Image and video hosting by TinyPic

27 December 2012

Majlis aqiqah dan cukur jambul Puteri Imann Sophea

Sabtu lepas berlangsung lah majlis aqiqah dh cukur jambul princess aku tuh.ramai yg tanya,xcukur ke kepala baby,xbotakkan ke,krna botakkan,tu rambut dlm perut,xelok.hmmmmm biasalah kan.org melayu kite.tu lah ayat nya.heee.

Mulanya ms baby dlm perut ag mmg aku nk botakkan.tp bila lahir je princess rasa syg sgt nk cukur sbb rambut princess lebat sgt and cantik.tp apakan daya,aku botakkan jugak sbb kepala princess banyak kerak.and aku rasa better botakkan sbb nt rambut baru tumbuh ag cantik.

Majlis kami buat kecik kecik je.sebijik khemah and pelamin princess pon aku buat sendiri.mulanya dh tempah kat akk sheereen tu.dye mmg deco utk pelamin buai baby.mmg cantik.dh byr deposit.tp lepas tgk pelamin rumah maksu aku masa naik buai numaazahra,suami aku xpuas hati.dye kata like biasa biasa je.membazir je rm350.baik beli katil sendiri and deko sendiri.lg puas hati.suami kata dye percaya ngan hasil tangan aku.so,aku pon survey lah katil katil yg aku pekenan and deko sendiri dgn bantuan suami mak and adik adi aku.so terhasillah pelamin diy yg x seberapa tu.heee.

Makanan pulak kami tempah kat jiran jiran ni je.jiran kami ni mmg amik katering.sedap woooo masakannya.kami tempah ayam masak merah.sayur ulam ulam.sambal tempoyak yg mmg terbaek dr ladang and kambing kami buat gulai kurma and kari.mak aku buatkan kuih jala utk mkn dgn kuah durian.

Aku pulak mlm tu bertungkus lumus buat 2 bijik pavlova and kek batik.sume khas utk kawan kawan.kul 4 pg baru tido wooo.tp puas hati sgt.sume kek menjadi.Alhamdulillah.habis lincin lincap.hehe.seronok rasanya.

Marhaban dtg dlm kul 10.habis marhaban dlm kul 12.lepas org marhaban dtg majlis kami mcm xde org sbb kat tmn rumah aku ada 3 kenduri kawen.tp Alhamdulillah.dlm kul 1pm org dh makin ramai.lauk kami ngam ngam je habis.dh ptg sket baru hujan.mmg sume ngam ngam.

Princess lak dpt banyak hadiah.dpt botol,  dpt baju,headband,beg,tp baju lah paling banyak sekali.heee.duit salam pon princess dpt banyak.kami sgt x sangka.dh mcm buat kenduri kawen anak je.hahaha.berangan lebih.

Alahmdulillah selamat sudah aqiqah and cukur jambul Puteri Imann Sophea.lepas sunat pulak.yeay! Hehehe ♡ ♡ ♡

16 December 2012

princess and birthday party.

tomeiiii anak ibuu pakai topi.hehehe

15 December 2012

day out wif opah

rini princess kua jalan jalan ngan ibuu n opah.kebetulan opah cuti niaga sbb cirit birit.heee.sian opah.tp dlm cirit cirit pon leh bejalan ag tu.kebetulan aku mmg nk cr hadiah zara.zara anak sedara aku yg comels tu.

g jj mmg gila lah kejap kan.sale gila punya.hmm nk tau gila x gila tgk lah anak aku.opahnya belikan baju sampai 5 pasang kat cucu nya.aku beli 2 pasang.geram sgt tgk baju comel comels.sgt x tahan.

sakan beli baju anak.tp.nenek.n ibuu xbeli pape pon.tp aku sempat grab kasut kat vincci.sale jugak.mmg tinggal kasut tu last kopek size 8.rupanya ramai jugak.perempuan kaki besar cm aku eh.hahahaha.

besok kami nk balik KL.nk amik brg brg utk persiapan majlis cukur jambul princess mgu depan.fuhhhh manyak keje wooo minggu dpn.

korg pon mst dh start shopping kan.best nya........

