,cuma penah g sekali je,hehehe.masa belum couple dgn suami pon
i dh selalu g dgn kawan kawan,tapi kali ni teringin nk g Genting dgn SUAMI!
hehehe.mengada kan!

boyfriend ku ( masa tu lah ) 2010
kalau x dpt g genting pon,rasa mcm nk g tepi tepi pantai.
menginap kat sana 1 2 mlm,mst best kan,jalan jalan tepi pantai.
berlari lari anak,berkejar kejaran,menunggu matahari terbenam ( muntah hijau )
candle light dinner,huaaaa romantis gitu,yelah,lepas ni mst kena makan
bergilir gilir sbb kena pegang anak dulu.heee.
kami dh buat janji,salah sorg dr kami kena mkn dulu,
then jaga anak,takmo susahkan org lain utk jaga anak kami
sbb kami sebok nk mkn,hehehe.

i dh usulkan hal ni kat suami,tapi belum diperkenankan lagik
sbb dh nk puasa satu,minggu depan je dh nk puasa kan.
so mmg xdapek lah nk g,then minggu ni pulak kami nk
ke Pureen sale and nk basuh baju baby dh. *beg x pack lg,hadoiii!

then lg satu suami nk simpan cuti untuk raya and untuk 
standby cuti masa i bersalin nanti.hmm tapi nk jugak g babymoon lg skali.
rasa lepas Raya sebelum i bersalin sempat x?
InsyaAllah kalau sempat nk ajak suami jugak g.
heee mengada kan.xpelah.bila lagik nk mengada.hehehe.

ibu yg mengada. 30weeks!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

  1. jalan2 puas2 dulu.. nanti time pantang kena duk umah tak boleh kuar dah.. :)

    ReplyDelete
  2. kenapa muka akk x cm org mengandung pon... rilex je.... suci je muke akk =)

    ReplyDelete
  3. waahh rara..same la ngn aeen...tibe2 skg tringin nk gi bcuti..aeen tringin nak gi laut...xdpt mandi pun xpe la..nak main air kat tepi pantai tu je..heeheh...

    ReplyDelete
  4. wah bestnya plan..syaz pon terasa nak jalan2 jugak..tapi macam bahaya je kalau rara nak pegi genting..jln kan pusing2..pergi pd je la..hehe

    ReplyDelete
  5. ni macam mengidam nak pergi tempat2 menarik, bukan mengidam makanan :)

    ReplyDelete
  6. kite lom sempat2 lg nk bercuti g mne dr lps kawin...hoho.. hasben bz koje..dr awal kawin kata nk ajak.. smpi skrg xde kabar berite..hahaha..

    ape pun... cute seh ibu yg mengada nih.. :)

    ReplyDelete
  7. Pergi Genting pun oke. Simple je tapi syokk.. sejukkk... hihi

    ReplyDelete
  8. mcm akak ni 100% jaga anak sendiri dgn hubby. Mak akak tlg jaga pn masa dlm pantang jer.. nak makan berdua2 tu memang jarang2 sgt dpt kecuali budak lala tido. nak buat apapun mesti dorang kena jaga dak lala tu. makin lasak makin x blh biar dia sensorang. Walau susah skit berbanding org lain yg ada mak ayah & adik beradik yg blh tlg jaga tp kepuasan tu.. memang akak puas. Puas sebab akak jaga anak sendiri tanpa susahkan org lain

    ReplyDelete
  9. tu dlm kategori mengidam ke..??XD

    ReplyDelete
  10. semoga dapat pergi babymoon tu. ehehe;)
    semoga sihat slalu ye dear~

    ReplyDelete
  11. rara, cr kt Groupon...byk yg best2 hehe

    ReplyDelete
  12. baru je pegi selasa lepas ramai tul org..cable car katenyer tutup smpi ogos..huhu..

    ReplyDelete
  13. dari dulu teringin nak bercuti ngan en.abg.. dari mula kenal smpi la skang jarang sangat dapat meluangkan masa berdua.. pas ni peluang nak bercuti berdua langsung hilang la.. hehehe..

    ReplyDelete
  14. masa mengandung maisara akak sama macam rara.asyik nak pi makan angin je..hahahah..sudah nya maisara ni memang kaki jalan la..kalau dapat beli jajan depan umah pun dia dah puas hati.

    mengandung kali ni lain pulak.akak memang malas nak keluar jalan2.suami ajak makan kat luar pun akak malas.siap suruh dia keluar sendiri dan bungkus je bawak balik..hahahah

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com