Image and video hosting by TinyPic

22 October 2012

pengalaman dan pengajaran hangout bertiga

smlm i dh habes pantang,yeay! clap clap to my self.
berjaya habes kan pantang dgn jayanya.bangun pg dgn penuh semangat,
aku tak tau knp sbb aku rasa lain bila dh habes pantang.padahal sama je kan,
bukan boleh mkn cm dulu pon.tp aku suka sbb dh boleh jalan jalan
and xlah menu aku nasi kosong n sup ayam je.heee.

di sbb kan rini habis pantang.aku ajak suami g Jaya Jusco.konon konon nk cr dress utk
princess for raya haji lah konon.kul 12pm kami pon siap siap lah.dh siapkan anak,aku pulak siap.
aku tanya mak, " mak boleh makeup x? " mak aku kata make up lah ra oiiii.hehehe.
rasa kekok lak nk pakai makeup,sbb dh lama gila x makeup.ngeh3.poyosss!

lepas settle makeup sume,kena siapkan beg anak,bawak pampers,baby wipes,
losen,minyak yuyi cap limau tu,and sapu tangan.skrg ni xleh lupa bawak tu semua,
nanti anak berak kang,baru naye,penah dulu i g KK nk cek anak,
x bawak pampers dye pon.selamber je kan,skali anak poopoo kat KK tu.satu KK bau.huh.
dh lah masa tu kami berlenggangkankung g KK,xbawak pape,
terpaksa lah pulak call adik aku suh hantar pampers,nasib umah dekat.
sejak tu,g memana kami mmg kena bawak sume tu.heee.

sampai je JJ,bawak turun stroller,letak anak dlm tu,sbb xlarat nk dukung.rasa lain kan bila
tolak stroller,dulu boleh pegang pegang tangan dgn suami,tp skrg 2 2 kena tolak stroller je.hehe.
pas tu jumpa escalator lak.aku cuak, " syg,cm ne ni,ada escalator cane ngan stroller? "
tapi suami aku lagi pakar,dye jongket kn stroller tu.fuhhh selamat.then jumpa tangga pulak,
kena lah ikut jauh,jalan yg rata tu.hehe.mmg lain tol.jalan pon aku xleh laju laju lg sbb
baru 45hari lepas beranak kan.jgn nk laju sgt jln,nt sakit jahit tu baru tau!

tgk jam dh kul 3pm,ptt lah perut krok krek.decide nk mkn dulu.mkn skrg kena asing asing.
aku mkn dulu sbb aku lapa.heee,tgk burger kfc yg baru tu mcm sedap je.aku hentam burger
kfc tu.boleh lah tahan,biasa je,xsedap sgt.lepas mkn cpt cpt,kami g sushi king pulak,
teman suami lepas gian mkn sushi lak.



sebelum kejadian poopoo
masa kat sushi lah yg ada peristiwa kelakar tu.tgh tgh suami mkn,princess terjaga,
aku pon angkat lah anak,skali angkat angkat " prooootttttttt " aku tgk suami,suami tgk aku.
" syg anak berak! " hahaha, then tetiba suami aku teringat, " eb,beg syg! "
ahhh sudah, beg yg suami aku letak pampers,baju princess sume tertinggal kat KFC,
dh lah beg tu dye baru beli.then apa lg,berkejar lah ke kfc,aku dh cuak,kalo hilang
lah beg tu sian suami aku,dh lah baru beli,pas tu pulak anak pulak berak.habes lah bau.

sementara tgu suami aku dtg,aku pgg dulu anak,hope poo poo dye x bau,selalu bau
busuk sgt.hehe.then suami sampai,fuhhh selamat ada beg.nasib pekerja kfc tu tolong
simpan.baik jugak pekerja kfc tu.suami aku kata kalo nk amik,amik beg jelah,
bukan dpt apa pun.ada pampers anak je.mmg kelakar gila lah sampai tertinggal
beg,yelah kan,org keluar x penah bawak beg anak,mcm tu lah jadinya.hehe.