12 December 2012

follow my instagram.

jgn maluu jgn segan.
search : safura fadhlan

Istanbul Aku Datang.sweeettt banget!

bila tgk je iklan movie ni.aku jd teruja sgt.xsbr nk tgk.sbb aku mmg suka film keluaran RedFilm.cite dye unik.aku suka.aku dh lama x tgk wyg.last aku tgk cite madagascar masa preg kan princess dulu.pas tu x tgk dh.kalau lah dpt g tgk wyg berdua dua dgn suami mcm dulu kan best.tp x boleh.aku xsampai hati nk tinggal kn anak.kesian.rindu.hehe.

nk subscribe kat astro first xyah lah.mahal nk mampussshh.sampai 20rm.heee.taulah dye ulang banyak kali.tp rs cm xpelahhhhh.tgu adik aku donlot lah.kalo donlot dpt tgk banyak kali gak. ( mmg dh dasar kedekut ) bkn kedekut.tp JIMATTT.haha

last last adik aku donlot gak muvi tu.heee x sbr nk tgk.tp syg.syg nk tgk cite romantik tu.sbb kalo tgk.mst pas ni susah nk tgk cite romantik cam tu.hahaha BOLEH!!!

seyes sape yg suka lisa surihani,tomok,beto mcm aku,g lah tgk cite ni.seyes sonok.romantik.kelakar.aku suka.101% suka! aku suka kualiti piccy muvi ni.warna dye terang.latar belakang scene dye sgt menarik.cantik gila.aku suka part yg lisa g party ngan beto tu.ada lantern gantung gntung.sangat sweet.ahhhhhhhh mula lah nk berkhayal sendiri.lisa comels sgt.tomok aku suka.beto mmg macho.

tumbs up to Istanbul Aku Datang.cerita yg sgt comels.comels bila tomok n lisa jalan sama sama nk balik umah.n lisa berkhayal buat muka comles.ahhhh kau cantik lisa even ko pelat R.g ah tgk korg.donlot gak cm aku taw!

bye!

selamat pagi berita gembira

awal pulak imann sophea syangun harini ( *syangun - bangun ) so ibuu pon kena bangun.bil dye bangun dye nk susu.kena susu kan dye dulu.dah susu kan dye ngat nk tido balik.tp tgk anak kat sblh mata terbeliak.xjd lah tido blik.hahaha.mcm ni lah bila ada anak.kalo dulu nk bgn kul 12 pon xpe.heee.

semalam suami bg berita gembira kat kami.katanya dye naik pangkat.Alhamdulillah syg.rezeki anak kita.ada lebih sikit duet kite.boleh menyimpan untuk masa dpn.syukur sgt sgt.moga keluarga kite diberkati Allah.moga syg di beri kesihatan yg baik utk berkerja dgn kuat.terima kasih jugak sbb bg sy unpaid utk jaga anak kita.

Amin.

11 December 2012

mesin jahit ku!

lama dh aku idam idam kan mesin jahit ni.
akhirnya dpt jugak.beli kat singer.hehe.heavy duty lagi.
kalo nk potong sua jeans pon boleh.xyah hantor kedai dh.
aku mmg dh lama nk mesin jahit ni.nk beli,tangguh tangguh.
tapi last last dpt.mmg org kata kan,bila kite bersabar ni,
banyak ganjaran yg kite dpt lepas tu kan.

sepanjang aku bercuti panjang ni,
banyak benda yg aku rasa aku dh pandai buat.
aku pandai masak,pandai buat kek,
pandai jaga anak,pandai layan suami.hehehe.
best taw cuti lelama ni.but kdg kdg aku rasa
mcm bosan gak.tp xpelah,bukan sng nk dpt
merasa cuti lama cm ni.so manfaatkan lah.

so,dh ada mesin ni,aku nk blaja menjahit.
kat rumah aku ni ada makcik ni jahit baju,
dan boleh mengajar menjahit gak.so boleh lah belajar ngan dye.
g pagi pagi time anak tidur ag,so senang lah.
tp masalah nya boleh ke aku bangun pg.
hahaha.

takpelah.slow slow lah.buat apa kelam kabut kan,
janji mesin jahit dh ada,yeay! suka!


