Image and video hosting by TinyPic

31 July 2012

sebulan dan 2 hari lagi !

Alhamdulillah,setiap khamis,usia kandungan bertambah,
Alhamdulillah last week i genap 8bulan.Ya Allah,terima kasih dgn
nikmat yang kau berikan,memberi aku peluang merasa untuk mengandungkan
zuriat ku,dan memberi aku peluang untuk merasakan nikmatnya
apabila mengandung kan satu lg nyawa di dlm perutku.

tiap hari,pergerakannya ku nanti.ku tunggu.
xkisah walau terasa sakit dan geli,tapi aku suka!
nikmat rasanya bila baby berpusing,bergerak,menendang.
dan semalam baby move dgn slow,sgt merisaukan aku!
tp Alhamdulillah,harini baby move mcm biasa,even slow,
kick counter still dpt mcm biasa,aku berdoa,berdoa dan berdoa
agar Allah lindungi anak di dalam kandungan ni.

bila dh masuk 8 bulan ni,
dlm sedar x sedar,sebulan lebih lg anak
akan lahir dan melihat dunia,InsyaAllah dgn izin Allah.
aku mendoakan semua yg baik.aku doakan
agar perjalanan sepanjang sebulan lebih ni dan semasa bersalin
nanti akan lancar.Amin.

sebulan,bukan lama sgt dh pun,
kejap je sebulan.sedangkan setahun pon kejap.
apatah lagik sebulan kan.basic for barang baby mmg dh siap.
cuma pampers newborn je x beli lagi.maybe kena beli sikit sikit
kot,sbb x tau baby yg keluar mcm mana kan.tapi nk jugak kena cari.

and decide nk bersalin mana i x tau lagik,
ikut anak lah nk keluar kat mana,kalau ikut due ngam ngam
i nk bersalin kat ipoh,i mintak cuti awal seminggu before due,
kalau anak nk keluar awal,x sempat balik ipoh,
bersalin kat hospital ampang lah jawapnya.

xkisah mana mana asalkan aku n anak selamat.

sedih pulak masa taip entry ni.ntah kenapa.mcm x percaya.
sampai bila baru nk percaya entah lah! hehehe.

kawan kawan blogger,kalau ada yg terasa ngan i or i tersalah ckp
and komen kat blog,maafkan saya eh!

skrg ni kerap sgt mimpi baby,
pegang baby,dukung baby,susukan baby.indahnyaaaa~

tomei nomey kasut baby ni.kredit tu anisbakery.net
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 comments:

  1. emm.. makan apa2 yang teringin cepat.. nanti dah pantang tak leh makan dah.. :)

    ReplyDelete
  2. aeen pulak tiap2 jumaat usia kandungan bertambah...yela rara...sbln lebih je lg tinggal kan..huhuh....cpt betul masa berlalu...:)

    ReplyDelete
  3. Semoga semuanya selamat rara... =)

    ReplyDelete
  4. I sama ngan Aeen, every friday betambah minggu kandungan..Insyaallah semoga Allah akan permudahkan urusan kita bersalin nanti. Amin. I pun kalau tetiba baby nak keluar tak sempat mmg cari hospital Ampang je la paling dekat ngan office. Tak decide lagi nak cuti berapa hari before due..rasa mcm nk kerja sampai time je..hahaha

    ReplyDelete
  5. good luck to u n to me! hehe. semoga perjalanan kite dipermudahkan. ameen. same goes to me, mcm2 perasaan ade waktu2 counting the days ni, papepun, teruskan berdoa. ALLAH pasti tolong.

    ReplyDelete
  6. As salam Rara,

    Insya'ALLAH segalanya akan baik2 sahaja... Kata2 mu sungguh menyentuh jiwa dik... Ya ALLAH kau peliharalah Rara & bayi dalam kandungannya... semoga selamat & dipermudahkan... Ameen :)

    ReplyDelete
  7. sekejap je kan! moga semuanya selamat nanti..

    ReplyDelete
  8. Syaz doakan rara selamat bersalin & dapat baby comels!hihi..InsyaAllah everything gonna be fine =)

    ReplyDelete
  9. Nak bersalin sudah,dulu kena bujang,lepas itu kahwin,now sudah mahu jadi mummy,cepat sungguh masa

    Jaga diri tau..!!

    ReplyDelete
  10. Masih sempat beraya lagilah ye. Harap-harap semuanya berjalan dgn lancar. Insya-allah boleh makan rendang Raya ni sebelum kena berpantang:)

    ReplyDelete
  11. yg penting semuanya sihat dan selamat..

    ReplyDelete
  12. insyaAllah, pasti semuanya selamat..amin

    ReplyDelete
  13. SEMOGA SELAMAT KEDUANYER YER...amin

    ReplyDelete
  14. sabar rara..semoga selamat n sht sentiasa...

    ReplyDelete
  15. semoga semuanya dipermudahkan...

    same la ngan Gadis ni...
    mcm x percaya sebenarnyer...
    hihihi

    ReplyDelete
  16. blh mkn ke ksut baby tu?trlalu comey utk diamkan .hihi

    ReplyDelete
  17. Bestnya nk jd ibu dh... Take care dear

    ReplyDelete
  18. semoga dipermudahkan semuanya kak

    ReplyDelete
  19. semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti, amin.. doakan dni sama :D

    ReplyDelete
  20. saya doakan agar rara n baby baik2 je. insyaAllah, semoga semuanya dipermudahkan. doa, sabar dan tawakal pdNya ya :)

    http://suriaqistina.blogspot.com/2012/07/diapers-buat-bayi-saya.html

    ReplyDelete
  21. Semoga semuanye selamat dear.... Byk2 kan berdoa..

    ReplyDelete
  22. rara, insyaALLAH..saya doakan semuanya dipermudahkan.. amin...

    ReplyDelete
  23. kejap jer rase kan...rase macam baru bace rara hantar comment bagi hint.. ;p tapi tak bagitau kat blog dah pegnan mase tu..sekarang dah masuk 8 bulan..!! dah dekat sangat..insyaallah tak lame lagi nak jumpe baby...:)

    ReplyDelete
  24. all the best dear. semoga dipermudahkan semuanya :)

    ReplyDelete
  25. WAH .. ALHAMDULILLAH AKAQ .. BESTNYE .. HEHEHE .. MESTI COMELKAN ORG NGANDUNG NI .. EEEE .. CUTE3 .. JAGE DIRI N JAGE KANDUNGAN TAU .. BANYAK2 KAN REHAT

    ReplyDelete
  26. Wah lg sebulan je. Cherish the moment ye :)

    ReplyDelete
  27. tu la..
    tak sabar kan rara..
    tapi akak ni ada rasa risau jugak..
    sebab ada sejarah retained placenta..
    tapi sebab nak sangt tengok maisara ada adik,harap2 semuanya ok la..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com