Image and video hosting by TinyPic

10 August 2012

week 34,baby movement slow!

Assalammualaikum kawan kawan!
rini i xupdate pon.knp? hmm xde mood lah,
kes sentap semalam masih berbekas di hati.

malam td pulak x boleh tido,
golek golek golek xmau gak tido,
tgk tgk dh kul 5am,jam bunyi,sahur.
ingat nk tido balik,tapi xmau gak lelap mata ni.
last last bangun mandi g keje,
masa drive mula lah ngantok gila.
huh! smpai tertido kat traffic light.
nasib x kena hon lelaju.

baby movement lak sgt slow.
dye ada gerak,tp lemah lembut je.
mmg mcm tu ke? knp setengah blog ibu
aku baca dorg kata week 34 pon baby dorg move kuat.
tapi akk kat opis aku ni lak kata dye suruh aku bezakan,
bulan ke 7 ngan bulan ke 8 mmg banyak beza.
7 bulan baby aktif lg,masuk bulan ke 8 baby slow sbb
dh x banyak space dye nk gerak.

and baby lak skrg suke mengeras,
tapi tendang kurang.kadang2 je dpt rasa dye tendang.
lain asek mengeras je,kalo dye mengeras tyme aku tido,
boleh sesak nafas dibuatnya.korg rasa jugak x?

maybe aku stress 2 3 hari ni tu yg baby slow kot.
sok sok aku nk hepy hepy mst baby ok kot.hehehe
doa je banyak banyak.aku buat kesimpulan baby xde space
yg banyak mcm dulu,tu yg slow.nurse penah kata,as long as dye gerak
ok,kalau x gerak langsung baru g klinik trus.

( korg lak cane eh? baby gerak sejam sekali tu normal ke? Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. emm...memg cmtu...linda pn same...nie beby byk keras je...nk duduk lame pn x boleh...yg pnting gerak beby ckup...ok la...

    ReplyDelete
  2. rara, mine almos 37W n bby sgt2 aktif la.. even time puasa. smpi realize eh, bby x tdo ke..?
    dan if bby mngeras, mmg sama mcm u la.. sakit smpi tak bnafas.. kadang2 kna bgun cepat2 n bdiri.
    n bak kata nurse tu, s long s dia gerak.. ok la tu.. ;)

    ReplyDelete
  3. kalau mengeras tu betul la.. baby kurang space.. sebab ari tu ticer sesak nafas sbb baby mengeras.. so tepuk2 perut sket mintak dia gerak macam biasa... insyaAllah tak ada apa la..

    ReplyDelete
  4. sy pulak baby suka sangat mengeliat (betul ke word ni?) sampai perut berombak2..pastu asal berjalan je,mesti perut mengeras..

    ReplyDelete
  5. lala dulu masuk 8 bulan aktif jer gerak. dah tu kalau dia gerak boleh nampak kat perut.. smpai ada sorang akak ms check up tegur akak.. nampak perut gerak2.. Rara.. maybe xde apa2 kot. tak payah risau la..

    ReplyDelete
  6. kalau takot sgt kak g je jumpe dokter kak....

    kite x pakar bab2 ni.. so better g jumpe yg pakar je....

    ReplyDelete
  7. uishh kalau letih brhenti dan tidur selelap dikk x elok utk ibu preggy ngantuk2 macam tuu .. risau kalau terjadi apa2 ..

    hurmm akk rasa normal .. adakalanya bb masa nie kuat tidur .. yaaa DR pernah cakap .. kalau tidak rara gerak2 kan dia .. means bercakap2 dgnnyaa .. usap2 perut tuu @ tekan2 di bahagian mana yg rasa kedudukan kaki @ kepala dia ..

    kalau berlarutan pergerakan yg agak slow lagi .. cepat2 ke hsp tau , jgn tunggu lagi ..
    insyaallah doakan yg terbaik ..

    ReplyDelete
  8. AKAK PUN TAK TAU LA..
    RASANYA SEKARANG MEMANG DIA KURANG TENDANG2 DAH.DIA LEBIH BANYAK BERGERAK SLOW TAPI KERAP SAMPAI BEROMBAK2 PERUT NIH..AGAK NYE BETUL LA KATA KAWAN RARA TU..

    ReplyDelete
  9. normal kot... sbb dlu doc ade ckp kt umie.. yg bby kdg2 aktif kdg2 x... :)

    ReplyDelete
  10. jangan risau..emamang macam tu
    masa mengandungkan iman, makin iman membesar..pergerakkan iman semakin sopan santun. kadang tu susah nak kira movement. buat ummi susah hati. jangan risau ok. keep in smiling dear :)

    ReplyDelete
  11. baby ekin, mkin byk minggu, makin kerap gerak....

    ReplyDelete
  12. dah hujung ni memang slow sikit pergerekan..kalau banyak pon die banyak tendang jer..sebab dalam tu dah sempit...:)

    ReplyDelete
  13. mia lak lg nk hujung.lg dia nak aktif & suke sgt mengeras & tendang bwh mia tu..aduih...yg ptg dia gerak rara

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com