Image and video hosting by TinyPic

26 July 2012

yeeeeHuuuuuu Bonus raya!

Alhamdulillah,semalam nk naik solat magrib,
i terstuck jap kat berita tv3 umum kan bonus raya
utk penjawat awam,dan 500rm utk para para pesara.
Alhamdulillah,syukurrrrr rezeki anak,ini lah yg dinama kan rezeki.

so gaji boleh lah dimanfaat kan sebaik baik nya.
boleh bli baju baby lg sket n keperluan keperluan lain,
dan bonus yg dpt 9 ogos nanti boleh simpan untuk lepas raya
sementara nk tgu gaji yang akan dtg,gaji kita agak lambat lepas raya kan.
so pandai pandai bajet eh,jgn terover shopink ye kawan kawan.
hehehe.

actually suami i dh suruh bajet dh bape nk pakai raya ni.
i pon x tau bape nk pakai,xreti nk bajet.yang i nk utk raya
just jubah or kaftan utk pakai raya, ( sbb dh boyot,xtau nk pakai 
baju apa dh ) handbag baru ( sbb i mmg beli handbag setahun sekali
je,time raya baru beli baru,then pakai lah selagi boleh )
then lagik 1 nk beli jam,hehehe,apa kena mengena jam dgn raya kan.
tapi rasa tahun ni nk tukar jam.pasal bajet pulak,tgk lah
mana harga yg sesuai dan cantik.mall mst banyak sale kan for raya.
so,pilih yang paling terbaik.heee.

anyway,thanks to PM sbb peruntukkan bonus raya,
banyak btol rezeki kita dpt tahun ni.so bersyukur lah.
Amin.

pg ni pakai tudung bunga bunga sbb hati berbunga bunga.heee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

38 comments:

  1. untongla keje gov...kte keje swasta ni mengedip je lah nengok org gov...isk3....
    eh nak beli jam..??sy dlu last2 preggy tk boley pakai jam dah...tak muat...gemok sgt kot...hahaha...

    ReplyDelete
  2. same la kite.
    hati bunga bunga.
    rezeki bln puasa

    ReplyDelete
  3. hehe. kita pun sama, hati berbunga bunga. rezeki masyuk. syukur alhamdulillah kan ;)

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah syukur..mmg duit raya kerajaan diperuntukkan khas tuk bg duit raya kt mak apak n anak2 buah..huhu

    ReplyDelete
  5. hoyeeaa...best dpt bonus kan..heheeh...rezeki baby...aeen pn da dpt gak...awl bln 7 ari tu da dpt..leh shopping..heheh

    ReplyDelete
  6. Sama macam kakak beli handbag setahun sekali itupun abang belikan kalau tak kakak guna selagi boleh..

    ReplyDelete
  7. tak tau nak pakai bonus tu untuk apa sebab nak beli baju pun macam x berbaloi kan..yg len2 pun malas..simpan jelah

    ReplyDelete
  8. Syukur! Ida lepas lah minyak tol Pagang ke Melaka.. hihihi

    ReplyDelete
  9. syukur alhamdulilah...juju pun happy rara sbb kita sebagai gov service dpt gak bonus...lagi berbonus2 utk simpan bajet beli brg2 ptg bb kan...rara sungguh comel tau pakai tudung munga2...suka tgk manis jek ;)

    p/s rara, kita pun dah beli jubah tau utk pakai ari raya...hehhe beli sebelum puasa lagi malas nak bersesak2...tggl baju raya si kecik je x beli lagi...ehehhe

    ReplyDelete
  10. untung keje gomen skrg nie
    tahniah dikk
    simpan buat belanja .. belanja berhemah ;))

    ReplyDelete
  11. anis keje kontrak j ngn gov..xtawu la taun ni dpt ke x..slalunya dptla..mitak2 dapat gak..nak jugak ati berbunga riang cam rara... :))

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah rezeki baby,linda ni ntah dapat ke tidak dr rapid KL..arap2 dapatla

    ReplyDelete
  13. bestnya keje gomen.
    spend wisely k..
    nak tumpang bonus sikit boleh??hehe

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah.. rezeki tahun ni..

    tu la, kena pandai bajet kan.. jangan pas raya ni, kering pulak nanti..

    ReplyDelete
  15. untungla.. cik tqah keje private..huuu.. raya ke tak sama jaa

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah, rezeki Allah..

    bonus 9 Ogos, gaji pulak 13 Ogos.. pastu nak tunggu gaji bulan 9 yang masak tu! so kena jimat cermatlah..

    ReplyDelete
  17. syukur alhamdulillah. berbunga2 hati kita kan dpt berita yg mmg dinanti2kan ni. saya pun x guna utk raya ni. nk simpan dlm akaun anak2 :D

    ReplyDelete
  18. ALHAMDULILLAH....gaji plak masuk 13hb ogos t...blehla shopping sakan but janganla smp membazir

    ReplyDelete
  19. hati berbunga-bunga sebab dapat duit raya lebih. huhuuu ;)

    ReplyDelete
  20. bestnye, yg private ni tngok je la.. huhu, erk tapi semalam mcm ada dgr nak dpt bonus gak... nggeee...

    ReplyDelete
  21. company i pon dpt insebtif raya rm500 tp dh guna utk shopping barang yg bkn2! haha

    ReplyDelete
  22. bestnye dpt bonus. Kite nih private xde pon hukhuk. Belanja sket :D

    ReplyDelete
  23. suami akak tak de la bonus raya nih.cuma yang best nya bulan ni suami naik gaji...
    best2...
    nak besalin pun senang hati..
    nak raya pun lagi senang hati..
    ehheeh

    ReplyDelete
  24. Nice blog :)
    salam kenal ...
    menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
    di tunggu kunjungan balik.nya!terimakasih ...

    ReplyDelete
  25. untung lah org keje gov.. kite yg private ni tgk jelah.. hehe

    ReplyDelete
  26. cantik mata bereyeliner mcm tu, suka tengok, best la keje gov, murah rezeki..Alhamdulillah kan

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com