25 September 2012

bila anak ko jd Burung Hantu

mlm td 1st tyme suami aku x balik lepas aku bersalin kan Princess,xbalik tu maksud nya suami aku keje,
mlm td keje dye habes lambat and aku kata tak payah balik lah,tido je kat hostel dye. ( suami aku keje kat
lumut,aku kat ipoh.kami PJJ.korg tau kan? hehe ) 

actually aku xsampai hati nk ckp kat suami aku x payah balik umah,
aku nk sgt dye balik.tapi aku kesian kat dye gak,sejak aku bersalin dye mmg kurang rest.
ulang alik tiap tiap hari dr ipoh ke lumut ( 2jam ) kul 6am dh kena keluar rumah,
then ptg nk dekat kul 7pm baru sampai umah balik.kesian sgt kat dye.tapi bia lah
suami aku rest sket,so aku kata kat dye mlm td xpayah balik.

aku risau kan jugak anak aku,sbb selalu,sblm dye tido,
dye akan main ngan papa dye,papa nya rajin melayan,kul 12 je papa dye
akan main ngan dye sblm 2 2 terlena.so Al-Kisahnya mlm td,anak aku celik
mata sebesor besornya mcm burung hantu start dr kul 12am.

mula nya kul 10pm tu aku tgk dye dh lena dh lepas nyusu,aku pon lega lah.
boleh aku tido.mak aku pon siap selimutkan anak aku ngan kain pelikat suami aku.
tapi tup tup kul 12am dye bangun,aku salin pampers dye,nyusu kan dye,mula pejam,
bila aku letak kat tilam,dye bukak mata,aduhhhhh nk gelak aku dibuatnya.
mulanya aku layan gak,tapi lama lama aku pon terlelap,dye main sorg sorg.
ek ek ek,aku pon bangun,nyusu kan lgik,salin pampers ag,tapi letak je
kat tilam,dye celik mata,berulang lah benda tu sampai kul 5am.

dh kul 5am,dye tido jap.then kul 6am dye bangun ag,
kul 7 pon bangun lg.alahaiiii anak ibuuuu,nk nanges aku dibuat nya.
aku xtau sama ada dye rindu papa dye or x selesa or kenapa.nk kata dye nanges,
xjugak,dye x nanges pon,diam je,tapi xnk tido yg merisaukan aku.

mungkin kah anak aku akan jd rapat gila ngan papa dye,
adakah dye takkan tido mlm bila papa dye xde,
adakah anak aku mmg suka berjaga mlm?
ahhhh persoalan yang bermain di fikiran aku.

kalau lah anak aku xnk tido bila papa dye x de,
jenuh lah aku bila balik KL nanti.takkan nk berjaga mlm,
mau aku lak yg jd burung hantu lepas tu.hahaha.

tak pelah,kita tgk mlm ni pulak cam ne,
korg mengalami masalah yg sama cm aku x?

kalo anak celik mmg best.kalo celik tgh mlm agak pitam gak lah.kan kan.

31 comments:

aisya said...

anak akak comel lah.. btw congrats dapat baby girl.. =)

fifi tiez said...

Muka sebijik papa dier..hehe

hayati hashim said...

Sama la rara... Aisy berjaga dri kul 11 smpi subuh... Mmg nangis la mmy ni.. Mujur dia x nangis.. Tpi kena melekat ngn mmy, klu mmy tertdo, dia bunyi2 la kasi mmy jaga.
Mmg sket lgi mmy jd brung hantu la...

THE LEKAT LEKIT STORY said...

benda biasa la tu rara.. lala dulu lg teruk nangis je kejanya smpai pagi. itu yg smpai darul syifa akak pegi. subuh2 dh terpacak kt darul syifa sbb lala x nak tido & asyik nangis. plg lama pun 3 bln prtama je mcm tu.. untung baby rara x tido je tp x nangis.. xde la tension sgt mcm akak dulu. mcm nk gila jugak la... hampir tiap2 mlm jugak dulu kitorang bawak lala round2 smpai dia tido sbb dlm keta je dia x nangis & senang tido.