lepas suami aku settle mkn,kami pon teruskan misi mencari baju anak,
baju newborn xbanyak lah yg canti cantik.nk cr dress xjumpa.maybe kat KL
lg banyak kot.JJ ipoh xde apa sgt.last last beli jelah baju pape,asalkan ada baju
cantik sket utk raya.

tgh tgh cari baju pulak,princess dh mula nanges,tp bukan nangis kuat lah.
ek ek ek je,aku dh tau knp.mst sbb poopoo dye dh kena bontot dye.dye 
kalo dh kena bontot mmg akan nanges.suami aku dukung princess jap.
bila dukung mula lah bau poopoo dye.lalu kat sblh je bau.alahaiiiiii cm ner ni.
nk x nk kena lah cr baju cpt cpt,then trus g cr toilet utk cuci poopoo 
anak.aku dh lah xleh nk jalan laju,tp sbb anak kena jln laju sket.
risau jugak kalau bahagian jahit tu sakit balik,tp nasib x sakit.cuma
dh lama x jalan lama,bila skali jalan rasa penat sket.

so summary nya keluar dgn anak for da 1st tyme ni mmg
aku rasa pengalaman yg kelakar gila.yelah,myb benda tu perkara yg
baru sgt sgt lg bagi kami berdua.selalu berlenggang kankung berdua je.
skrg dh aada anak mst lah lain sket kan.rasa kelakar pon ada.best pon ada.
rasa kelam kabut pon ada,malu pon ada bila anak berak ada bau
taik kat dye.hahaha.

pengajaran yg kami kena perbaiki lepas ni,
beg diapers anak kena lah selalu ingat,jgn tertinggal merata rata lg.
better g shoppink complex xyah bawak stroller.maybe lg senang pakai
carrier kot.tapi sian pulak kalau anak nk tido,ketiga,bila anak dh start poopoo
better g basuh dulu siap siap.kalau x mst kelam kabut dibuatnya.
seyes,lepas je cuci poopoo anak,aku trus mcm rasa penat nk jalan.
trus balik je rumah.hehehe.and mlm td kami ber3 tido dgn lena sekali.
hehehe.sekian pengalam terbaru! mmg terbaek!

haiiiiiiii~ hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

36 comments:

  1. Hehhee... Wahhh bende yg paling happy bile habis pantanglah kan?
    Rase mcm org jakun bile dpt jejalan... ;)

    ReplyDelete
  2. hoho..comel je..pengalaman baru ni.. xpe..slow2 belajar kann

    ReplyDelete
  3. pengalamn baru..insyaallah lps ini okay
    geram tgk princess snyummm smbil tido sweet sgt :D

    ReplyDelete
  4. Hehehehehe...pengalaman kan??? Takpe...lelama seme jdk expert.

    ReplyDelete
  5. COMEYNYA!!! cute sgt2 tgk pic last ni...

    ReplyDelete
  6. Hehehe..klaka citer rara ni..biase la ank 1st kan...xbiase lg..mcm ain la gak.rase kekok lak bile kua bwk bby..hehhh

    ReplyDelete
  7. first2 mmg macam tu kot.. dah ada pengalaman tu pasni mesti dah tau dah.. pic last tu comel sangat.. hihi..

    ReplyDelete
  8. hehee.. 1st time, lama2 nanti biasa lah tu kan. ee, princess senyum je ye,,pas kena kan mama papa dia. huhuhu

    ReplyDelete
  9. hehe i masa 1st time dulu nasib baik la x kalut sgt sbb siap google lg shopping complex yg ada baby room...hihi...i prefer bwk stroller sbb pernah pkai carrier leceh giler nk pegang diaper bag bagai...lgpon sakit bahu bila lama sgt...huhu

    ReplyDelete
  10. rara dh habis pantang dh ke? xsangkanya..kejap je ms berlalu kan.. tahniah rara! :)

    ReplyDelete
  11. hehe, baru tau ye... haha
    macam tu la kalau dh ada baby.. kalau dulu kita main sukahati je kuar terus.. sekarang dh kena 2,3 beg.. tu kalau tak BF kena bawak beg susu pulak.. hehe.. tapi senang gi JJ sebab ada bilik baby...

