05 October 2012

xpantang ke? boleh lg update blog?!

dalam pantang x leh ke update blog? pelik aku,ni pantang zaman 2012,
pantang zaman ni,ibuu ibuu update status kat FB n update blog.dh lain sgt dgn cara pantang
zaman dulu.bila org tgk aku online or update blog,mst org akan kata,

" eh boleh lg online? boleh ag update blog? x pantang ke? "

aku nk jawap apa eh bila org tanya cm tu,rasa terdiam kaku sambil buat bunyi katak kat blakang.
hahahaha.selain bunyik katak boleh buat bunyi apa eh? hehe.

rutin aku sepanjang pantang ni,
kul 6am - 7am princess akan kejut kan aku sbb nk nyusu,
then kami tido balik sesama sampai kul 10am,aku ngantok sgt bila dye berjaga
mlm,dye ada tyme berjaga,dye akan sedar kul 3am,or kul 5am,tu pon sbb nk nyusu or
pampers dye basah,kalo x lena je tidur nya,tp stakat ni memalam mmg 2 3 kali princess akn 
bangun.lepas terjaga kul 10am,aku mandikan dye,nyusu kan dye lg,then bg tidur,
kalau dye x nk tidur,dye akan main sorg sorg or main ngan maksu dye.

lepas aku mandi n breakfast,mula lah aku menjalan kan tanggungjawap aku.
online,update FB or update blog.masa ni lah aku nk bersosial pon.tapi kejap kejap
jeling jeling jugak kat anak sbb dye suka " ek ek ek " lepas tu diam,tido balik,saje
nk main main kan aku.hahaha.dye mcm tau je aku ngah khusyuk menaip kan,
nk hilangkan fokus aku lettew!

lepas dh bosan ngan FB and dh siap update blog.
aku off lappy and baring rehat.tido skali kalo mengantuk.sbb jap g
anak aku jaga mst nk nyusu,aku kena bersedia,kalo x mst mengantuk.tgh hari dlm kul 
1 lebih,mkn tgh hari,bg anak nyusu and baring balik.sampai my mom balik keje kul 5pm,
dye bg princess mandi,and aku mandi skali,rest lg,minum petang pulak.

mlm pulak lepas dinner,blog walking pulak kalau sempat.
lepas tu nyusu kan anak,lepas tu tgk tv,kul 12am tido.sbb nya aku kena bersedia
untuk bangun kul 2am,or kul 3 am pulak lepas tu.kalau tido lambat mst ngantok gila
tyme menyusu,mst tersengguk sengguk.

and aku online pon pakai lappy and broadband,so senang lah aku
nk online mengikut keselesaan,nk baring ke,nk duduk ke,nk telentang ke,
so no point org nk tanya, " eh boleh online ag? " hehehe.
kite just make it easy lah kan.buat apa kita nk susah kan diri pada benda yg senang.
pandai pandai lah nk bahagi kan masa,tapi lepas beberapa hari beranak baru
aku ada hati nk update blog.kalau x asek risau je sbb anak aku kuning.then suhu bdn
dye x menentu,turun naik turun naik.skrg baru leh lega sket lah.

isnin ni aku dh sebulan.heee dh nk habes pantang.yeay!

15 comments:

Arjuna Silvera said...

apapun tahniah!!!

adnil linda said...

Baeknye princess cikpuanrara...nway,org mmg rajen berkata..so,abaikn je

sailaaf said...

ingat zaman dolu2 kot..sambil pantang, baca surat khabar. ulang2 baca surat khabar.baca majalah.
hehe.

Syima Syaz said...

senang ek baby mudah tido...aisys dulu 2,3minggu pertama cranky...

ieda said...

normal jeee ..
ok je kalau dah bosan2 kan ..
update je .. bukan nyee usik sape2 punn ;))

Asz Miza said...

bestnye kalau bby jnis tak cranky..my bby nk tgh malam je mula la mata bulat takmo tido..nk nyusu je sampai kadang2 muak atau perut kembung..berpantang lepas czer ni sng skit kot..hehe

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

skrg zamn xpntg sgt, kn ada set itu ini.. sama la kita 3 hari da online

THE LEKAT LEKIT STORY said...

akak dulu dlm pantang pun online.. alah bkn payah nk ke cc ke ke mc D ke cr wifi.. semua ada dpn mata dlm umah. tak jd apapun klau online masa pantang...

Riana said...

eh..bole plak di zaman2 moden org berkata begitu..haha..abaikan..=)

::EIDA:: said...

Ida pernah dengar mak ida marah sepupu ida ber'internet' semasa dlm pantang, katanya nnti dah tua cepat rabun... ntah betul ke tidak.. Tapi kalau takde internet ni, bapak bohsan kan? kan?

aTy _faRed~ said...

aty dulu pon boleh jer update blog..biler anak tidor...nak buat keje lain tak boleh..;p tapi mase awal2 lepas beranak tu...aty langsung tak ley tengok lappy or blog..kepale pening rase nak muntah...huhu...

~ NANA ~ said...

i masa pantang hari tu ssh giler nk update blog sbb penat & i asyik tido je...wakakaka

CikPuanHaLia said...

Akak rasa xde masalah pn nk online time pantang. Kita tau limitnya kan..so abaikan org nk kata apa :)

ct kektus said...

sekarang moden. semua boleh. hehee

mas saari said...

orang sekarang sekejap je pantang ye.. 44 hari dah kira habis! akak dulu dua2 anak pantang 60 hari.. selagi tak cukup jangan harap nak keluar rumah atau pakai jeans.. kalau anak kena pi klinik mak yang bawakkan..hu3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...