09 August 2012

Buffet Ramadhan LEPAK SANTAI Ipoh

last week masa balik ipoh saje lah belanja family
i Iftar kat lua,sbb gov kan nk dpt bonus,so boleh lah belanja
family mkn buka kat lua,hehehe.sbb ada bajet lebih.
seronok actually bila dpt berbuka satu family neh.

ibuu and papa yg SIHAT! hehe
dlm 2 minggu gak i survey tempat berbuka kat Ipoh.
Ipoh mmg x banyak choice mcm KL,kalau kat Kl ni bersepah kan.
pilih je mana nak,kat Ipoh agak terhad,hotel yg ada pon bape je.
then mahal gila.i try tanya my Uncle yg keje kat Hotel Riverfront baru tu.
harga buffet dye rm55,fuhhhh berpeluh dengar.i x kisah dgn harga 55 tu.
tapi yg masalah nya nanti,my mom n adik adik bukan jenis mkn banyak.
i pon sama ( yeke ) hehehe, i skrg preggy ni mkn boleh tahan lah.
tu sbb badan naik.hehe.tp kalau buka kat lua i mmg kurangkan minum 
air sbb nk simpan space utk mkn banyak banyak.

kalau rm55 sorg,and mkn biasa biasa je rugi kan.
so i try tanya akk yg masak katering i masa i kawen dulu.
dye opcoz lah tau sbb org Ipoh kan.hehe.

then akk tu suggest kat i Restoren Lepak Santai.
i call and book,bila i tanya harga rm23 je untuk dewasa.
bila tanya menu,dye ada over than 50 menu.wahhhh siap ada kambing.
suami i suka lah kambing.mmg fav dye tu.tapi malangnya kami sume
xmkn kambing,so rugi kan?

tu sbb i rasa kalau nk buffet yg family x banyak sgt mkn,
better amik yg biasa biasa je,sbb kita nk berbuka satu family
nk hepy hepy,nk borak borak kan,bukan nk mkn banyak sgt pon.

tapi mmg best makanan kat Lepak Santai tu sbb makanan dye sume sedap.
SEYES x tipu,bg orang orang Ipoh yg masih mencari buffet ramadhan,
g lah ke Lepak Santai eh.murah n sedap sgt!

sampai skrg i masih teringat ingat lagi makanan dye.hehehe.

menu : 
nasi and lauk kampung.lauk over than 30jenis rasanya.
kuih muih
laksa,mee kari,mee/bihun sup
mee goreng kuetiow goreng
air 4 jenis
buah buahan
kambing

suasana kat situ.hmm xbanyak yg i amik pic,sbb ingat makan jee.hehe

21 comments:

Aeen said...

aeen suka mkn kambing...sedap tu...hehehe..

:: Mrs.Eady :: said...

tak sabar nak bufet sabtu ahad nie.hehehe..kami kaki mkn!

Pn. Sheila@CC said...

wow... mesti meriahkan bila iftar ramai2 dgn fmly skali...:-)

ros_reeza said...

Ros jarang nak makan ala buffet ni kat restoran sbab rasa rugi, bukan jenis yg suka makan sangat... sebab bukak puasa mesti air je yg jalan dulu :)

Anamarza Sue said...

Lama tak makan kambing, zaman keje dulu je huhu

Berbaloi gak kan buffet RM23 dgn pilihan banyak camtu

Saya Disini said...

cm best je kt sini

ika said...

best nie! leh try nnt...:) ipoh tu dekat je nak g...

nuyui a.k.a miss YUI said...

kat mana tu kak? leh la p.

Sue-Rya Qistina said...

daging kambing adalah yg plg rendah kolestrolnya. makanan kegemaran Rasulullah juga. hehehe..murahlah klau RM23 per head. klau kt KL ni, lbh dari RM30. saya ni pulak jenis mkn skit, mmg x pegi la buffet2 ni time berbuka. hehehe

shedameor said...

okay, macam nak kena try je. hehe

ieda said...

banyaknyee menuu .. sure rara puas nak pilih utk makan ;)

Riana said...

indah gak suasana restoran ni..mgamit memori gitu =)

Hans said...

uish
kambing
sedap tuuuuu

msredcheesecake said...

lama dah tak makan kambing... kalau makan mahu berpinggan...

shizansyafik said...

ipoh tu area mana lepak santai tu rara?

najihahfara said...

kalau buffet ni sy suke dengan dessert die hihi

diana said...

betul tu rara..
bila buka kat luar dengan keluarga ramai2 ni banyak sembang je dari makan...
rugi kalau mahal2 ni..

Cik tikah said...

SdpnyĆ aaaaaa

nida-razak said...

ala..terlambat tau..hari tu ngn opismate cari tempat yg best, i suggest impiana sbb last week pg impiana ngn hubs mmg best, tp a bit pricey, so diorang xnak, last2 pg syuen, rm 30 sorang, tp makanan dia biasa2 je..baik makan kat restoran biasa..huu

Annisa mulia said...

So yummy :p

erinbasha said...

kak.. nak contact number dy bley? jenuh sy google tk jumpe huhu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...