04 December 2012

bantal busuk.patung busuk

mak aku selalu kata.

jangan ada bantal busuk.

anak patung ke.

nanti kalo dh biasa tidur ngan

bantal busuk dye.dye nk je bantal tu.

kalo x bawak nanti kena patah balik

umah semata mata nk amik bantal tu.


di sokong pulak ngan kwn kwn mak

aku yg mengatakan anak dorg

pon cm tu dulu.so kalo mcm tu

patut ke aku pon kena ikut ckp dorg.

jgn belikan anak aku anak patung.

jgn bg dye selesa ngan satu bantal je.


huh! xkot.aku sorg ibuu.aku suka nk

belikan aku anak patung comels.

bg dye peluk masa tidur.and ada satu

bantal yg buat dye selesa tidur.

dan bantal tu bukanlah bantal

yg dibiar sampai busuk tanpa dibasuh.


aku kerap basuh bantal anak aku.

hygine kata suami aku.kebersihan

kena jaga.xnk ada kuman.nanti

berpenyakit.penyakit mcm mcm skrg ni.


dan dlm masa yg sama aku suka

tgk budak perempuan yg selalu

menjinjit anak patung dye kehulu kehilir sbb nampak comles sgt.


aku dulu xmerasa mcm tu sbb

kena jaga adik ramai.hahahaha


Published with Blogger-droid v2.0.4

10 comments:

diana said...

maisara ada anak patung busuk dan bantal busuk..bantal busuk ni kalau dia kecik boleh kita basuh2,,tapi dah besar tak de can la nak basuh.kebersihan tak kebersihan,..kalau dia kata jangan basuh,jangan le sesuka hati nak basuh..boleh demam o.dia bukan nak kan bantal tu..tapi bau bantal dan sejuk bantal tu....heheh..tu maisara la..

patung busuk pulak,pi mana2 pun kena bawak.balik kampung ke.pi shopping ke..sama macam bantal buussk...tapi maisara ni bantal busuk dia bawak tapi nk shopping dia tinggal dalam keta sebab dia tak suka bantal dia jadi perhatian.sudahnya ptung tu la yang kan dia bawak..

sekarang pun macam tu jugak.cuma patung je selalu bertukar.sebab ramai yang suka hadiah kan patung untuk maisara

Amanda Suria said...

comel jer dia ngan patung tu..boleh aje kot...

Nailah Azman said...

Assalamualaikum Rara,

Pada Akak nasihat Emak Rara tu dah betul cuma pada pendapat Akak, eloklah tak ajar anak kelek patung sebab patung itu sendiri pun memang tak elok ada dalam rumah. Nanti malaikat taknak masuk rumah kita. Kan lagi sedih macam tu. Ye tak?

Dari Rara suh baby Puteri kelek anak patung, baik Rara suruh dia kelek bantal busuk yang betul2 bantal punya. Hehehe.

Chekgu Azrine said...

ank saya ada je bntal yg dia suka masa time minum susu..buat ramas2 ms tgh minum..hehe..walaupun dh nk masuk 5thun..

Syima Syaz said...

aisya sampai skrg tak berminat lgsg dgn mana2 bantal kecuali bantal kepala dia je

cha said...

huhu macam i la u. sampai dh kawen ni tak boleh buang bantal busuk -__-'. kesian husband i haha

::EIDA:: said...

Nampak lena sangattt dia princess tido... die suka letewww patung tuh!

ieda said...

hurmm akak x pernah ada bantal busuk .. sbb mak x ajar .. so anak2 akk memang x der bantal busuk ;)

deno said...

anak buah dneo pun ada anak patung busuk nama "bobo" zaman dia kecik.. bila masuk 6 tahun dah xde....

leeza said...

tp cute je tgk baby pegang patung busuk die ;p tp baby girl comel lah.. boy x hencem lah.. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...