09 December 2012

mulakan diet Atkins ESOK!

bila tgk org lain update blog pompang pompang,
aku pon mulalah sebok nk update.rindu sebenarnya nk update blog 6 kali sehari,
tp apa kan daya,aku hanya insan biasa.hahaha.punya anak kecik yg selalu jeles bila tgk aku senang lenang sambil goyang goyang kaki nk bukak blog.aku baru nk on lappy,dye jebik,pas tu huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jerit kuat kuat.aku pon terkengkang kengkang lah lari dapatkan anak.hahaha.kdg kdg aku rasa diri aku ni mcm badut.tapi badut kejap je.tak lama lg anak aku dh besar sket aku dh senang dh.

skrg ni pon aku update sbb anak aku dh tido and laki aku pon dh tido.hahaha.sian laki aku penat,balik keje,ada team building,pas tu trus balik umah nk tgk anak.hmm jeles! nk tgk anak dulu.mak nya tolak tepi.hee.tp lepas tu aku dpt hadiah istimewa.ehemmmm jgn pk lebih,just ciuman di pipi.belum habis pantang nya lagik.tunguuuuuuuuuuuuuuuuuu eh.hehe.

( aku suka lah cara aku taip entry mcm ni,aku rasa aku mcm x hipokrit.kalo sebelum ada anak dulu aku terlalu menjaga personaliti dlm blog ni.konon nk jd mcm aku ni ala ala ayu ayu gojes gitu,but now aku realize  aku mcm hipokrit lak.update cm ni aku rasa best! rasa aku jd diri aku sendiri.ok stop! )

asalnya aku nk cite pasal diet aku yg akan dimulakan esok.esok aku akan start diet.aku x tau berat aku bape skrg.xsempat nk timbang td,terkoncoh koncoh balik umah sbb dh magrib.sian anak aku magrib magrib masih kat lua umah.

tp esok nk tak nak aku nk jugak diet. ( Atikins Diet ) aku nk kurus balik.x dpt banyak sikit pon jd lah.aku dh naik bosan tgk bdn aku yg mcm tong drum.bosan,xleh pakai baju lama,xleh pakai baju cantik,yg penting x leh pakai peplum.ahahahaha.aku nekad induction ni 2 minggu nk buat elok elok.sekurang kurang nya time kenduri aqiqah princess nanti aku akan kurus sket.Amin.hope aku berjaya,tp kali ni aku betul betul nekad.aku berjanji pada diri.

banyak benda ag aku nk update.tgk lah sok sok ada cite ag dr aku.aku nk kurus,nk kurus,nk kurus.doakan aku kurus! oke!

dpt bdn cm ni jd lah.hahahaha

07 December 2012

bila ibuu demam

selama aku preggy 9 bulan.aku xpenah demam.Alhamdulillah.sepanjang preggy kan princess.aku xde alah yg teruk.anak pon elok jee.dan lepas bersalin pon banyak urussan aku dipermudahka.cuma stress bila anak aku kuning teruk.yg lain lain sume Alhamdulillah.lepas cucuk pun princess x demam sgt.cuma dedor dedor jee.


tapi aku pulak skrg ni dedor dedor nk demam.tekak sakit.bersin and batuk.sume gara gara durian.aku mmg gila durian.ritu dpt mkn durian x ingat dunia.last last sakit tekak membawak ke demam neh.huh sian aku.bila batuk tempat operate aku sakit sgt.x sakit sgt lah.cume sakit mcm nk terbukak jahit aku.nk batuk slow slow xboleh.sbb bila dtg rasa nk batuk tu mmg xleh jangka.


tp yg paling kesian kat aku bila mak aku x bg cium anak.mak aku kata jgn cium princess.nanti jangkit.kalo nk susu.susukan je.jgn cium cium.hahaha sian aku.tp kdg kdg aku cium gak.gila ko xnk cium anak sendiri.mana boleh beb.tambah ag bila anak ko sengih sengih senyum kat ko.xkn lah xnk cium kan

hahaha.tp bila aku cium x bau pape pon.sbb deria bau aku hilang sbb selsema.dh x dpt cium bau acam acam anak aku tu.rinduuuu sgt...


xpelah anak.nt ibu dh sihat.ibuu nk gomol gomol awak sampai awak marah.hehehe.


