Image and video hosting by TinyPic

08 September 2012

saya dh bersalin!

konon nya nk amik cuti 2 minggu nk berehat lah.nk enjoy enjoy
last last time masa preggy,nk get ready barang barang princess yg belum bli.
tapi last last nya lepas buat entry pasal baby breech before entry ni,
rupanya haku bersalin trus.hehehe.sabo jelah kan!

saya bersalin mula nya dirancang operation sbb baby breech,
tapi tiba tiba kena bersalin EMERGENCY OPERATION! 
elok elok kena bersalin kul 6pg jumaat 7/09 akhirnya bersalin 
jam 12.31am 7/09 tu.korang bayang kan betapa kelam kabut nya haku
and betapa nebes nya bila tiba tiba kena bersalin.

MENANGIS? mmg opcoz lah menanges,
aku get ready utk bersalin jam 6am,tibe tibe tgh tgh malam
tu jugak kena bersalin.haiiissshhhh baby ibu ni mmg saje kan.
sbb apa i kena Emergency Operation.nanti lah i cite eh.

entry ni entry nk bagitahu kawan kawan yg i dh bersalin je.
heee.nanti mst ada yg tertunggu tunggu tanya i dh bersalin ke belum kan.
heee. *poyo gila.

mempersembahkan my Princess 
PUTERI IMANN SOPHEA BINTI MUHAMMAD FADHLAN
mulanya nama baby nk letak Puteri Sophea je,tapi MIL
nk nama Iman,so kami letakkn iman di tenggah tengah,
moga Princess menjadi anak yg beriman,menawan dan bijaksana
ye syg!

princess day 1

princess day 2

perasaan? mmg seronok gila tgk anak sendiri.
mmg lega gila.xtau nk ckp cm ne.

next entry i cite pasal chronologi i bersalin pulak eh.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

83 comments:

  1. Congrats rara n family! Kuar jugak princess ni ye..selamat bpantang plak pasni..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah semuanya selamat~ :)

    ReplyDelete
  3. Nama baby ada 'PUTERI",, rara keturunan raja eh? bestnya!

    ReplyDelete
  4. Tahniah Ra.. Welcome to the word puteri.

    P/s : Hana perasan dagu puteri berlekuk eh? mcm dagu ibu dia. comel!

    ReplyDelete
  5. tahniah..

    pengalaman yang tak mungkin dilupakan kann....

    ReplyDelete
  6. tahniah kerana telah melalui segala fasa dari mengandung hingga melahirkan..lepas ni tiba pula masa utk melihat baby tu membesar pulak...he3.... have a good time as a mother ya!tahniah again....

    ReplyDelete
  7. teruja nak ade anak sendri..kak doakan ain ye :)

    ReplyDelete
  8. Tahniah rara.. comel sungguh tuan puteri rara. Ni la geng kak lala nanti.. manatau besar2 dorang jd blogger lak.. kekekekeke

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah...tahniah rara. terkejut i nama anak u pun ada imann :) my baby boy nama muhammad iman zikir. act i nak nama muhammad iman je. then MIL nak bagi zikir. so terjadilah nama seperti sekarang ni. selamat berpantang :)

    ReplyDelete
  10. Tahniah pura! Ala comeynye puteri sophea ni...best betul name!

    ReplyDelete
  11. ya allah kak. terujanya sy. sy suka sangat nama iman.
    x sabar nk melawat akak nnt hihi

    ReplyDelete
  12. As salam Rara,

    Tahniah! Welcome to the world of motherhood! Selamat berpantang! take care :)

    ReplyDelete
  13. wahh.tahniah..
    comel je baby..
    nak jgkla..haha..

