Image and video hosting by TinyPic

08 November 2012

isu BreastFeeding anak di tempat awam

ramai yg tahu lepas cik kiah propa dalam galaksi tv9 tu ckp
pasal sorg artis yg breastfeeding anak di tempat awam sampai
menampakkan " aurat " nya,ramai yg melenting kan?
aku dh terdetik dlm hati,dlm KIM mst kecok pasal ni punya,
bila aku bukak KIM,mmg ada yg post pasal ni n betapa x puas hati
nya dorg dgn kiah propa,n bila bukak blog pulak,
ramai yg update pasal ni pasal x puas hati!

ada pulak sorg blogger lelaki ni update entry pasal kes ni gak,
katanya kalau dye,dye takkan bg isteri dye menyusu di tempat
awam dan menunjukkan " aurat " kepada org lain.

kat sini aku nk ckp pasal kiah propa,
pasal lelaki yg update entry tu,dan tentang aku
yg BF anak jugak. ( entry lelaki tu popular,aku rasa korg tau kan )

pasal kiah ni,
aku ada tgk galaksi tu pasal kiah ckp pasal gossip tu,
yg aku pelik nya,masa kiah ni sampai kan gossip tu,dye tgh
sakit sbb darah tinggi naik,and masa tu dye kat hospital,
yg aku pelik lagi,dlm sakit sakit tu boleh mengata org,
boleh ckp pasal org lain pulak,dah lah awak tu pon
mengandung.ich ich,bukan nk ckp,masa aku mengandung dulu,
aku jaga gila gila tutur kata dan perbuatan aku sbb xnk
anak aku ikut nanti,mcm kiah tu dye x takut ke anak dye mcm tu
jugak nanti.and masa preggy ni lah nk banyakkan amalan,
bukan mengata org,ni dye selamber je.ich ich,geleng kepala
aku tgk si kiah ni.mak aku x suka gila kiah tu.hehe.

pasal blogger lelaki yg up entry pasal BF ni pulak,
aku pelik,dye lelaki,knp sibuk sibuk nk up entry pasal BF,
xyah lah nk kecoh nk condem org yg BF kat tempat awam,
please lah bukak fikiran tu.skrg ni org BF anak kat tempat awam
bukan main selakkkk je,org ada nursing cover.banyak method 
yg org guna,bukan mcm dulu.dye siap bg contoh bini dye lagik,
katanya xnk bg bini dye bf kat tmpt awam,
heiii lelaki,tu ko punya pasal lah,xyah nk banding kan org
ngan bini ko,pasal isu artis tu,maybe artis tu pon silap gak,
bf anak kat tempat awam tanpa cover aurat,
mmg x senonoh lah kan.addict camner pon kite bf anak,
tapi jgn lah sampai terlupa batas dan hilang malu tu.

aku sendiri bf anak kat tempat awam,tp aku cr tempat
yg sangat tersorok,aku x beli lg nursing cover,sbb aku pk bila
nk keluar nk bg anak aku botol je,panas kan susu siap siap.
tp nursing cover tu aku rasa sangat perlu if terdesak sgt kena
susu kan anak.fikiran kita jgn lah kolot sgt.kite tetap boleh tutup
aurat even kite susu kan anak di tempat awam.

org skrg sgt meyokong penyusuan ibuu ni.
tapi yg lain lain tu jgn lah amik kesempatan,
dan yg lelaki lelaki tu jaga lah mata,
dah tau nampak org meyusu tu,tak payah lah tgk,
tgk je bini korg punya eh eh.sama jeeeeeeeeee.

yg kite ibu ibu pon,cover lah apa yg patut,jgn lah
sampai menimbulkan fitnah dan aib.peringatan jugak
kepada diri aku sendiri.hmmmmm....

cantikkan pelamin ni.heee,nk buat majlis berendoi nanti.heee.tungguuuu~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

  1. hurm,, isu ni makin menjadi2 kut skang ni.. moon pun penah gak bf kat tmpat awam but sangat selesa dengan nursing wear.. xpun cover ngan tudung.. huhu.. kat cni x penah lg jumpa nursing room..

    ReplyDelete
  2. opss...sedangkan dr harlina pun bf kat tmpat awam kan. pandai2 lah jage

    ReplyDelete
  3. pada sy plak xkisahlah kat mana yg penting jaga aurat sudah.tp kalau ada pilihan yg lbh bagus juga carilah tempat yng tertutup sbb kite xleh jaga pndangan mata org lain, lbh2 lg lelaki mata keranjang.
    bab ngandung jugak sy mmg setuju time tu kite mmg kene jage sikap takut anak yg dkandung perangai pon sama mcm ibu.kkdang2 trlupa juge bab ni.

    ReplyDelete
  4. ekin klu x sempat sgt nak gune nursing cover, ekin gne towel je tutup....
    sbb zara memg jenis yg x reti sabar

    ReplyDelete
  5. tau xpe. isu ni pun lelaki tu nk kepoh. ha3. maybe dia bg anak dia minum susu kotak kot. hik3. org yg bf je faham kan. nursing cover kena standby bila2. aurat kt mana2 mmg kena jaga. kt Malaysia still ok. dh tau menyusu, g tgk watpe, mcm x pernah tgk mommy menyusukan anak. bini dia? stgh lelaki n stgh lelaki x faham

    ReplyDelete
  6. geram kann.. sy selalu je bf baby kat public. tp mesti la kena dgn gayanya.. ade cover. cuma ibu2 yg menyusukan je faham keadaan ni kan. yg x menyusukan tu toksah dok bagi komen2 bagai..

    penah juga wat entry psl ni dulu

    ReplyDelete
  7. yg lelaki tu dia xrs apa yg semua ibu rs, so main terjah je buat entry.. bf kt tmpt awam bukannya kite selak luas² baju.. btl rara ckp tu, kite still cover.. n BUKAN SEMUA IBU TUNJUK AURAT.. kpd kiah propa, tlgla jgn over.. akak pun xsuke dia tu.. menyampah!!

    ReplyDelete
  8. lelaki kan rara, mane paham..... kalau dahbby nak minum, ade dia kira kita kat rumah ke.. tgh shopping ke... kannnnn?

    ReplyDelete
  9. iskiskisk!!pasal BF pun jadik isu?
    baguih ler tuh die (artis tersebut) BF ank die..
    BF kan boleh jer kat mana-mana
    takkan nk tunggu kat umah jer kot.
    yg lelaki tuh mata keranjang sangat knpe??

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com