Image and video hosting by TinyPic

02 November 2012

Tegarnya korang buang buang anak kan!

Assalammualaikum,hai korg! sihat?!
rini i ada mood sket nk update blog n BW,
lepas update ni nk BW jap.heee.kdg kdg rasa renduuu
sgt kat blog.kdg kdg rasa malas gila nk bukak blog.
lepas dh ada anak ni x segairah dulu nk berblog.ecehhhh! 

i nk bebel pasal anak ni,
kebelakangan ni aku tgk menjadi jadi lak
cite sal org buang anak,dh jd balik,cmpak anak dr tingkat
atas lah.buang dlm sungai,letak merata rata,buang dlm tong!
heiiii WTFishhhh,korg ni x de otak ke?
masa bersalin x sakit eh?
korg mmg x de hati eh?
xde otak eh?

aku ni yg dh nk dekat 2 bulan bersalin,
sampai skrg rasa sakit lg bersalin tao!
rasa syg nk tinggal tinggal anak,ni pulak korg
leh main buang buang anak,aku mmg pelik sgt lah!
mak aku selalu kata, " kenapa lah korg buang,
bagi lah anak tu kat aku bg aku bela "

tp selalu nya bila org ckp cm tu mmg x kn dpt lah kan!
aku rasa,drpd dorg buang anak tu,baik lah letak depan umah
org ke,letak kat depan rumah kebajikan ke,knp lah nk bunuh
budak tu.budak tu x berdosa lahhhh! aku sedih sgt.

aku ni,sejak ada anak ni,
nk g tesco jap g bli barang dapur pon nk balik cpt cpt,
xsanggup nk tinggal anak lama lama,even tinggal ngan opah dye,
xsanggup sgt,rindu sgt kat dye.tu yg aku x paham bila korg
ni leh sng sng buang anak.tu yg aku x paham.
korg x teringat langsung kat anak korg yg korg kandung
selama 9 bulan eh?!

hopefully korg yg nk buat benda benda xelok
tu pk lah dulu.ingat lah dosa.nk kata suh ingat mak bapak mmg
xlah kan.mmg korg takkan ingat punya,kesian kat bayi yg x berdosa tu.
kesian lah kat dorg.

sanggup ke nk buang bila tgk anak cm ni?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. comelnya anak rara (^_^).
    betul tu, klu x sanggup jaga bg ja dgn kebajikan. Rumah Kanak-Kanak (RKK)under jabatan kebajikan ada di seluruh negeri. klu x tau, dtg ja pejabat kebajikan bahagian. bg la anak situ.kalau time pregnant pon ble msk Taman Seri Puteri (TSP) ruma perlindungan gadis remaja yg terlanjur. (promote sikit jabatan sy. haha). jgn la main buang2 anak. menyesal seumur hidup nnt..

    ReplyDelete
  2. Selalunya dik, yg buang anak nie x akan rasa bersalah sbb dianboleh dpt dgn mudh, pantang sentuh, sbb tu merekmx rasa bersalah buang, sama masa mereka buat kerja tuu haa huhuh

    Alor2 comelnyeeeeee

    ReplyDelete
  3. comelny baby.. pandai buat muka.. hihi..

    orang skrg bnyak yang dah xda perasaan kot, buang baby mcm buang sampah.. ish3..

    ReplyDelete
  4. kan rara.. sgt sedih.
    klu x nak, bg la org yg nak.. bersepah org yg nak anak tpi xde rezki. yg lagi kejam, p kelar anak tarik urat perut, bg semut makan anak.. haishhhh sedih la.

    ReplyDelete
  5. itu la xdpt nkbtgk rara update blog kencang cam dulu since dah ada ank..hehe..eh xsanggup!! Mmg lbih dri bntg la siapa y buang ank tu..ank rara dah bambam..comel!! Dah abis pantang kn?

    ReplyDelete
  6. ce bagi kat ida ke anak tu.. yg g buang tu apehal ntah!!!

    ReplyDelete
  7. hey supergul!!! eh silap, superprincess

    ReplyDelete
  8. keji dan kejam manusia tu..tak de peri kemanusiaan...otak serupe haiwan...aty memang sakit hati biler dengar atau bace cerite orang buang anak nih..kesian sangat kat si anak yang tak tau aper2 tu...Ya Allah..sayu rase hati terkenang kan derang tu...

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com