12 October 2012

tipu anak sendiri,maafkan ibuu

lepas post semalam kan,aku dh bincangkan dgn suami aku nk belikan
princess puting.and suami aku pon belikan puting tommi tippe tu.yg NB punya.
mula mula princess mcm xnk,aku sumbat kan.dye tolak tolak puting tu dgn lidah dye.
nk tergelak aku tgk.then aku bia jelah.bila dh sampai masanya baru aku bg.

nk tau x masa nya bila? bila dye nanges nk nyusu,then dh kenyang,tp mulut
ternganga nganga lg,time tu lah aku sumbat puting kat dye,akhirnya berjaya,
dlm tolak tolak tu dye isap jugak,last last dye mcm ok,then yg aku sayu melihatnya
bila tgk dye terlena sendiri lepas isap puting tu.aku rasa bersalah ngn dye sbb tipu dye
dgn puting kosong tu.ahhh rasa bersalah.tapi apa kan daya,aku x nk dye mengempeng je
utk tido,sbb bila mcm tu,susu akan ttp keluar,bila dye terlebih kenyang,dye akan muntah.
aku x sanggup nk tgk dye muntah susu banyak sgt.xsampai hati.

tp kelakar masa mula mula bg puting,dye isap puting,tp dye tgkkkkk je muka aku,
aku rasa mst dye pelik,knp dlm mulut aku ada puting,tp ibuu aku ada kat depan aku.
hahaha,pas tu buat muka berkerut kerut.

mlm td lg skali anak aku berjaga mlm,aku sampai pening pening kepala,
kepala aku sampai jd sakit sebelah.xlarat sgt,dan nasib gak dh beli puting,
aku sumbat puting,dye lena sendiri,aku pon leh rest sket.Ya Allah.mmg dugaan kan.
mcm ibuu ibuu lain ckp lah,sblm nk dpt rentak anak ni,agak sakit lah kan.

tp aku x nk bg dye selalu,dan aku tgk anak aku pon mcm xnk je puting tu,
dye isap bila terpaksa n nk lalikan dye je.tp if aku larat nk bg dye mengempeng aku bia
je dye terlelap kat pangkuan aku.sape xnk bia anak lena dlm pangkuan sendiri kan? 
tp apa kan daya,bila kita dh sakit kepala,xckp tido,mmg x terdaya.

maafkan ibuu sayang sbb terpaksa bg awak puting =(

tapi bila sesekali tgk dye nyot nyot puting.comels gak.hehehe

21 comments:

Syima Syaz said...

sama lah rara... i dulu mcm tuuu la smp muntah2 sb tak dpt tido mlm, siang pun tk dpt tido lama sb ada yg bising tk memahami...

tp nasib baik la kejappp je aisya gitu.nasib baik!

anishayati said...

hihik... comels

mOoN said...

Hehe.. Sama la ngan aisya.. Mula2 pun cam cuak jep nak hisap puting..

ieda said...

tulah budak nie banyak ragam .. nak2 dia masih bb layie nie .. banyak step2 yg rara akan paham nanti ..
dah jadi ibu lain .. dugaan pertama adalah berjaga mlm lahh
tu paling x daya
tak per .. bila dia tidur siang , masa tuu rara tidur juga , jgn berjaga ye .. baru dpt rehat secukupnya nanti

Aeen said...

Puting ank rara same ngn puting ank ain...bru je beli...tp dy xnk isap puting ni...sbb sblm ni mase mule2 nk bg puting ain bg dy puting NB avent...maybe da sdap puting tu..bg lain dy xnk..huhu...bg pn tme dy nangis n tme dy da knyg susu...asek nk mengopek je...xthn tu yg sumbat puting...

Mira Maisara said...

wah..susah jugak jadi mak ni.. slow2 la eh akak..insyAllah. :D

fifi tiez said...

Btl tu rara.skrg ni i mmg xkan question apa2 yg mak2 buat utk ank dia.bg puting ke..buai ke..fm ke..sbb bru i merasa susahnya jd mak ni..

Ila Aqilah said...

comelnya..hehe ibu tipu sunatlah..

berusaha menjadi seorang terbaik! chaiyok :)

Asz Miza said...

Rara..xpe ke bg puting? I pun ingat nk bg la..anak Rara cm anak i je nk ngempeng je tetengah malam..sampai muak susu..kembung perut bagai..haishh..puting tu mmg last choice le..slagi termampu tp kang da kepala bengang kita jgk naik angin..hehehe..nasib anak sdri..

aTy _faRed~ said...

tak ape lah rara..amik dari positive side..untuk kebaikan die dan awak jugak...awak pon perlukan rehat tuk jage die ngan lebih sempurna..insyaallah..semua akan ok kalau awak sendiri ok..:)
kemain lebat rambut die...:)

puan.mila said...

comel je puting tu..kecian princess kena tipu dek mama nya..hehehe

Riana said...

ala tomel puting dia..=)

~ NANA ~ said...

alahai tomeinye pacifier dia...

i hanya bg farish pacifier bila pegi shopping mall je..tu pon dia x pandai isap sgt...hehe

laskar pelangi said...

lebatnya rambut si cilik...dah la comel puting dia..si lebah..wink2:)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

comei je, muka dah mamai

Puan Ira said...

pinjam puting..kalau kakak umairah dpt mahu dia amik...tp umairah x isap puting..hehehe

MyraQhairel said...

salam kenal..same goes to me dulu masa dalam pantang..memang sakit jiwa sikit sbb 1st experienced...dgn dia tido kejap2..then kita baru nak feel tido dia terjaga plak..memang sedikit sebanyak tension kann..tapi selalu positive thinking coz dia baby yg baru kuar dunia..so tgh nak membiasakan diri..then ask for pacifier tuh..masa dlm pantang sy memang nak guna coz tak lalu anak suke ngempeng org jawa ckp..then pujuk asben belikan puting..last2 sikecik paham tu punting tipu..haraammm dia nak isap...alahaii..tekanan betol time tuh...tpi pelan2..bila dah dapat rentak dia cemana..baru rasa release sikit...tapi itu la pengalaman kita sebagai mak mak nih..kene bnyk sbr n berkorban..
anyway saya follow eaa..suke baca blog mak mak neh..hehe...:)

MyraQhairel said...

lupe nak cakap tahniah dapat baby...comel ! :)

Shakina Farhan said...

My baby xnk puting..huhu..dok mengempeng je keje..

SURIA AMANDA said...

BILA BANYAK RAGAM ITU TANDANYA DIA MEMBESAR DGN SIHAT DAN MAKIN BIJAK

najihahfara said...

x pe..princess paham ibu die hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...