Image and video hosting by TinyPic

08 August 2012

beg Princess ke hospital siap!

besok dh masuk 34weeks,kalau nk diikutkan baby matang,
37weeks dh boleh bersalin org kata,lebih kurang lg 3 minggu dh
boleh bersalin gamaknya aku ni.hope baby turun lah.
kalau boleh nk jugak bersalin normal.tapi kalau dh takdir
aku di c-zer,aku redha.asalkan anak and ibuu selamat.

beg aku dh ready kan 3 minggu lepas,
last week baru siap siap masukkan beg aku n baby
dlm kete,hehehe.punya lah malas nk siapkan beg,
knp ntah.beg baby asalnya aku suruh suami yg tolong.
aku bg list apa yg kena bawak,then dye pilih pilihkan 
baju n barang barang baby yg nk kena bawak,
bila aku bukak bukak beg tu,dye g nya bawak baju
superman,baju yg kaler kaler yg mcm nk bawak bejalan.


nk tergelak aku,org baby yg baru lahir kena lah bg dye pakai
baju putih kan,baju yg dye selesa,ni papa dia g bawak baju
yg tebal tebal,and yg besar tu.hadooiii papa papa.sabo jelah.

then aku punggah balik baju tu,masukkan baju lain.
mak aku pesan jgn bawak baju cantik cantik,
takut hilang,misi amik.hehehe.yeke mak?! ada ke misi
nk amik baju baby kite? pelik.

then bila aku bukak beg kecik pulak,
papa nya siap bawak bedak,mandian baby,nappy rash
cream,botol susu,hehehe,papa oooiiiittt kat hospital xde nya rajin
org nk berbedakkan baby kita.hehehe.tak yah bawak kot
bedak tu sume kan.heee~

ni lah barang yg papa nk bawak g hospital.hehehe.

baby losen pon papa nk bawak.hehehe

barang ibu lak,ibu bawak kain batik,sweater,
t-shirt,towel,towel kecik,underwear pakai buang,
maternity pad,n lain lain lg lah.sume ikut list yg Kina bg dulu.
i 1st tyme bukak n tgk maternity pad tu.terkejot berok aku,
panjang gila kan.hehehe.cano nk pakai tu!
( kalau bersalin czer,darah bawah kua jugak eh )


so far sume dh ok lah.
dh siap.tinggal nk cr lg sket sket je
barang baby.kalau org tanya aku dh sedia ke 
nk bersalin?! hmm jawapan aku sedia KOT! nk kata x,
aku dh ready,nk kata ready,debaran masih ada.
nk takut sgt pon x boleh sbb aku mmg kena lalui saat tu.
yg penting sgt x sbr nk jumpa baby! yeay!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 comments:

  1. hahaha..lawak je husband rara..bju superman pun dia bubuh ye, sabor je la. excited sgt le tu papanyer..:)

    ReplyDelete
  2. selamat deliver ye dik,bergaya sungguh beg princess..

    ReplyDelete
  3. kalau bersalin c-zer darah tetap kuat kat situ dik...

    ReplyDelete
  4. betul2.masa sy nak kemas beg hospital pun,sy tkejut tengok pad tu panjang melampau2..haha

    ReplyDelete
  5. hehhe kelakarlah papa baby rara neh...itulah perasaan hati seorang sang bapa kepada bb yer ...kalo boleh bedak dan shampoo besar2 pun nak dimuatkan dlm beg ehhehe cumel je papa rara to be neh kan...ehheheh wat ju tersenyum tgk telatah u all kekkekke ;P apa yg ptg rara dh siap beg baby yeyyyyyyy...

    p/s julia dh masuk 36 minggu..anytime leh deliver geng2 opis kata...diorg suh julia balik...xmooooo...boring dok umah baik keje kan rara ehehhe...nanti raya baru cuti sakan sampai hjg oktober. :)

    ReplyDelete
  6. amboiii kak..btol2 dr depan ke belakang maternity pad tu..huhu..

    kalo pakai comfirm xbocor ni..hihi

    alhamdulillah da settle sumer kan..semoga segalanyer dipermudahkan..doa2 akan dpt bersalin normal..insyaAllah..

    ReplyDelete
  7. Settle semua! YEAHH~ Semoga semuanya berjalan lancar.. =)

    ReplyDelete
  8. kelakar nye akak..
    hihi..waa x sabarnye nak tunggu baby kelua

    ReplyDelete
  9. hahaha. lawak kan bila si suami nih dsuruh bkemas. so, u da fully ready la ni ek. heheeh. good luck !