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah...
    lebat rambut princess.. =)

    ReplyDelete
  15. Congratulation rara! She's so cute :-)

    ReplyDelete
  16. tahniah sis..penat,sakit berbaloi dgn kehadiran princess kan.. heppy breastfeeding yer sis :)

    ReplyDelete
  17. taniah ibu rara ^^ selamat berpantang ya ^^

    ReplyDelete
  18. congrates!bestnyer dpt tgk baby sendiri kan..=)

    ReplyDelete
  19. WAhhhh..congratsss Rara..alhamdulillah dah selamat...tak tau plak dah bersalin..i pn masih menunggu tanda2 nk bersalin ni..sedih bby takmau keluar lg...

    ReplyDelete
  20. comelnye. nama pon sedap sgt. apa makna sophea?

    ReplyDelete
  21. alhamdulilahhhhh dikk !!!

    tahniahhh dari akk buat rara dan hubby

    & welcome to the world buat princess imann sophea .. sedappp nyee nama

    macam x sangka kan .. dah selamat walau operate .. x perlah dikk janji rara dan imman sophea selamat tuu paling utama ..

    ya tuhannnn merah nieee .. sure putih melepak ikut mummy dia ! ..
    tahniah sekali lagi dari akk
    dan selamat berPANTANG dikk
    pantang elok2 dan ikut semua apa yg di beritahu ...

    x paham leh je tanye akk .. sbb akk tiga2 anak operate .. ;) insyallahh leh membantu ..

    ReplyDelete
  22. tomeinya baby....tahniah2...
    nnt cte lah pengalaman bersalin ;)

    ReplyDelete
  23. ololo comelnya..tahniah rara..i ada buat entry pasal u, rupanya mmg dh bersalin eh..hehe

    ReplyDelete
  24. wah tahniah kak..... chomel...lebat rambut dia... suke nye......

    *terlebih exited lak =) hihiihihih

    ReplyDelete
  25. Allhamdulillah... selamat bersalin... comeynyer puteri sofea... its ok zcer paling selamat sbenarnya tuk bersalin klu bby breech... jaga diri baik2 k.. . tahniah dah jadi ibu...

    ReplyDelete
  26. tahniah sis.. yeess ! bebygurl comel macam ibu dia lah ~ :)

    ReplyDelete
  27. tulah..tekejut dengar rara dah bersalin..heheh..ape pon..alhamdulillah semua nyer dah selamat..tak kisah ar ape pon jalan nyer..:) tahniah rara...sedap name anak..comel..lebat rambutnyer..!! :)

    ReplyDelete
  28. comelnya baby kak. tahniah akak. :)

    ReplyDelete
  29. comeinyerlah baby ko ni pura ... geram sgt tgk, huhu~~

    ReplyDelete
  30. Congrats dear!
    Welcome to parenthood & selamat berpantang.

    Eh, Iman juga lah. =)

    ReplyDelete
  31. rara!!baby sgt cute mcm rara....slamat bpantang ye dear...sedap nama baby.. slamat menjadi ibu! :)

    ReplyDelete
  32. tahniah rara!! dah selamat dah..
    comelnya imann!

    selamat berpantang ye!

    ReplyDelete
  33. tahniah rara!
    comeynye baby..xsngka dah jd mummy pn..xsbr tggu turn mimi plak..
    selamat brpantang ye :)

    ReplyDelete
  34. tahniah kak rara ! wahhh comel gila dan gebussss puteri imann sophea !!

    ReplyDelete
  35. tahniah u. sedapnya nama :). comel plak tu

    ReplyDelete
  36. comel nye.....iman sophea ni....:)

    ReplyDelete
  37. alhamdulillah...congratez rara...xsabar nak dengar your entry pasal bersalin lak=)

    ReplyDelete
  38. Ya Allah, comel nya nama Puteri Iman Sophea.. secantik orang nya. Tahniah Rara, semoga Puteri @ Iman @ Sophea membesar jadi anak yang sihat, beriman dan solehah.. Alhamdulillah..


    p/s: Seronok tengok kawan2 dah ada zuriat masing :)

