07 October 2012

25tahun Ibuu and 1bulan Princess


Princess Imann Sophea 1st month Journey

Day 1 - 12.30am ( 07/09/2012 ) lahirlah Princess secara emergency operation.
Day 2 - masih lepak kat spital sbb operation kena tahan 48jam.princess mula poopoo.
Day 3 - Ahad,1pm. discharge dr hospital.lemau sgt duk hospital.
Day 4 - misi dtg rumah kata Princess ada kuning.
Day 5 - kena g KK cek kuning.
Day 6 - repeat lg cek kuning sbb tinggi. tali pusat luruh.Yeay!
Day 8 - kena tahan wad trus sbb kuning tinggi 18,sedihhhhh!
Day 10 - dh boleh balik lepas 2hari duk bawah lampu.kuning turun 12.
Day 13 - kena pantau kuning lg.kena g KK,kuning sama je 12.
Day 14 - g lagi KK,sama gak kuning 12,tp misi kata diluar tahap bahaya,so xyah amik darah lg.Alhamdulillah.
Day 22 - marathon menyusu mlm mlm,2 jam sekali.adoooiiii.
Day 26 - dah pandai berjaga,ajak sembang.mata celik besor besor!
Day 30 - Princess already a month! yeay! 

Ibuu 25 year journey!

Day 1 - 11.45pm ( 7/10/1987 ) Ibuu lahir ( sama kan )

aku rasa x payah lah sambung day 2,3,4,5 kot,sbb xlalu pulak nk cite rasanya.hahaha.
cukup lah aku nk bgtahu yg umur aku dh masuk 25 tahun dh harini,dan aku berkongsi tarikh yg sama dgn my GF Princess,Alhamdulillah di usia 25tahun aku dikurnia kan seorg baby girl yg menjadi penyeri dlm rumah tangga aku dan aku dikurnia kan seorg suami yg
sgt penyanyang,dan sanggup melayan kerenah isteri nya yg sangattttttt.... hehehe.

tak ada apa yg aku impikan dlm hidup aku lepas ni,cuma aku impikan hidup yg sempurna dan berserdahana dgn insan insan yg aku sayang.moga Allah panjangkan umur ku untuk melihat dan menjaga insan insan yg aku syg,dan moga Allah memberi kekuatan untuk menempuhi dugaan dlm hidup.dan moga Allah melindungi aku dan insan insan yg aku
sayang di sekeliling aku! Amin.

my princess 30 hari!


21 comments:

adnil linda said...

yeay..da sebulan da ank kite kn..hehehe...tp,bebyMu'az linda nk celik mate besor2 mlm2 je...aduh..jenuh...

aTy _faRed~ said...

hepi 25th besday rara..:)

Ila Aqilah said...

cik puan rara! tahniah :) comel nye baby! ehehehe

cam ne nak surutkan kuning baby? sebab ada member kita kan baby dia kena kuning tak surut-surut huhu

Asz Miza said...

happy birthday rara! semoga panjang umur murah rezeki :)

aimaniman said...

comel sangattt.. sama ke tarikh lahir dgn anak? Bshagianya...

najihahfara said...

so comeell pricess

Aeen said...

Happy birthday rara....semoga pjg umur n dimurahkan rezeki...:)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

aminn.. Moga rara & family sentiasa di lindungi. di beri keberkatan & kebahagian.. wah sekejab je kan baby dah 1 bulan

shura shushi said...

Rara, congrats dah jadi ibu :)) baby COMEL

Lynda Che Lah said...

happy belated birthday dear :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

selamat hari lahir sis dan slmt ulgthn sebulan princess comel!

shaFazie said...

serius anak rara mmg chomeyyyyy
geramnya tang pipi die

LiNda said...

happy birthday rara, kite sebaya..tapi linda baru nak kawin.hehe. Cute nye ur princess. semoga rara bahagia dismping fmily tersayang :)

Riana said...

Baru sebulan tp cam da besar je gaya senyum budak tecit ni..geram!..hehe..semoga rara sentiasa bahagia yer =)

Mila Ahmad said...

hei budak cute !!! hadiah hari jadi buat mama heeee...

MizzTina said...

selamat hari lahir rara..moga jd ibu yg mithali.. princess makin comel...

ct kektus said...

princess dah besar. so comels lah.

lepas ni boleh plan untuk dapatkan adik princess pulak. keh keh

Syima Syaz said...

sweet like sugar.... bj polkadot gituuu...

Saya Punye said...

happy belated birthday... waahh.. share date dgn baby.. nice!! :)

cikpingu said...

hepi besday mummy n princess.. :)

mama leen said...

emm tomieii.... baju polkadot tu comel..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...