    ReplyDelete
  10. nak dapat baby dah dia..takut mcm mana pun tp tetap tak sabar nk tgk baby kan.. mcm seronok pulak packing brg2 baby..hehe :)

    ReplyDelete
  11. semoga rara dipermudahkan urusan bersalin yer..kelakar plak membayangkan gelagat papa to be baby rara..kihkih..xsabar plak nak tgok papa to be baby yana kemas bag baby nt =)

    ReplyDelete
  12. papa yg eksaited lebih...kehkehkeh

    ReplyDelete
  13. ehhh...linda pn da msuk 34weeks...tp,still x kemas beg lg...sgt x senonoh...seb baek incikSuami xd...kalo ad sure dia da bebel...

    ReplyDelete
  14. Hahaha..siap bawak wipes dgn lotion botol besar lagi..kelakar la husband Rara..nasib i tak suh my husband yg packing..kalau tak nasib sama je..:D Ada lagi 2weeks++ untuk sampai 37w..hoho..tak sabar nk jumpa baby!

    ReplyDelete
  15. misi amek?
    x kottttttt...
    :)
    slamat bersalin yer. smoga dipermudahkan segala urusan :)

    ReplyDelete
  16. yang barang toiletries baby, belilah yang pack mini tu.i bawak yg johnson punya set mini beli kat giant.sb memang sikit je guna...

    kita bawakkan baju baby sume yg pureen tu.fancy2 tak bwk...hehehe

    ReplyDelete
  17. pad tu akak beli last2 x pakai.. pakai yg biasa overnight ada wing tu. besar sgt rasa x selesa. masa lepas bersalin nurse pakaikan yg hosp punya.. yg ada sejuk tu utk krgkan bengkak lepas jahit.. lepas tu pakai yg biasa je

    ReplyDelete
  18. Kalau ke hospital swasta tak payah bawa semuanya. Cuma masa nak balik dia minta pakaian baby. Lain-lain semua dia sediakan. Even pad kita pun dia sediakan..

    ReplyDelete
  19. lawak je hasben rara.. hehe

    mcm sy dulu, misi suruh siapkan sepasang je baju bby letak kt bilik ctg. nt dh smpai mase dorg amik baju yg sepasang tu...

    ermm, maternity pad tu kena ade byk kot... czer pun kuar jgk drh kt bwh tu...

    ReplyDelete
  20. bilik bby mesti dah siap awal2...hhee tak saba dah ni...

    ReplyDelete
  21. botol susu jangan bawak.
    kalau GH, free je kene marah.

    ReplyDelete
  22. wah semua dah lengkap ..
    pinkkkkkkkkkk semua
    sekali kuar boysss ekekek
    acahhh je ..
    eh eh mana tahuuu ekekek ;)

    ReplyDelete
  23. brg baby nk bwk gi spital sume dah standby..tinggal brg aeen je x packing2 lg..nth bila rajen nk packing pun xtau la...hehe..

    ReplyDelete
  24. mia ms mula buka ms nk pack beg bersalin pn terkejut tgk maternit pad..tp ble mak kata..darah byk t..mia percaya la...hehe

    so pink..baby girl ek rara?

    ReplyDelete
  25. hehe beshnyeee..mesti tak saba kan..comel betul beg princess tu..:)

    ReplyDelete
  26. congrats! even though belum lagi beranaknya. semoga Allah permudah ;)

    ReplyDelete
  27. if czer still kuar darah but tak banyak...& disarankan pakai pad bertali tanpa panties spy tpt jahit tu cepat kering..jgn lupa mandi wajib sebaik saja bersalin utk menyucikan diri dr darah wiladah..bawak gak pam susu (ni berdasarkan pengalaman....amzar tak nak minum direct from sha...bila nak pam pki pam getah biasa ya rabbi mmg azab smp bengkak & demam so last2 bli pam manual medela kat spital)...if swasta kite tak yah nak risau pasal penjagaan bb...lebih tumpukan pada diri sendiri tu pun rileks sgt..bb nangis mlm2 pun bleh tidur lena cos ade yg menjaga....juz sediakan pakaian bb masa balik...if gov, jenuh sikit nak jaga bb & diri sendiri...bb pun slalunya tak dibersihkan dgn betul...& if bw pam susu/botol susu kene sorokkan takut misi marah...bw juga biskut & minuman 3 in 1/susu cos mmg kerap lapar tgh2 malam...jgn sesekali minum air sejuk...bawa gak minyak panas & socks utk pakai slalu..bawa surah yassin gak

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com