Miss Sunshine said...

samelah kita rara..
baby kita ni masa menyusu die tidur..
letak je mula lah nak menangis.. huhu.
ayah die pun takde ni.. berjaga lah sorang2..

anishayati said...

ahakhak..kesiannye...bdw..comel sgt anak akak..sejibik cam papa dia lah..wakakka

mOoN said...

huhu.. ari tu pas berlama kat s.alam,, balik sabah aisya melalak x nmpk ayah dia.. masa kat s.alam,, dia nak ngan ayah dia jep.. bila moon amik je mula la nak merengek.. ayah dia amik,, diam pulak.. sib baek ada bawa bekal baju yang ayah dia dah pakai.. terus diam bila selimutkan dia ngan baju tu.. rasa cam ayah dia yg peluk kut.. huhu.. mmg mengalir airmata.. dak kecik pun dah tau erti rindu.. :'(

aimi adilah said...

geram pula tgk ank akak nie... =)

Yaya Azura aka Naz Azra said...

princess rindu papa
kesiannya...

Gadis said...

sama la ngan Gadis hari tu..
papa nyer je yang jaga Darwisy bila malam...

bila papa nyer dah balik..
terus macam tercari2 papa nyer...
huhuhu...

Ryn said...

dy rindu kt papa dy tu....sian baby..

Liyana said...

klu celik n x ngs xpela rara... klu ngs tu yg xleh tido kot..hehe

mas saari said...

comelnya puteri cam muka papa dia..

MizzTina said...

mmg anak papa la tu..

cik fadh said...

hihi ni mst princess rase pelik bile papa die xde nk men2 ngan die..tu celikkkk je kot..

comelnyer princess..rambut die lebat !

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi,nanti dia biasa tu..geram tgk baby akk.

Ros Anis Rusli said...

alahai princess...buka mata..cute sgt..mcm rara!

mama leen said...

sabo je la mama rara.. :)

syuhada said...

=). baby, mmg ikut timing. ;p. jadual dyorang jarang la miss. huhu. macam masa dalam pantang dulu, baby sy suka buang air pukul 10 - 11 malam, ;p. walaupun dia lena sangat2 (sampai bunyi berdengkur), akan bangun dan buang air jugak.ahaks.. comel je.
dan skrg, dia duk dgn ayah dia. Bila ayah dia demam, dia akan gelisah, susah nk tido. ;p. pandai betol. huhu. dah tahu rindu.. :)

mizzy amalina said...

comelnye baby!!! :)

Riana said...

anak bapak..heeeeee

:: Riri-Fatieha ::~ said...

uit blh pula princess tak tido mlm.. mayb dh terbiasa sblm tido main dgn papa dia. tu yg dia x tido2 sbb masti dia ingt lum time utk tido. hehehehe...

as ♥ Leenda said...

takpe..konpius siang or malam lagi kot..lama lama insyaAllah ok..:)

Shakina Farhan said...

Sama la..anak papa die..malam td dari kol 1-4 xnk tdo..masa nyusu die ttdo pastu nak letak bulat balik mata..

adnil linda said...

celik x nanges kire ok la tuh..boleh gak mak dia tdo...hehehe

S.A. said...

Anak kita 3month plus, kalau dia tidur awal sampai ke pagi itu adalah satu yang luar biasa. Perkara yg biasa dia memang tidur 2,3,4 atau 5 pagi. Takleh nak wat apa, gilir2 jaga dgn mak sebab pagi kita dah kena pi kerja.

::puan ungu:: said...

Rara~bese r tu baby baru nak adapt..hehehe...nanti dah lama-lama dia dah blh adjust bl time tido n bila time main=)

Munnafendy said...

anak papa sungguh ni rara... :)

Pn. Sheila@CC said...

dia dpt rasa papa dia x main2 ngn dia tu... anak akak lbh rapat ngn akak... nak tido bgn tido jer mesti cari akak... klu dia penat sgt baru ler dio tido sdiri...

aTy _faRed~ said...

biase macam tu...die akan berubah2...nanti satu mase die akan tau sendiri..biler gelap dan malam die kene tidor..heheh..macam anak aty sekarang..nak masuk 5-6 bulan dah muler tidor lewat..selagi tak pukul 10 selagi tu ar tak tidor..tapi biler dah tido..lena sampai kepagi..:) memang jadi mak2 ni banyak cabarannyer..:)

ct kektus said...

ish, fikir bukan2 pulak akak ni. baby saje nak mesra2 ngan akak tu. tu yg dia asyik bangun2 je. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...