    ReplyDelete
  39. Alhamdulillah tahniah...comel bb..if operate kene jaga betul2...sha pun emergency operate gak...mmg tak expect langsung but Alhamdulillah selamat....yg penting penjagaan...luka tu jgn kena air...lebih baik pakai pad bertali utk elak luka basah dek peluh (luka sha pnah bernanah cos gatal pakai bengkung awal2)...sha mula pakai bengkung pas setahun cos if pakai in btw sakit pinggang & sebu je...but it depends pd stp org...tak leh berurut kat perut but bhg lain k je.,,tunggulah setahun if nak urut kat perut tu..amalkan minum pati ikan haruan sekurang2nya utk 6 bulan ke setahun cos nak bg luka dlm perut betul2 sembuh & yg penting merancang anak kedua at least utk 2 tahun...jenuh ok badan nak recover balik....org ckp utk bersalin normal hanya berpuluh-puluh urat saja yg digunakan so cepatla recovernya but utk operate beraturs-ratus urat terpaksa digunakan so lambatla recovernya...take care & kim salam peluk cium aunty sha kat sophea ye...

    ReplyDelete
  40. waaahhhhh.....congratz dear...sedap nama baby.comel!! :)

    ReplyDelete
  41. tahniah rara.. ur princess comel sgt!!!

    ReplyDelete
  42. waaa... tahniah rara.. nomelnye princess die.. bape kg ni? :)

    ReplyDelete
  43. tahniah dear.. selamat berpantang.. jaga diri n anak baik2.. jaga makan kalau nak sihat.. hehe

    ReplyDelete
  44. Allahuakbar chomel banget..tahniah sis!

    ReplyDelete
  45. Allahuakbar chomel banget..tahniah sis!

    ReplyDelete
  46. Allahuakbar chomel banget..tahniah sis!

    ReplyDelete
  47. congratz dear..cute ank rara. Semoga anak ni bakal menjadi anak yg solehah. Take care rara!

    ReplyDelete
  48. tahniah rara..dh baby girl :) comel sgt.. :))

    ReplyDelete
  49. akak, congratz. Ya Allah, comelnyaaaa. salam peluk cium sheda untuk si comel ni. gerammmm. gebu sangat. hehe

    ReplyDelete
  50. haha sebijik muka hubby lah! tahniah rara :)

    ReplyDelete
  51. Tahniah dear, selamat berpantang :))

    ReplyDelete
  52. tahniah Rara... Ticer masih menanti orang baru.. dah masuk 39minggu tapi dia tak mau keluar lagi... selamat menjadi ibu ya :)

    ReplyDelete
  53. tahniah2 ..mmm comei..tp panjangnyer namaaa..... :)

    ReplyDelete
  54. tahniah... sgt cumel imann... nme pun sweet.. :)

    ReplyDelete
  55. alololo comelnye princess.. welcome to the world lill girl..

    Selamat berpantang yg darling :)

    ReplyDelete
  56. cik puan rara...lambat rasa saya tahu awak dah bersalin.. tahniah..jaga diri baik2 yer :)

    ReplyDelete
  57. tahniah rara....huhuhu xsabar tgu giliran ni.....

    ReplyDelete
  58. Tahniah rara..selamat semuanya...amin...giliran yanty lak...tak lama lagi huhuhuuuu

    ReplyDelete
  59. Tahniah rara...
    sorry, akak lambat wish. tertinggal keretapi! ;)
    Alhamdulillah, dah selamat semuanya... selamat berpantang syg. semoga iman sophea membesar dgn sihatnya dan jadi anak yg solehah utk mami n dedi nya...

    ReplyDelete
  60. sgt2 chomey princess rara nie..geramnye tgk baby....

    tahniah rara....

    ReplyDelete
  61. Sy lmbt bertindak! Tahniah Rara! Comel betul princess tu. Nak geget cium gomol baby tu boleh tak?

    Nama sedap!

    ReplyDelete
  62. tahniah rara..comel sgt puteri!

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com