#laki aku kata lepas aku sihat dye nk beli sebakul durian kat aku.haaaa besttt nyeeee


Published with Blogger-droid v2.0.4

05 December 2012

jangan samakan anak aku dgn anak kau

aku penah ckp kat suami aku. " syg, knp anak kite belum bla bla bla, selalunya anak org lain dh bla bla bla masa waktu cm ni " dan suami aku pon kata.knp nk sama kan dgn anak org.ank kite lain.anak org lain.


bak kata fynn jamal jugak.setiap baby berbeza cara dorg membesar.stop comparing.


then baru aku paham.dan aku jugak x boleh aspect yg anak aku 3 bulan dh kena meniarap mcm org lain.no no no.itu salah.aku tamak kan.aku nk anak aku cepat cepat meniarap.cepat cepat gemuk.aku x bersyukur.tp tu dulu.skrg xlg.aku just enjoying every second wif my baby.aku nk capture setiap berbuatan baru yg dye belajar.xnk comparing dgn anak org lain.anak aku dgn cara anak aku.aku xnk stress.


dan aku harap kwn kwn aku yg ada anak sebaya dgn aku pon jgn lah stress.just let ur baby grow up.jgn mintak lebih dr apa yg dorg mampu.cukuplah dorg sihat dan boleh tersenyum.cukup lah.kita doa kan anak anak kita membesar dgn sihat.Amin.


aku x bermaksud nk post post pic anak aku untuk jeleskan semua.niat aku hanya untuk tunjuk pada suami aku yg jauh mencari rezeki dan yg rindukan anaknya.itu saja.


sedih bila baca status status kamu yg sedih tu.hmmmm .......


Published with Blogger-droid v2.0.4

04 December 2012

bantal busuk.patung busuk

mak aku selalu kata.

jangan ada bantal busuk.

anak patung ke.

nanti kalo dh biasa tidur ngan

bantal busuk dye.dye nk je bantal tu.

kalo x bawak nanti kena patah balik

umah semata mata nk amik bantal tu.


di sokong pulak ngan kwn kwn mak

aku yg mengatakan anak dorg

pon cm tu dulu.so kalo mcm tu

patut ke aku pon kena ikut ckp dorg.

jgn belikan anak aku anak patung.

jgn bg dye selesa ngan satu bantal je.


huh! xkot.aku sorg ibuu.aku suka nk

belikan aku anak patung comels.

bg dye peluk masa tidur.and ada satu

bantal yg buat dye selesa tidur.

dan bantal tu bukanlah bantal

yg dibiar sampai busuk tanpa dibasuh.


aku kerap basuh bantal anak aku.

hygine kata suami aku.kebersihan

kena jaga.xnk ada kuman.nanti

berpenyakit.penyakit mcm mcm skrg ni.


dan dlm masa yg sama aku suka

tgk budak perempuan yg selalu

menjinjit anak patung dye kehulu kehilir sbb nampak comles sgt.


aku dulu xmerasa mcm tu sbb

kena jaga adik ramai.hahahaha


Published with Blogger-droid v2.0.4

03 December 2012

buah hati pengarang jantung

dh lama x membebel.ntah knp hati x terasa gersang nk bukak blog.lebih bernafsu nk layan fb and instagram tru fon je.bila dtg gila nk up entry asek nk up je.bila dtg mls cm ni lah.rasa dh berbulan xupdate entry kot.xupdate pon xpe.xde yg rindu rinduan kan.heee.cuma aku rindu nk baca entry baru korg.


cane lah aku nk ada mood.baru nk BW.anak dh ek ek ek.so batalkan lah niat.kite post pic kat instag jelah senang kan. " setiap gambar ada cerita" bak kata yunakkk.hahaha.


Princess aku dh nk masuk 3 bulan.ohh times flies.xsedar aku bila waktunya anak aku dh pandai gelak.dh pandai mengekek bila di agah.pandai menyembang.aku cair dgn senyuman nya.alahai jantung.alahaiii nyawa.


banyak benda nk cerita.tp xsempat.biarlah aku simpan je.heee.


yang penting aku nk bgtau yg aku unpaid lagi 2 bulan.so bulan 2 baru aku setat keje.yeeehaaaa~


Published with Blogger-droid v2.0.4

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com