16 July 2012

Review Pureen Clearance Sale!

vahhhhh kelas kau jah,siap buat review lagik,
org lain dh bape juta kali dh g PCS ni,kau baru pestime
g dh sebok nk buat review, ahhhhhhh biar lah,blog aku!
muhahahahaha,jahat nya pg pg isnin ni.

ramai yg suh i cite how pengalaman g PCS ritu.
so meh nk story sket,1 word,BEST! best gila kot.
berbaloi dtg sini dr g PWTC ritu yg menghampakan.
dtg je sini trus almost 90% barang baby dh settle.
lepas ni x yah pk dh.tinggal en.papa nk belikan baby cot je lg.

and ibuu plak tinggak nk bli set pantang je,and breast pump.
tu xpe,nanti nanti lepas 2 3 hari before bersalin boleh bli kan.

kami bertolak dr rumah hari ahad tu @ semalam kul 10am,
tapi g mamam mamam dulu kul 11 baru bertolak,
+ salah jalan lg,google google jalan lg dlm kul 12 pm baru sampai tmpt tu.
masa sampai tu kami tgk dh ramai dh org bawak beg besar besar,
ada yg tolak trolley pon ada,berkotak kotak bli nya,
mostly cina lah,i rasa dorg nk niaga balik barang tu kan,
tu yg bli banyak banyak,yelah mana x nya,mmg murah gila tao!

mulanya i turun dulu sbb en.papa nk g cucuk duet n cr parking.
kami ni slumber je,dtg situ tp duet x cucuk,hahaha.mmg tu peel kami.
dh sampai baru nk cr bank! en.papa tanya bape nk cucuk,aku bajet 200rm.
KONON! tapi en.papa cucuk 300rm.heee,en.papa mmg seorg yg pandai bajet.
semantara tgu en.papa sampai,aku dh grab mcm mcm,sbb gelojoh!
biasa lah aku,sapa xkenal,gelojoh + xsabar.hehehe.

aku amik meternity pad,sebungkus 20keping tu 9rm.
aku x tau harga luar bape sbb x penah survey pon.hehehe.
amik sabun basuh baju baby,amik sabun,bedak,losen baby,
pin napkin,botol susu,and mcm mcm lagik lah.banyak sgt.
payah nk cite.hehehe.last last bila en.papa sampai,tgk aku
dh penuh dh satu beg ikea besar tu. and aku siap suruh dye amik
lg beg ikea tu sbb tak muat!hahahaha



lepas en.papa sampai,kami jalan lg ke bahagian baju baby,
aku amik lah baju baby 2 helai je *sedih sbb tinggal yg buruk buruk
n kotor kotor je,yg lain maybe semalam org dh siap amik dh.
and masa kami tgk kat tepi tepi tu org dh grab banyak banyak n pilih kat tepi.
sgt selfish,xsuka org yg cm tu taw.kejam,knp x pilih sama sama dgn org lain!
en.papa pun x suka org buat cm tu.

lepas tgk baju yg x berselera tu,kami g tmpt barut n mitten,
disebabkan mitten dh banyak,kami amik barut je 5helai,
balik balik umah tgk tgk barut dh banyak jugak.hehehe xpelah.
barut yg lekat lekat tu 5rm je selai,then amik blanket yg ada hood tu
2 helai and bantal satu! ok done! en.papa ajak g bayar.hehe.


actually kami nk tgk pamper newborn utk Princess,
tapi lepas tgk tgk en.papa tak perkenan pulak dgn pampers pureen.
dye kata nk bli mamipoko utk anak dye,hmm xpelah,nt cr lain.

lepas bayar bayar kami cuak gak takut x cukup duet.
tapi rupanya boleh pakai card kalau 300rm keatas,fuhhh lega!
tapi lepas settle settle sume i tny en.papa bape,dye kata 300++
je.wahhhh pandai nya en.papa bajet.kalau kua 200 td mst x cukup.

so settle sume barang baby,tinggal nk cr minyak yuyi,myk telon je.
tu rasanya cr kat kedai kedai biasa pon ada kan.

p/s : sedih sbb kena marah masa en.papa sampai.
sbb dye cr i xjumpa,dye call 6 kali i x angkat.dan aku pon pandai sgt
xpegang fon.pandai sgt kan! nasib x nanges kat situ.huaaaa.
sampai hati marah i kan! nasib i oke sbb nk cr barang anak!
skrg ni cepat sgt nk sentap! sabo jelah.

en.papa yg sibuk pilih botol Princess.


see kiri kanan,nasib en.papa gagah! hehehe.
nk tau x,bahu en.papa sampai lebam taw angkat beg tu.
sian papa!