    ReplyDelete
  12. baby new born mmg selalu poo poo ke rara?hihi..mesti agak kelam kabut kan pengalaman 1st kejadian nie dkt mall..

    ReplyDelete
  13. OH DAH poo poo boleh senyum lak eih ?

    ReplyDelete
  14. Eh..tgk princess gna headband..baru tringat i ada belikan rissa headband.haha..x sbr nak kuar gak

    ReplyDelete
  15. hehehe..belom lg merase kuar ngan husband...

    ReplyDelete
  16. haha. ..boleh tertinggal beg pulak..tu mesti tak sabar nak bedal sushi king sgt2 tu..haha...

    ReplyDelete
  17. ahahahhaa...comel giler citer akak...kihkih... bdw..uolls mmg terbaek..xpew..pengalaman mengajar kite lbeh dewasa..ecewwah

    ReplyDelete
  18. 1st time rs kelam kabut ek rara ? cmne lah bazi nnti hehe.

    ReplyDelete
  19. wow... dh habes pantang... seronok la ye kan... dh leh mkn apa pun... hehe... tembamnyer baby tu...

    seronoknyer dpt hangout sama kan...

    ReplyDelete
  20. heehe..sweet la rara. baby mmg xkan selesa klau poopoo lama xbasuh..jgn tggu smpai kering, org kata nnti anak bsr jd degil...

    ReplyDelete
  21. Lawak je.... takpe, lepas ni dah tahu da.. pengalaman mengajar kita.. ewahhhhh~~~

    ReplyDelete
  22. alahai...apa la rara nie..kalau anak berak mmg wajib basuh terus..xbole tunggu...

    ReplyDelete
  23. hahaha . comelnye , nasi tinggal pampers je :D

    ReplyDelete
  24. Benda baru..pengalaman bary..nti dah lelama biasa la..insyaAllah..hehe

    ReplyDelete
  25. so funny la akak.. bole tertinggal. hihi..

    ReplyDelete
  26. fuhh dahsyat 2... 45ari dh kuar jalan...

    ReplyDelete
  27. hehehe...
    nasib baik beg pampers yg tertinggal..kalo handbag ibu yg tertinggal, memang naya laaa...hehehe..

    bagus jgk pengalaman mcm tu kan..baru la kita selalu beringat.. :)


    p/s : gambar last tu sangat lah comelnya...tak tahan tengok..!!ngeee... :)

    ReplyDelete
  28. eeh. princess senyum time tido ke ape ni. mate terpejam je. hehhee


    lepas ni komfem jadi biasa punya kak.

    ReplyDelete
  29. amboi2 .. dah taram KFC ! .. ekkeke
    loor .. tertinggal beg .. macam2 .. sib baikk bb popooo busyuk ! ekekek

    bukan main comel senggeh macam tuu , adehhh geram lak akak nie ;)

    ReplyDelete
  30. amboi2 .. dah taram KFC ! .. ekkeke
    loor .. tertinggal beg .. macam2 .. sib baikk bb popooo busyuk ! ekekek

    bukan main comel senggeh macam tuu , adehhh geram lak akak nie ;)

    ReplyDelete
  31. Mmctula kalau dah ade ank kan.. Klmb kbut.. Kalau dlu handbag kite ade mekap bagai, pas ade ank dgn pampersnye, botol susunye.. Lahai yg mnulis ni mcm la da ade ank.. Wakaka..
    Anyway baby KAK rara comey!

    ReplyDelete
  32. hahaha.. sampai tertinggal beg baby ;p klako la mummy nie.. tp mmg pon, now keluar tambah lg 1 beg kan.. hihi

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com