20 July 2012

tabiat makan yang mcm lepas ni xleh makan dh.

knp kat Malaysia ni sume org punya tabiat yg sama.
pg ni nk breakfast sedap sedap kononnya sok x leh breakfast dh.
pg ni je aku mkn 2 keping roti kosong n milo ais! pg pg dh ais tao!
then tgh hari pulak mkn lg nasi,selalu kalau mkn roti 2 keping,
tgh hari mcm kenyang sket,so lewat mkn,tapi ni x,kul 12.30
dh terasa laparnya.hehehe.nasib rini kantin bg mkn free.
tgk kawan kawan lain kata sume opis dorg buat mkn besar rini
sbb sok dh puasa,wahhhh jeles!

ni balik ni tekak pulak mcm nk mkn eskrem mcD,
so balik ni mcm nk kena singgah mcD bli eskrem.
n nk mkn kek secret recipe.tapi kalau suami x de mls nk g 
SR sorg sorg,so mlm sok pas buka lah g SR mkn kek.
tadi pulak masa lalu texco extra taman midah tu,
tibe tibe teringat big apple.huaaaaa sume makanan yg aku
teringin sume manis manis,mengapakah!

rasa mcm nk dpt kan jugak.tp xpelah,ahad lah pulak buat
request kat suami,hehehe.

aku bukan nk mengata org lain mkn x hengat sebelum puasa,
tapi aku pon sama,mcm lepas puasa dh xleh mkn siang.
dan harini gerai penuh,penuh dr biasa,sume org nk mkn sedap.
sume nk mkn.dan for sure rini tesco ke giant ke mst penuh sbb
sume berpusu pusu nk g beli barang dapur kan.yelah,rini kan dh nk
startt sahur pulak.hmm aku sahur wajib dgn milo and roti.hehe

korg sume jgn skip sahur mcm zaman budak budak dulu k.
ingat sume dh jd mak budak! hehehe.

see punya lapar sampai pakai kasut sebelah lain lain,
nasib perasan,kalau dh sampai bawah,xke malu? hahaha



25 comments:

CikPuan Ira said...

kaki dah bengkak ke awk..

Bazilah (^0^) said...

hahaha tu mmg lapar betul tuh :D selamat berpuasa rara. Moga baby pon dpt puasa sama ngan ibu nye :)

Aeen said...

hhahahah..smp pkai slipar pun sblh lain....hehehe...

✿ pink velvet ✿ said...

aku pon same ... arini siap beli kudap2 dtg opiz, hahaha~~

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

ha ah, sama kan.. Yana harini dah plan balik nt nak singgah mcD beli askrim, pastu mlm nt nak makan steamboat.. sok buka nak beli ayam golek sekor. semua nya NAFSU belaka ! hahaha

diana said...

akak pun mengandung nak makan manis je sekarang ni..tapi suka manis buah la..nak laici la..rambutan la..manggis la..yang penting buah yang manis.

kalau aiskrim tu pun boleh kata hari2 jugak la..heheh

fifi tiez said...

sy arini pun lepas makan kfc,sibuk nak cari aiskrim mekdi.memang suka sangat makan benda manis.agaknya baby girl memang camni kot..

::EIDA:: said...

Orang cakap, kalau preggy anak perempuan memang suka makan manis manis.. hehehhee

With Julia said...

funny lah rara neh..ehhehe samalah cm julia...dh akhir trimester neh suka sgt mamam yg manis2...mcm aiskem MCD...SR...and lain2...semua nak amam...ahahha mungkin hormon nak maniskan muka si baby kot ngah melanda mummy2 neh ehehhehe...celamat bersahur ye nanti rara...jga bb princess bebaik...:D

shedameor said...

selamat berpuasa kak :)

Lieyda said...

slmt berpuasa kak rara :)

KhaiRin : anies said...

walau terlewat mcm mn pon ttp nk msk n mkn sahur..kecuali bgn da azan waaaaa

Sue-Rya Qistina said...

mase preggy dulu saya pun suka mkn benda2 manis. esp aiskrim mekdi. klau bole hari2 nk beli. huhuhu. kita kan berkongsi dgn baby, tu yg rase perlukan lbh glucose dlm badan. :)

miss she said...

sy pun camtu.. tadi g settlekan semua benda yang nak makan, makan je.. macam dah takleh makan untuk selama-lamanya kan...

ieda said...

memang pun kena ubah ..
sbb di siang hari dah x leh nak makan2 kan ..;0

salam ramadhan al mubarak buat rara dan hubby .. semoga bulan mulia ini memberikan keberkatan buat kita semua .. ;)

Cik tikah said...

makin berselera yer. baby lapar tuh :)

Zahirah Dzulkifli said...

Hahahaha. Waktu pregnant, memang nak makan je kak. Tu belum berpantang. Akak saya dulu memang selalu nak makan je haaa.. By the way, selamat berpuasa akak :)

erin moshimoshi said...

ahahahah senget la rara ni

fieda said...

selamat berpuasa...

erna said...

hehehe...erna pun penah jugak jadi gitu.punya x sabar nak makan.

ct kektus said...

aih, tekak tu saje lah nak manje2 makan makanan yg macam2 kak. :D

kalau pakai kasut lain2 pon tak pe. bila orang tanya. jawablah, fesyen. hehe :D

ct kektus said...

aih, tekak tu saje lah nak manje2 makan makanan yg macam2 kak. :D

kalau pakai kasut lain2 pon tak pe. bila orang tanya. jawablah, fesyen. hehe :D

msredcheesecake said...

Over lapar ni sampai salah selipar... Heee.... Nafsu makan time pegnen mmg pelik....hheee

izla said...

selamat berpuasa.
apa menu berbuka hari ini?hehe

mOoN said...

waaaa... nak makan macam2 juga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...