29 August 2012

Permohonan Cuti Bersalin.DONE!


yeehuuuuu cuti bersalin selama 90hari.
baru di apply semalam.esok i last kerja.

gila kan,esok last keje,semalam baru apply cuti.
kalau dh mmg peel suka buat kerja last minit tu mmg last minit
jugak lah kan nk buat segala.sampai benda penting pon last mint.
sampai akk yg uruskan cuti pon ckp,knp xbuat b4 raya ritu.
hehehe,jawapannya aku senyum jelah.dh mmg aku cm tu.
adeeeehhhh mslh tol.and hope cuti 2 minggu awal aku ni approve.
dan selalu nya kalau gov mmg senang je approve.
mintak mintak lah approve.Amin.hehehe.
( kang kalo x approve xpasal pasal kena tolak gaji lak )

so start next week i akan mula bercuti.sampai lah bersalin.
dan naik keje balik 04/12/2012. dan mungkin akan sambung cuti 
menyusukan anak lagik 2 bulan.suami pon dh setuju dh.

kalau boleh i nk naik keja bila baby dh besar sket.
and dh kuat sket.skrg ni mcm mcm kes yg jd kalau kita
antar kat nursery kan.hope xde benda yg xelok jd kat baby
i nanti.Amin.

so kepada kawan kawan blogger yg belum apply cuti
bersalin,sila apply awal awal eh.syratnya senang je,

isi borang cuti bersalin mcm kat atas ni,
then isi borang cuti mcm biasa,
masukkan cuti dlm HRMIS,
then photostat muka depan buku pink tu.
then done!

kadang kadang bila org kata keje gov ni gaji sket,
and org tak nk,mmg betul pon,tapi bila bab bab bersalin,
or bab bab kebajikan pekerja,mmg mudah bila keje ngan gov.
senang je nk cuti ke hape.mana mana kerja pon
adalah pro n contra nya kan.

neway,kalau korg nmpk i jarang update tu pahampaham
jelah eh.sbb kalau dh kat rumah,mmg mls sgt nk update or BW,
selalu kena tunggu mood dtg.kalau kat opis mmg wajib bukak blog.
kalau kat umah ni xtau lah knp mls semacam,tambah ag bila dh bersalin.
ntah berkurun lah kot baru update blog.hehehe.

bye! jumpa lg esok!

20 comments:

LiNda said...

yeay..cuti dah approve. Linda lak yg excited. Nanti jage dri leklok ye rara, x sbar nk tggu baby rara kuar. sure pretty like u. ;)

adnil linda said...

selamat bercuti bersalin

fifi tiez said...

i awal bulan ni dah apply cuti.tp nanti i start keja januari 2013..hehe..x sabar nak tunggu cuti lagi 2 minggu lebih..selamat bercuti!

:: Mrs.Eady :: said...

take care darling!semoga semua dipermudahkan nnti ye :)

::EIDA:: said...

Jgn lupa update kalau dah bersalin... =)

Ros Anis Rusli said...

syoknya cuti lama....anis ni kontrak j cuti 45 ari tanpa gaji lak tue...ari 46 dh kne msk keje... heaven gila keje ttp..leh cuti lama2 jaga anak... :)

ros_reeza said...

oo dah mohon cuti ye.. lulus ni.. hihihi... hope semuanya berjalan lancar :)

('',)pzAEdy~ said...

erkkk best gile da cuti. selamat bercuti dan semoga segalanya dipermudahkan. ameen

Miss Sunshine said...

rara.. cuti 2 bulan menyusu anak tu... unpaid leave ke?
haritu kita apply cuti awal2 sbb bila jumpa guru besar, die asyik tanya je.. "Dah apply cuti..?"
Haritu kite kne kepilkan sijil nikah sbb ank sulong katanya.

Pn. Sheila@CC said...

erm.. dh dpt cuti dah... Allhamdulilah... excited kan...

J.Syazwana said...

akak, akak dok mane?
kerja angkasapuri ke? huhuhu.
dulu selalu naik ktm angkasapuri tu.

selamat bersalin dan selamat menimang baby. hihihi

mizzy amalina said...

oo...camtu eh apply maternity leave?hehe..lum sempat tny2 kat kakak2 ofis lg..untungnye kalau dpt sambung cuti lg 2 bulan tu.i mcm xde harapan je..bos ade gak tny nape xcuti 2bln je instead of 3bln nnt.inikan pulak nak tmbh lg.huhu~

naluri ibu mmg la nak jg baby lame2.cuti tanpa gaji pun sanggup!hehe..kalau cek kt klinik swasta photocopy kad dia la kan?tp EDD asik berubah je ikut saiz baby...camne nak bajet cuti nih?? :)

Cik Saila said...

semoga semuanya selamat ya rara :)) bestnya boleh cuti lama2 jaga baby kan :))

shizansyafik said...

selamat bercuti rara.. =)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

akak doakan semoga semuanya di permudahkan & selamat

najihahfara said...

selamat cuti bersalin kak :)

Asz Miza said...

Bestnye sok today last keje..I kena keje until deliver..harap2 la today pn my last day kerja..maternity leave belum apply sebab bila dah bersalin baru boleh apply. Borang dah siap2 print and sign..nnt suh my friend isi kan je..

Siti Nursyamimi said...

best nye keje gomen dpt cuti lme..
kami yg swasta ni dpt 2 bln je..huhu..klu lbih kne potong gaji lagi..nywy, selamat bercuti..:)

Hana Soffelia said...

Sama mcm hana. esok last keje, ari ni baru sibuk nak hantar borang cuti bersalin. Apa2 pun good luck dear.. ^_^

CikPuanHaLia said...

Best kan boleh cuti lama2.. tak sabar gak. sebelum ni akak cuti 2 bulan jer..insyaallah hujung tahun ni merasa la 3 bulan lak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...