20 comments:

mas saari said...

mesti ramai gile orang kan? akak pun ada gak plan nak pegi tapi disebabkan tak sihat terus tak jadi..huhuuuu

✿ pink velvet ✿ said...

wahhh! bestnyer dah buat persiapan utk princess :)

p/s : comei je papa-to-be tu angkat brg2 baby, hahaha~~

fifi tiez said...

bestnya.JB ni selama sy peknen, sekali je pernah buat ekspo.pad tu kira murah tau.i beli kat luar, harga dalam rm12-13 camtu..

~ NANA ~ said...

sakan shopping! kalau beli barang baby mmg tak ingt dunia kn? hehe

Aeen said...

bedding set kite same..heheeh...aeen pn beli time pureen sale yg sblm ni pny....xbeli bnyk pn time tu...baju pun dpt beli 2 pasang je..sbb orang ramai dok kaut2 baju kt situ..yg tinggal pun da buruk2 je...huhuhu....

Asz Miza said...

HEhe..biasa la tu kalau ada yg selfish dekat sana. Baju2 kalau awal dtg dapat la pilih..i pergi sales yg lepas, masuk je jalan2 tengok2 barang pastu kua tak beli pape. Weekend lepas ingat nak pergi tapi tak berapa nak sihat+barang banyak dah complete. So xpergi pn takpe kot. :D

With Julia said...

best2...time sale lah nak borong puas2 kan rara...yg ptg tgk papa baby betul2 semangat...haaa contoh yg terbaik utk papa2 to be diluar sana utk contohinya...weeeee byk borong...yg ptg rara and hubby puas hati...syukran :D

faraherda. razalan said...

Rara! Byknye shopping! Overload beg IKEA tu!

=D

LiNda said...

wahh..banyaknye membeli ye rara.ok le tu, first baby kan. Hehe,cian mr.papa smpai lebam angkat brg bnyak2 tu

puan.mila said...

time preggy mmg cpt sentap ea? mila pun prsan diri mila..asben mrh bnda kecil je trus nak nangis..haha

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin wakilkan suami ekin je
hehehehe

diana said...

kalau kat luar pad tu rm12+ la..akak beli hari tu..kat sini tak de jualan gudang gini..jadi terpaksa la beli dengan harga asal..sedih!!!:(

Gadis said...

bestnyer dapat pegi...

Gadis mmg x pernah pegi lagi sbb bile time pureen wat sale mcm tu mesti clash husben keje..

sedih tol...
huhuuh...

last2 beli kat tpt2 biase jek..
=)

cik najihah said...

wah borong habis ni..

puansazusarin said...

dari mengandung sampailah dh beranak xpernah pergi ekspo baby ker..sale baby ker..en suami xbpe minat nak bawk..hu3..

Halimaton Hanafee said...

wah bestnya...kat JB payah benor buat sales cmni tau

aTy _faRed~ said...

i pernah gi sane sekali..memang berbaloi..i borong gak pureen nyer pampers..tuk baru2 lahir ok ar gune..sebab baby pon banyak u'uk waktu tu...:) maternity pad tu harge sebenar lebih kurang 6-7 hengget tuk 10pcs..so kalau 20-9 hengget memang murah ar..:) sonok tengok orang shopping brg baby...;)

rossi rossa said...

hi rara...excited lak nk komen...selalu baca je...

i pun same..borong hampir complete brg baby kt situ.tinggal nk beli minyak telon n yuyi n cobfinement set.mmg berbaloi2 kn...stroller ngan car seat beli kt sogo ms member card day sale...pun berbaloi2 jugak..

erna said...

teringin nak pegi haritu tapi x sihat..so x pegi la..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

amboiii en papa rara menaik bam...bam lol badan erk...mesti senang hati...wink..wink...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...