09 August 2012

Hati SENTAP!

salam korg semua! sihat?

aku? sihat,tp hati ada sikit sakit.rasa nk nanges pon hade.
tapi aku sbr,nanges banyak kang batal puasa pulak.

apa perasaan korg eh kalau ada org yg mcm xpuas hati ngan korg.
walaupon dye tak tunjuk,tp dr reaksi dan perbuatan kita boleh nmpk
sikit sikit kan.padahal aku rasa aku x buat salah pun dgn dia.
aku buat hal aku je, tapi aku x tau apa yg dye xpuas hati lg.
aku xkacau dye,usik pon barang dye,padahal tu barang aku.

aku xtau sama ada aku terlebih touching or apa,
but tu lah yg aku rasa,rasa x selesa.rasa mcm dye xsuka aku.
tapi apa salah aku,apa yg aku buat kat dye,aku xbuat pape pon kat dye.
ntah lah,sedih rasa hati ni.pg td rasa nk nanges sgt.tapi aku tahan.
aku sabar.selagi boleh sabar aku sabar.mybe tu benda kecik je.
( pujuk hati )

masuk kete lah dgr lagu raya yg mendayu dayu tu.
lagik lah sedih,rasa dh bergenang lak air mata.
tapi boleh tahan lagi.moga Allah fahami hati aku.
Allah tahu segalanya yg terbuku dan apa yg berlaku.
sabar lah hati.sabar lah Safura!

19 comments:

mia-ina said...

semoga diberi kesabaran rara....

fifi tiez said...

kita peknen ni,memang emo sikit kot.jangan layanlah perasaan tu.. :)

MizzTina said...

sabar rara..cian baby tu..

Kakzakie said...

Cuba bertanya dgn baik bersempena bulan yg baik ini. Moga ukhuwah tidak tercalar - sabarlah....

Asz Miza said...

Sabar je lah..bulan puasa ni banyak betul dugaan nye kan Rara. Lagi2 kita tengah preggy memng cepat sentap walau bnda kecik. :D

With Julia said...

Rara.....
Xmo layan sgt org cm tuh...dia x suka kami semua suka rara....biarlah pe org nak kata ke nak tunjuk perangai bagai ke...kita kena positif tau rara..xmo cedih2 nanti baby pun cedih cama...yg ptg kami semua support rara...nanti princess pun happy yeyyyyyyy...rara ingat princess mesti happy....:)

Aeen said...

sabar la rara...jgn sentap2 sgt..kesian baby tu bile tau ibu dy sedih2 cmni...

:: Mrs.Eady :: said...

hormon...

LiNda said...

rara..sabar ye.maybe perasaan rara je rase mcm tu, tak pun rara try tanye that person face to face.tp tanye leklok la,kot2 dia pun de terasa dgn rara ke. jgn sedih2 eh, cian baby kat dlm pertu tu..:)

('',)pzAEdy~ said...

x moh sedih2 mommy to be ! nnt baby muncung je tau. x pe, hidup jgn bergantung pd pndgn org lain. yg penting we r on the right track . so b positive k !

.:shura shushi:. said...

TAK mahu sedih,TAK elok untuk baby

SURIA AMANDA said...

Rara,
ignore je..buat mcm biasa dan elakkan dari berfikir yang bukan2...biar la kalau kita rasa kita x buat salah..ok? x mo emo2 la...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

pedulikan dia..
yg penting rara jaga kesihatan.

Sue-Rya Qistina said...

sabar dan kuatkan kesabaran ye dear! b strong ok. wat donno je ngan org2 yg camtu. one day dia pasti akan senyap :D

aTy _faRed~ said...

same ar aty rini...hangin n sentap jer sekarang..

Ryn said...

baby pon ikut sedih gak nnt rara...sbr ye...:)

mama aleen said...

awatnya ni.. sabar banyak2.. perasaan je kot :)

shizansyafik said...

ignore je kan je rara... jangan dilayan.. sebab rara tak kacau dia pun kan..

diana said...

bila ngandung ni lagi la mudah sentap..macam akak..sebab tu akak sejak ngandung ni tak bergaul dengan sangt dengan orang keliling.banyak dok umah je.tidur tutup pintu tingkap..hahahah..raya pun akak malas nak balik kampung tahun ni..tak balik pun.balik umah mertua je.lapang dada kalau kat umah mertua.tak payah pikir pasal mulut orang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...