31 July 2012

sebulan dan 2 hari lagi !

Alhamdulillah,setiap khamis,usia kandungan bertambah,
Alhamdulillah last week i genap 8bulan.Ya Allah,terima kasih dgn
nikmat yang kau berikan,memberi aku peluang merasa untuk mengandungkan
zuriat ku,dan memberi aku peluang untuk merasakan nikmatnya
apabila mengandung kan satu lg nyawa di dlm perutku.

tiap hari,pergerakannya ku nanti.ku tunggu.
xkisah walau terasa sakit dan geli,tapi aku suka!
nikmat rasanya bila baby berpusing,bergerak,menendang.
dan semalam baby move dgn slow,sgt merisaukan aku!
tp Alhamdulillah,harini baby move mcm biasa,even slow,
kick counter still dpt mcm biasa,aku berdoa,berdoa dan berdoa
agar Allah lindungi anak di dalam kandungan ni.

bila dh masuk 8 bulan ni,
dlm sedar x sedar,sebulan lebih lg anak
akan lahir dan melihat dunia,InsyaAllah dgn izin Allah.
aku mendoakan semua yg baik.aku doakan
agar perjalanan sepanjang sebulan lebih ni dan semasa bersalin
nanti akan lancar.Amin.

sebulan,bukan lama sgt dh pun,
kejap je sebulan.sedangkan setahun pon kejap.
apatah lagik sebulan kan.basic for barang baby mmg dh siap.
cuma pampers newborn je x beli lagi.maybe kena beli sikit sikit
kot,sbb x tau baby yg keluar mcm mana kan.tapi nk jugak kena cari.

and decide nk bersalin mana i x tau lagik,
ikut anak lah nk keluar kat mana,kalau ikut due ngam ngam
i nk bersalin kat ipoh,i mintak cuti awal seminggu before due,
kalau anak nk keluar awal,x sempat balik ipoh,
bersalin kat hospital ampang lah jawapnya.

xkisah mana mana asalkan aku n anak selamat.

sedih pulak masa taip entry ni.ntah kenapa.mcm x percaya.
sampai bila baru nk percaya entah lah! hehehe.

kawan kawan blogger,kalau ada yg terasa ngan i or i tersalah ckp
and komen kat blog,maafkan saya eh!

skrg ni kerap sgt mimpi baby,
pegang baby,dukung baby,susukan baby.indahnyaaaa~

tomei nomey kasut baby ni.kredit tu anisbakery.net

30 comments:

mama aleen said...

emm.. makan apa2 yang teringin cepat.. nanti dah pantang tak leh makan dah.. :)

Aeen said...

aeen pulak tiap2 jumaat usia kandungan bertambah...yela rara...sbln lebih je lg tinggal kan..huhuh....cpt betul masa berlalu...:)

::EIDA:: said...

Semoga semuanya selamat rara... =)

Asz Miza said...

I sama ngan Aeen, every friday betambah minggu kandungan..Insyaallah semoga Allah akan permudahkan urusan kita bersalin nanti. Amin. I pun kalau tetiba baby nak keluar tak sempat mmg cari hospital Ampang je la paling dekat ngan office. Tak decide lagi nak cuti berapa hari before due..rasa mcm nk kerja sampai time je..hahaha

('',)pzAEdy~ said...

good luck to u n to me! hehe. semoga perjalanan kite dipermudahkan. ameen. same goes to me, mcm2 perasaan ade waktu2 counting the days ni, papepun, teruskan berdoa. ALLAH pasti tolong.

Marya Yusof said...

As salam Rara,

Insya'ALLAH segalanya akan baik2 sahaja... Kata2 mu sungguh menyentuh jiwa dik... Ya ALLAH kau peliharalah Rara & bayi dalam kandungannya... semoga selamat & dipermudahkan... Ameen :)

mas saari said...

sekejap je kan! moga semuanya selamat nanti..

fifi tiez said...

kita beza seminggu.. :)

Syazlina Khairuddin said...

Syaz doakan rara selamat bersalin & dapat baby comels!hihi..InsyaAllah everything gonna be fine =)

.:shura shushi:. said...

Nak bersalin sudah,dulu kena bujang,lepas itu kahwin,now sudah mahu jadi mummy,cepat sungguh masa

Jaga diri tau..!!

Kakzakie said...

Masih sempat beraya lagilah ye. Harap-harap semuanya berjalan dgn lancar. Insya-allah boleh makan rendang Raya ni sebelum kena berpantang:)

KhaiRin : anies said...

yg penting semuanya sihat dan selamat..

yN crEATioNs said...

insyaAllah, pasti semuanya selamat..amin

kaklong said...

SEMOGA SELAMAT KEDUANYER YER...amin

MizzTina said...

sabar rara..semoga selamat n sht sentiasa...

:: Mrs.Eady :: said...

wahhh...tak sabar dah tu!

Gadis said...

semoga semuanya dipermudahkan...

same la ngan Gadis ni...
mcm x percaya sebenarnyer...
hihihi

IFA Athirah said...

blh mkn ke ksut baby tu?trlalu comey utk diamkan .hihi

e k i n ♥ y u s r i said...

semoga rara mudah bersalin
insyaallah

Hanys Jehari said...

Bestnya nk jd ibu dh... Take care dear

cik najihah said...

semoga dipermudahkan semuanya kak

Ardini Humaira said...

semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti, amin.. doakan dni sama :D

Sue-Rya Qistina said...

saya doakan agar rara n baby baik2 je. insyaAllah, semoga semuanya dipermudahkan. doa, sabar dan tawakal pdNya ya :)

http://suriaqistina.blogspot.com/2012/07/diapers-buat-bayi-saya.html

εïз mummyHaza εïз said...

Semoga semuanye selamat dear.... Byk2 kan berdoa..

miss she said...

rara, insyaALLAH..saya doakan semuanya dipermudahkan.. amin...

aTy _faRed~ said...

kejap jer rase kan...rase macam baru bace rara hantar comment bagi hint.. ;p tapi tak bagitau kat blog dah pegnan mase tu..sekarang dah masuk 8 bulan..!! dah dekat sangat..insyaallah tak lame lagi nak jumpe baby...:)

amal said...

all the best dear. semoga dipermudahkan semuanya :)

dEdEQ dE wIshEs said...

WAH .. ALHAMDULILLAH AKAQ .. BESTNYE .. HEHEHE .. MESTI COMELKAN ORG NGANDUNG NI .. EEEE .. CUTE3 .. JAGE DIRI N JAGE KANDUNGAN TAU .. BANYAK2 KAN REHAT

cha said...

Wah lg sebulan je. Cherish the moment ye :)

diana said...

tu la..
tak sabar kan rara..
tapi akak ni ada rasa risau jugak..
sebab ada sejarah retained placenta..
tapi sebab nak sangt tengok maisara ada adik,harap2 semuanya ok la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...